reklama

Vidlice Manitou vs. kotoučovka Shimano M555

Nazdar, uměl by mi někdo pomoci?
Mám kotoučové hydraulické brzdy Shimano M555 s kotoučem 160mm.
Teď mám novou vidlici Maitou.
Systémy samozřejmě nekompatabilní (vidlice systém PM a brzdy IS2000).
Objednal jsem si tedy po netu "Adaptér Shimano z PM na IS2000"

http://www.koloshop.cz/index.php?vyrobek=2362...
, ale.....
Samozřejmě to tam nepasuje a nepasuje.
Obráceně z vidle s IS2000 na PM by to šlo, ale můj problém tento adaptér neřeší.
Uměl by mi někdo poradit, co objednat? Myšlenka
Budu vděčný i za internet link
Díky

[ Zpět ]
Datum: 20.03.2007
Autor: Neregistrovaný uživatel (Stráňa ([email protected]))
  • Re: Vidlice Manitou vs. kotoučovka Shimano M555

Nevím jak to je u M555, ale M585 (LX) na Manitou jde dát bez adaptéru. Alespoň takto to mám já.

[ Zpět ]
    Autor: Jarda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

jde, ale M555 je starší provedení pouze pro IS2000. Adaptér tam není. Kdyby byl, bylo by to všechno bez problému...
      Tak čekám další rady :-)

[ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

No, podle mne tedy budeš potřebovat přesný opak toho co máš teď. Shimano by něco takového také mělo dodávat...

[ Zpět ]
        Autor: Jarda

Jak to, ze ti to tam nepasuje? Pokud mas vidli PM a brzdovy trmen na IS, adapter v odkazu je taky na vidli PM pro pouziti trmenu IS. Proc "Samozřejmě to tam nepasuje a nepasuje"???, kdyz je podle popisu tvyho problemu adapter v poradku?

[ Zpět ]
    Autor: vasek

:o))) aha, uz to vidim (teda spis ctu) taky, potrebujes opacnou redukci

[ Zpět ]

Vyrabi to treba Magura http://www.magura.com, podivej se na nazev "Adapter 3". Je to na vidlice s PM (Manitou) pro pouziti trmene na IS, ale vidim tam jenom moznost pro pouziti 180 mm kotouce. Prinejhorsim bys tam dal vetsi kotouc, jako bonus ziskas vetsi brzdnou silu :o) Treba ceska fy Alligator dela kotouce i pod 500 Kc, to neni nic tak hroznyho.
        Jinak zastoupeni pro komponenty Magura ma pro Ceskou republiku Pells- http://www.pells.cz/

[ Zpět ]

chlapi, díky za odborné rady. Jdu se na to mrknout. Větší kotouč se případně bude taky hodit. Jen ať už můžu jezdit jezdit... ;-)

[ Zpět ]
          Datum: 21.03.2007
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku na vyjížďky, Praha a okolí.

25.10.2024
Ahoj, Hledám slečnu, co se nebojí šlápnout do pedálů, má smysl pro humor a ráda se projede se mnou po Praze i…

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

Hledám: Nejen z mého kraje - parťačku nejen na kolo :-)

01.09.2024
Ahoj,rád bych vyrazil na projížďku s parťačkou. Sdílení zážitků je přece jen prima :-). Jezdím na kole bez motoru…

PR články:

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

227 cyklistů (6 přihlášených)

Cesta do Prahy (podruhé) a tentokrát úspěšně

Pročítám si své staré blogy a zjišťuji, že jsem Vám něco dlužen. Na začátku roku 2021 jsem napsal blog s…
Stanley58 | 13.11.2024

RUNDREISEN 2024: Dunajec - Wisla - Saalach - Soča - Kwisa ... + Hel

Protože se přece jen trochu cítím součástí zdejšího společenství, rozhodla jsem se opět přispět, i když jsem…
Quatsch | 04.11.2024

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024