Zdravím všechny bikery, potřeboval bych poradit čím nejlépe namazat a ošetřit řetěz? silikonový olej nebo mazání na sucho? díky
Pouzivam sprej TF2, nejakej sajrajt s teflonem. Docela sikovne se vpiji do skvir, po nejake chvilce 'zasycha', takze retez neni z venku lepivy a nechyta moc bordelu. Tezko nejak objektivne poznat, jak moc dobre to funguje, ale ciste subjektivne se mi zda, ze dobre... :]
Olejem z olejovek? :-) Ale nasucho asi ne, to moc nejede :-)
Jenže k tomu musíš mít ten správnej otvírák na olejovky a to není žádná legrace, což by ti Airline mohl dopodrobna vyprávět :o)))
Cimkoli mastnym, a pokud hodlas jezdit v opravdovym bor..lu, tak cim hustejsi mazadlo, tim lip (takze i automobilovy oleje, olej na retez pro motorky apod.).
Pokud chces videt hadky zastancu a odpurcu jednotlivych druhu mazani :o))), tak zkus vyhledavani tohoto tematu v historii tady na strance uplne nahore.
Zadej si nahoru do vyhledávače a vypadne ti tady toho spousta. Od másla až po roztodivná super mazadla :o)))
Ahoj, mně se pro ježdění po asfaltu celkem osvědčil olej (značku teď nevím, asi nepodstatné, na krabičce to nazývají "wax", tak nevím, jestli tomu vlastně říkat olej :), který má hodně velkou viskozitu a zároveň dobře smáčí kov. (Tedy na řetězu udělá nejdřív kapičku, která se rychle rozteče dovnitř nýtu.) Prodává se to v asi 75 ml krabičce, takže se i poněkud lépe bere s sebou než sprej. Stojí to pod 100 Kč a vydrží několik desítek namazání celého řetězu. Pokud není extra mokro, tak stačí za životnost řetězu (= 3 až 4 tisíce km) mazat tak dvakrát (jo, přiznávám, řetěz prakticky nikdy neperu :). Z některých zkušeností mi tekutý olej (ale ne ten na šicí stroje! :) připadá o dost lepší, než spreje (lépe se vozí, lépe maže, vyjde levněji), ale zas tolik zkušeností s těmi spreji nemám.
Zkus mi prosím tě zjistit značku. A kde to kupuješ? V cykloprodejnách? Porřeboval bych něco dobrého na řetěz a do letadla sprej nemůžu vzít. To co popisuješ by do extrémnějších podmínek - slaná voda, písek, prach horko mohlo být dobré. Dík.
http://www.panoil.cz/olej-wax-s-ptfe-c9
ten pouzivam ja a naprosto plni funkci :)