Ahoj .
mam možnost koupit tento rám za 25000 je jednu sezonu jetej(2500km) s tlumicem Rock Shox MC3R, Zadni karbonova stavba OCLV
http://www.bajkservis.cz/prodej/trek/2005...
co myslite je to dobrá koupě ?? dík
Cena vypadá zajímavě, ale odpověď na tvoji otázku ti asi nikdo nedá. Rám není nový a tudíž nikdo neví, jak s ním bylo zacházeno, zda je v pořádku tlumič, jestli souhlasí majitelem uváděný počet najetých kilometrů... Je tady spousta otázek. Budeš se muset na ten rám sám podívat a rozhodnout, zda do toho jít nebo ne. U příliš výhodných nabídek bývám hodně opatrný - proč by mi měl někdo dávat něco tak strašně PRO MĚ výhodně???
Já půjdu ještě o kousek dál než ckp13 - koupit něco jetého se zadní karbonovou stavbou bych osobně pokládal za riskantní, právě kvůli tomu karbonu. Mimochodem - proč to ten majitel prodává, víš to?
Ono by to slo vzit i opacne, klidne se da tvrdit, ze by clovek nemel vzit ten ram proto, ze hlavni ramovy trojuhelnik je z hliniku. Nevidim duvod povazovat karbon za risk. Vsechno samozrejme za predpokladu, ze si to kupujici vic nez peclive prohlidne, material nematerial.
Protoze carbon je hrozne nachylnej a docela rychle odchazi. Staci s tim nekde trisknout a nakrapne to tak, ze to od pohledu nepozns,ale pri prvnim skoku, nebo vymolu ti to prasne, to se ti s hlinikem nestane a kdyz jo, tak se da stale za prijatelnou cenu svarit.
Tohle je typicky kec lidi, co nikdy karbonovy ram nevlastnili.
1/ Pokud karbonovy ram nerozbijes, jeho vlastnosti a tudiz i zivotnost jsou na rozdil od duralovych ramu prakticky vecne (u duralu se vyrazne meni vlastnosti uz po nekolika malo letech). Netusim, proc by tedy mel "docela rychle odchazet".
2/ Pokud s jakymkoli ramem nesikovne trisknes, rozbijes ho. Nektere rany prezije spis dural, jine zase karbon. Tvrdit, ze u nektereho z techhle materialu je obecne vyssi pravdepodobnost rozbiti si netroufne ani statni zkusebna :o) Proste zalezi na smeru a charakteru razu.
Pokud bys mel pravdu, muj karbonovy ram na MTB uz by byl po smrti snad 100x, ale ponekud jsem si toho nevsiml :o)
3/ Jestli si myslis, ze jde svarit praskly duralovy ram, zkus jakykoli internetovy vyhledavac a precti si neco o tematu vnitrni pnuti. Jak ti dural praskne, ram muzes vyhodit. Oproti tomu uz nekteri lidi opravuji v podstate i totalky u karbonovych ramu, jenom to nejde u vsech typu a rozsahu prasklin a navic dalsim a mnohem silnejsim laminovanim v miste praskliny ram ztraci svoje vlastnosti (a ziskava hmotnost navic).
4/ O cem jedine muze byt rec ohledne nevyhody karbonoveho ramu oproti duralovemu je jeho cena. Takze pokud rozbijes dural, koupis novy, pokud rozbijes karbon, koupis taky novy, jenom te to bude stat vic penez.
Rozhodně bych to nevzal. Kromě toho, co už napsali ostatní, že nevíš v jakém bude stavu ten rám když není nový, tak já bych z toho rámu za ty prachy nebyl až tak nadšený ani kdyby byl nový.
Po funční stránce je to jen průměrný rám, který má spíše progresivnější průběh a ten tlumič se na ten rám vůbec nehodí (ten tlumič je hodně progresivní, velmi nevhodná kombinace k tomu rámu). Nechápu, proč to takhle Trek dohromady vůbec někdy kombinoval.
Doteď se neozval, tak mu to asi už prasklo :-))))
To je také možné.
Pokud to ale je ten stejný Janouch jako na BF, tak pořídil něco jiného a je to na BF známý endurista :-)
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky...