Bal bych se...
Posli link sedacky, hlavne aby bylo jasny, za co se pripevnuje. Do kolika kg ma ta sedacka vubec nosnost? 11 kg se mi zda celkem dost. Jaky mas ten ram? Nebo se ptas jenom vseobecne?
Posli odkazy, at se da vubec o necem mluvit.
Vseobecne je ram z karbonu houzevnatejsi nez treba dural, ale byva vyrobeny z vlaken smerovanych urcitym pozadovanym smerem, jde o funkcni zalezitost, muze se stat, ze detska sedacka bude pusobit jinym smerem, takze by to bylo riziko. Pokud by byla skutecne upnuta primo na karbonove trubce, neriskoval bych to vubec. Stejna situace muze nastat i u hlinikovych slitin, predevsim u tech sportovnejsich ramu, v mistech zeslabovani apod.
Nevim, jak to vysvetlit,ale predstav si laminatovou trubku...takze "bodove" zatizeni nic moc. Rupla by ti jak skorabka. Samozrejme, ze karbon drzi lepe, ale ma podobne vlastnosti, jako laminat...podobne se chova. Prorazis ho mnohem snadneji, nez Al. A predstav si dite v sedacce, malej hup (obrubnik) a pres tu paku (drzadlo sedacky) tam mas poradnou silu...a primo do trubky. Fakt bych se u tohodle bal.