Jakým způsobem nejlíp připevnit na odpružené kolo kablový cyklocomputer. Nějaký návod jsem našel tady http://www.ivelo.cz/domaci-dilna/montaz-drat... , ale zajímalo by mě jak to máte vy?
Nesnáším návody. Většinou jim stejně nerozumím. Pokud to jen trochu jde, postupuju raději podle svého úsudku. Na některé situace ale návod nepamatuje. Například mám řidítka tak vysoko, že mi kabel nedosáhne do míst, kde by bylo nejvhodnější umístit snímač a magnet. Čím výše se to namontuje, tím víc se obě součástky od sebe vzdalují. Vyřešil jsem to tak, že jsem musel snímač (nebo jak se to jmenuje) dost vypodložit, aby byl dostatečně blízko magnetu ve výpletu.
Po té sametové revoluci se nám jaksi začíná vytrácet umění improvizace. Dřív si skoro každý čech se vším poradil, protože musel a dnes každý prd (jako toto téma) zdlouhavě řešíme na diskuzích. Pokud si nevíš rady, objednej si na to odbornou firmu. Případně ti mohu nabídnout své služby. Za tři kila to zmáknu.
vyber me, ja za dve kila!
No já spíš myslel takový ty detaily, jestli mám např. připevnit kabel k vidlici lepící páskou a nebo jestli je lepší to tam fixovat elektrikářskou umělohmotnou páskou...
Moje nejčerstvější zkušenost je taková, že doporučuji omotat několika závity třeba té elektrikářské pásky (izolepa, atd.) kablík a teprve potom jej řádně připevnit stahovacím páskem z umělé hmoty. Zabrání se tak možnému (stalo se mně přes veškerou pečlivost) prodření kablíku.