Vybírám si kolo, líbí se mi Author i po přečteni recenzí tady na stránkách to vypadá, že to nejsou špatná kola, ale potřebuju poradit které, jsem laik chci za něj dát tak 10-15 tisíc. Najedu za sezónu tak 2000km a většinou cyklostezky. Díky za radu
špatná je na nich jen ta cena.Dost předražená značka zato co nabízí. Zkus se vic porozhlédnout je víc značek na trhu a budeš pozitivně překvapenej cenou
V tomto cenovém rozpětí jsou tři horáky: Basic, Dexter a Kinetic. Kinetic mi vyhovoval, ale koupil jsem ho v roce '99 ještě s pevnou vidlí a s Aliviem. Musíš ho ale vyzkoušet. Teď se prodává jenom s odpruženou vidlí a k tý ti neřeknu nic, ale asi to nebude žádnej zázrak.
Píše, že chce jezdit po cyklostezkách, tam by byl vhodnější kros, nemyslíš?
Může bejt.:-)
http://www.author.cz/kola/katalog/&cid=9
http://www.author.cz/kola/katalog/&a…
Koukni třeba sem, pravda, není to Artur, ale ...http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?
2000 za rok ujedes v podstate na cemkoliv. Neomezuj se znackou, vem svych 10-15 tisic, zajdi do nejakeho slusneho cykloobchodu a vyber si tam kolo, ktere ti padne do noty. V tehle cenove hladine nebudou myslim zadne vyrazne kvalitativni rozdily mezi znackami a modely. Za ty prachy bych ja osobne asi vybiral radeji kolo bez odpruzene vidlice, protoze v tehle kategorii tam stejne nebude zadna moc dobra, jen svoji cenou srazi uroven ostatnich komponent, aby to vyrobce nejak vsechno dohromady do te ceny splacal. Kdyz si v tehle cene vyberes kolo bez odpruzene vidlice, kterou na obcasne vyletni jezdeni nijak zvlast nepotrebujes, je dost sance, ze ostatni dily na tom kole budou uz dost slusne urovne... :]
také na CROSSOVÉ kolo bych Ti doporučoval odpruženou vidlici, jistě ji oceníš na dlouhých panelových přejezdech nejen okolo jihočeských rybníků.
Tak s tim souhlasim,odpruzena vidle je plus na krossovi a nemyslim si ze kolem 15 tisic se neda koupit solidni kross,nevim jestli budou stale jeste k mani lonske modely se slevou,paklize to nevadi,hledal bych mezi modely 06
v tejto cenovej relacii ma z fleku napada x lepsich znaciek ako author. napr. leaderfox, superior, wheeler, kellys hm rockmachine. je tam urcite lepsi pomer cena vykon ako u authora. author je vtomto smere nic moc. vela ludi co ho malo si ho uz druhykrat nekupilo.
ahoj.Koupila jsem si letosni model crossoveho kola Reflex 07,musi rict,ze jsem docela dost spokojena..Uzamykatelna odpruzena vidlice,ta se hodi...
Mam Author OPUS, kupoval jsem rok starý model a byl asi za 11000. Na to co jezdim mi to stačí. Zatím jsem tam dával jenom nový pláště. Osobně nechápu, proč se na většině diskusí pořád někdo naváží do AUTHORa.
Přesně jak píše vasek, značka je v pohodě, ale mají ty kola předražené.
U modelů kolem 10tis. to není znát, tam jsou rozdíly mezi značkami minimální.
Ale u dražší ano a to hodně. Třeba takový Egoist za 58tis. je opravdu výsměch. Jednoho Egoista máme doma (jezdí na něm manželka). Je to model 2004 a v té době za něj chtěli také asi 55tis. Kupovaný byl za 36tis. a to už pak byla celkem solidní koupě (jenže to byla vyjímka, takhle levně se normálně nesežene ani v posezóních slevách, většinou je po sezóně tak za 45-47tis.).
Kdyby standardní cena přes slevami byla minimálně tak o 14tis. níže, tak už by to šlo.
Aha, chápu. V takových cenových výšinách se vůbec neorientuji.