ahoj :) chtel bych si poridit tzv. funkcni obleceni /dres/ a jelikoz rad nosim neco co nema kazdy druhy zaujala mne vyroba dresu na zakazku viz: http://www.dres.cz/materialy.php V nabidce maji 3 druhy materialu a tim nastal muj problem. prisel mi vzornik barev a materialu. mam tu sest latek s ruznym vzorem , od " kosticek" az po "zrno" zateplene a nezateplene. ale neumim rozeznat druhy materialu , jak rozeznam ELASTAN, LYCRU, POLYAMID a ktery z techto materialu je nejvhodnejsi na usiti dresu?
dekuji za nazory a rady . motylek :o)
Bezne se sije z polyesteru nebo polyamidu, podle technologie zpracovani (vlakna orientovana ruznymi smery, vetsi/mensi hustota, ..., ...) pak tenhle material ruzni vyrobci nazyvaji ruzne.
Elastan je pridavek, co dela obleceni vic elastickym, nejcasteji ho uvidis treba v damskym spodnim pradle s uvedenim %, kolik ho tam je.
Lycra je taky jakasi umelina, doma jsem objevil z Lycry nejaky rukavice a taky letni navleky pres tretry.
já mám dres ze 100%polyesteru od firmy kalasmám ho od klubu yogi.zatím jsem ho na holém těle neměl bo ho mám první sezonu a aztím jsem ho dával jenom přes mikinu není to ten uplý silniční dres ale je volnější, ale na dotek je moc příjemný.