Co myslíte, jak moc se vyplatí nekupovat tuto Meridu http://www.nejlevnejsi-kola.cz/cz/detail... a koupit tuto Meridu http://www.nejlevnejsi-kola.cz/cz/detail... . Na ceně dost záleží, jezdit se s tím bude převážně na polňačkách a asi tak 2000 km/rok.
Klidně bych šel do té levnější, rozdíl ve funkci není nijak výrazný, alespoň mi to za ty peníze nepřijde nijak razantní. Tzn. za předpokladu že peníze jsou hlavní ukazatel, a při 2000km ročně pohodovým tempem po polňačkách, když se k tomu kolu budeš chovat slušně, ti i to levnější službu odvede.
Souhlas. Jen by mi asi už možná vadilo to 7-mi kolečko...
To mě tedy naopak. Pro daný účel má sedmikolečko dostatečný rozsah, a především skryje nepřesnost řazení toho Acera, je to i pozitivnější vůči životnosti řetězu atd.
Osobně bych si na MTB klidně hned devítikolečko vyměnil za osmikolečko. Už jsem to málem objednal, ale byl jsem varován, že kvalitní osmikolečkové kazety se přestávají vyrábět, takže jsem nakonec zůstal u devítky.
Takže 9-ti kolečko u MTB nevyužiješ?Z jakého důvodu?
Jde hlavně o největší dva pastorky. Nejsem prase, abych křížil řetězovou linku, takže je neřadím při prostředním tácu a na nejmenší tác už je v kombinaci s nimi převod tak pomalý, že skoro ani nejedeš. Respektive kopec, na který bych toto využil, bych stejně nevyjel, ale raději vytlačil. Pokud někomu není líto komponent, pak to samozřejmě může využít kombinací prostřední tác - největší pastorek, ale já to prostě nedělám.
Kdyby se pokracovalo v dobrych 8-ickovych kazetach a hlavne razeni na nej, taky bych jezdil radeji s timhle. Stejny rozsah prevodu, nizsi vaha, delsi zivotnost retezu a mensi nachylnost na rozstelovani. A to uz mam hruzu z desitkovych kazet i na MTB, docela vazne se jeste pred par mesici spekulovalo, jestli s tim prijde uz XTR 2007, no dikybohu "jeste" ne ...
Díky, můj vztah v 9 vs. 8-ičkové kazety jsi popsal lépe než já :o))
Ohledně desítky, to by jsem ještě neslyšel, ale to už by museli začít dělat jiné rámy, ne ? To už snad raději toho Rohlofa :o)