Než ti poradí někdo fundovanější, mrkni na http://www.shimano-cz.cz/spare_parts/home.htm , jsou tam rozkreslený komponenty, třeba na něco přijdeš.
díky, myslím že to pomůže! ted by to jen chtělo někoho kdo s tím má faktickou zkušenost zda stačí rozebrat ten čep co se nastavuje vzdálenost páčky od řídítek...
Nevím přesně co s tím chceš provádět, ale mám jeden postřeh ze svých brzd, také LX, ale jen brzdové páky. Pokud máš brzdy naplněné, tak abys vyndal páčku potřebuješ nejdříve vyndat ten čep, okolo kterého se páčka otáčí. Je to chyceno zepředu malým imbusovým červíkem. Pak teprve se dá úplně vyšroubovat "ten čep co se nastavuje vzdálenost páčky od řídítek". On totiž povolováním zalézá dovnitř a jelikož je to vlastně ta část, která ovládá pístek, tak to v určitém místě už nepůjde, právě kvůli naplněným brzdám, prostě destičky dosednou na kotouč a už s tím nehneš.
ano to potřebuji "sundat" tam kde je ten červík by mi narazil vrták a závitník, a v krajové poloze tam i zpět červík ztuhne, vzhledem k ceně komplet lx hydra dualů kolem 3tis nechci poničit, servis to neřeší je to taková drobná zámečničina! Jsem Blbec a mám prostě strhnutý závit který páku drží na řídítkách.....
http://www.shimano-cz.cz/spare_parts/home.htm
pokud se podíváš sem, mám strhnutý závit pro šroub viz položka (19). A překáží mi tam pro provedení nového závitu položky 17 a 18 ale červík tam není nakreslen, a já nevím jak s ním ven! to je oč tu běží........asi se musím obrátit na nějakého zkušeného mechanika........
Se stane, no... A pomohla Ti ta moje rada nebo ne ? ;-)
Aha ;-) Nějak dlouho jsem si četl tu Tvojí předchozí odpověď a pak to dopadá takto ;-)
Jinak jsem Tě asi trochu zmátl, protože když na to teď koukám pořádně, tak je to u Duálů chycené trochu jinak než na samostatné LX brzdové páce. A to jsem zblízka rozebrané ještě neviděl...
U jedněch hodně starých pák jsem to vyřešil tak že jsem to provrtal durch, dal nahoru šroub z plochou hlavou a matku dolů aby nestrašila na očích.
to je to co právě u dualu LX nejde, nedostaneš se na druhou stranu objímky, do té části se závitem. jooo kdyby to bylo takhle jednoduché, bude se dle mojí informace rozebrat celá páka včetně hadic hydrauliky atd... ach jo
Dneska jsem na to koukal. Máš pravdu tam už se nic nevejde. Na zimáku u představce jsem zmršil závit otřesným způsobem. Převrtal jsem to širším vrtákem a závitníkem udělal větší závit, šroub jsem zkrátil na potřebnou délku a kvalitně zabrousil. Na představci zbylo kolem závitu sice málo materiálu ale po citlivém dotažení to drží bez problémů.