Dne 19.04.2005 jsem zakoupil v LIDLu tento cyklopočítač za 250,- Kč, ale nevím jak nastavit hodiny.Dle návodu mám na 2 vteřiny zmačknout levé tlačítko, ale to rozsvítí světlo! Jedná se snad o jiné tlačítko než to, které je v návodu označeno A?.
http://sweb.cz/349/cyklocomp.jpg
Zdravim,
'levim' jsem to nastavil bez problemu.
Musel jsem se ale 'pravim' protlacitkovat az na ty hodiny. Pokud jsi jinde, opravdu to roszvitis.
Jistě, chci nastavit hodiny v okamžiku, kdy se mi zobrazuje dole čas ve tvaru např. 12:05 (bliká dvojtečka), ale přidržením levého tlačítka (v návodu označeno A) se rozsvítí světlo. Jsou tam ještě jiná tlačítka než ty tři?
Tak ten českej návod psal asi nějakej blbec (zaměnil strany). Stačilo si přečíst slovenský návod a vše funguje tak, jak má. Ale ještě by mě zajímalo, jakou funkci má ten solární panel, protože když jsem vyndal baterii, tak přístroj nešlo spustit.
Zdravim,
na obrazku cesky navod oznacuje leve tlacitko B. Solarni panel jsem zatim nezkousel.
Sice jsem to viděl pouze v Lidlu, ale možná, že ten solární panel nemá velkou citlivost - byl jsi na "větším" světle?
porad mi na tom tachometru skáče eror,.. nrbo mi meri kilometry a rychlost, i kdyz ho mam doma v pokoji, a kolo stoji ve sklepe! proc sakra?
To bude asi tim že tem tachák máš u počítače
z Lidlu to musí bejt pěknej šmejd
Je to šmejd, ale za ty peníze se to prostě vyplatí.
PS: levé a pravé tlačítko je označeno A, dolní tlačítko B ve všech 10 jazycích. Možná máš jiný návod a jiný přístroj, nahoře jsem uvedl i link na obrázek.
Tak funguje i ten solární panel, ale musí na něj svítit sluníčko.
Nevím k čemu by mi byl na cyklopočítači solární panel, když i bez panelu mi v něm vydrží baterka 3 roky. A stejně v něm i tak tu baterku musíš mít.
Opravdu bylo vice druhu. Tusim ze 4. Ja mel stesti a navod byl spravne. Smejd za tu cenu - nekup to.
Proč si myslíte že tento cyklocomputer je šmejd. Protože ho prodává pochybná firma Lidl a že stojí 250,-?
Jestliže si firma Lidl u výrobce objedná cca 10.000 ks dostane jinou cenu než obchodník, který si jich objedná 10ks. A mezi námi cyklocomputer který se prodává např. za 1.500,- má výrobní hodnotu 150 - 250,-. Zbytek je marže pro dealery, prodejce ap.
To by mě zajímalo jak je možné, že se vždycky najde někdo, kdo ví kolik kterého zboží Lidl nebo Moutfield nakoupil a za jakou to dostane cenu. To tam pracuješ v obchodním oddělení, že to máš z první ruky ? Nebo pracuješ pro výrobce těch cyklocomputerů a dělal si kalkulaci nákladů. Můžeš uvést nějaký důvěryhodný zdroj pro svoje informace ?
Z praxe v naší výrobní firmě :
Pokud odebereš cca.1tis.ks. dostaneš je za katalogovou cenu (max uhádáš 1-2% slevy).
Odebereš-li 100tis.ks. dostaneš až 30% slevu (pak prodáváme skoro za ÚVN).
Budeš-li mít prodejní síť po celé Evropě, prodáš i víc. Pak můžeš prodávat za koncovou cenu i poloviční proti malým prodejcům (pokud si přirazíš sám do 30%).
V praxi se tak ale všichni super, hyper a jiné řetězce nechovají (možná u potravin), ale v některých jsou naše výrobky dražší než u solidního (rozumného) maloobchodníka.
Jiný příklad : kupoval jsem pro dceru nový kolo "za nákupku" za 5000, na krámě bylo za 9900.-
Tak si to přeber.
Nechci rozpoutat žádný flame. To je asi každému jasné, že při velkých objemech jsou schopni stlačit tu nákupní cenu brutálně dolů a že to může dojít až k absudní situaci kdy si fakticky diktují oni sami cenu a nikoliv dodavatel. Fakt by mě zajímalo kolik to je v reálných číslech třeba právě v případě Lidl versus cyklocomputer TRONIC.
Mluvíš o nákupní ceně, to je obecně známý, ale jde o to kolik si pak přirazej, ať už hyper, nebo pultovky. Pro příklad: jeden náš výrobek z fabriky za 28kč, Hypernova 65Kč, malý květinářství 79Kč a malá elektra 49Kč. Taky absurdní, ne?
Od Lidlu z Německa mám Tronic ale ne solární a ne bezdrátový více než rok, najeto přes 9 000 km absolutně bez problému. Na jaře si koupil na druhé kolo ten solární bezdrátový a bohužel zjistil, že se automaticky vypíná asi po 6 min. nečinnosti. Často se mi stane, že zapomenu a comp neběží. Nevím jestli je to u všech bezdrátových solárních.
On totiz neustale prijima,takze ma vetsi spotrebu nez bezne compy. Proto to samovypinani a nenastarovani automaticky a proto je tam ten solarni panylek.
Jinak pro zajimavost delam do sportovniho potapeni a v Lidlu jsem minuly rok zakoupil sportovni hodinky vhodne pod vodu se skvelym desingem a provedenim asi za 480,- Ted po roce jsem zjistil ze ty same nabizi renomovana potapecska firma za 1650,-. Nenito zadna kopie. Hodinky nosim denne a jsou porad jako nove - kvalitni material.
Jen tak pro zajímavost. Syn si v dubnu koupil Scota VOLTAGE YZ 0.5 2006. Cena na netu i v kamenném obchodě 36.189 kč. I když se s majitelem obchodu vůbec nezná na kolo dostal 10 % slevu!!!
U drahých kol je dávání slev běžnější než u " levných", člověk samozřejmě musí šikovně handlovat a trochu hrát divadýlko. Handlíř rád prodá drahé kolo, jednak se obává, že mu zůstane na ocet a pak při stejné marži dostane z větší ceny větší obnos.
je to vynikající computer, a vubec to není šmejd, mám ho už nejakej ten cas a funguje vytecne!!!
Akorát se s ním nesmíš přiblížit k notebooku nebo k telefonu. Zblázní se displej a ztratíš minimálně denní záznamy.
Taky nesmis mit hned vedle nej blikacku. Dlouho jsem nemohl prijit na to proc cestou tam fungoval normalne a cestou zpet po setmeni jsem jel 2 x rychleji, dokonce i kdyz jsem stal...Taky je to moc nabity funkcema - neprehledny, ale za tech 250,-??!
Jo a nevite nekdo jestli se u nej da prestavet obvod kola aniz prijdu o najety km celkove? Me se to nepovedlo.
Já mám jiný problém.Ztratil jsem návod,můžete mi ho někdo poslat?Díky
ked mas navod prosim ta posli ho aj mne dik
[email protected]
porad mi na tom tachometru skáče eror,.. nrbo mi meri kilometry a rychlost, i kdyz ho mam doma v pokoji, a kolo stoji ve sklepe! proc sakra?
Nesmíš ho nechávat v blízkosti zdrojů elektromagnetického záření (mobily, vysílačky ale i tv, počítače atd ....) Jnak funguje bezvadně, solární panýlek potřebuje ale přímé slunce, což může být občas nevýhoda .... ale pokud je na přímém slunci výborně nahradí baterii, která ale i tak musí být v přístroji. Jinak velký POZOR na VODU!!! Sice by údajně měl být vodě odolný (déšť atd ...) ale mám vyzkoušeno, že po dost silné přeháňce odšlapané na kole se computer zbláznil a vyváděl to samé, jako když jsem ho nechal u mobilu. Pomohlo až vysušení horkým vzduchem. TAKŽE POZOR NA VODU :-D
ahoj koupil jsem pulsmetr s tachometrem TRONIC taky v Lidlu má 22 funkcí nebudu je popisovat vcelku chodí dobře jen zlobí pulsmetr do 95 jde vcelku přesně nad ukazuje blbosti např. při dost velké zátěži 41tepů a pás jsem měl mokrej dost:-) máte někdo nějákou zkušenost?
Proč je tu už několikátá diskuze kudy se může jezdit s compem z Lidlu, za jakýho počasí, kolik jich funguje, který tlačítko je na co a který na nic, když je tak skvělej. Proč tu není podobná debata třeba u nesmyslně drahý Cateye?
Protože mi někdo ukradl držák na tento, jinak docela dobrý, cyklocomputer, mám dotaz, zda se nedá někde sehnat. V cykloprodejně ne.
Neválí se doma někomu čistě náhodou navíc jeden funkční snímač (i s baterií - klidne vybitou) k bezdratovemu cyklocomputeru TRONIC z lidlu? Třeba po ztrátě nebo krádeži samotneho přistroje a už vam k ničemu není? Mě se ten můj při ostřejší jízdě uplně rozpadl, ztratil jsem tu horní krytku i s baterii a dokonce magnet :-/ skoda byl skvely. Lidl ho prodaval postupem let v ruznych designech, nekolikrat i jako dratovou verzi bez solarního panelu a jednou taky s tepákem.