Poraďte prosím: na horském kole mám kotoučové brzdy a tím pádem velice úzké ráfky. Když píchnu, což se mi stalo naposled teď o víkendu, tak mi nastane strašná práce - jak usadit plášť zpátky do ráfku, aby ty gumové obroučky byly pěkně rovnoběžně s ráfkem. Jednoznačně to je horší než rodit ježka proti srsti. Nemáte na to někdo nějaký návod? Dík.
Úplně jsem nepochopil, v čem je problém... A taky by mě zajímalo, jak souvisí kotoučové brzdy s šířkou ráfku? Nebo jsou jako nízké, tedy bez té brzdící plochy?
No, nemám tam klasické širší ráfky s ploškami na bocích (pro V - brzdy), ale jen takové úplně uzoučké, takový jakoby tenký žlábek. A problém je v tom, že když do tohodle úzkého ráfku dávám plášť, tak tam nejde dobře nasadit, nebo jak bych řekl "ucentrovat", aby dobře seděl, vždycky si s tím hraju skoro hodinu než to nějak srovnám. Kamarád má tytéž ráfky a stejný problém při nasazování.
co jsou to za ráfky?
Zkus třeba přehustit, hodně přehustit, tím to možná sedne a pak odpustit.
jinak dělám to tak, že trochu nahustím, ručně vyrovnám a pak dohustím a přehustím, sedne si to a pak to odpustim na pracovni tlak.
mam nato take packy od schwalbe. ale aj tak je to najlepsie nahustit na maximum a potom odpustit. vatsinou si potom pekne sadnu.