Já to řešil nástřikem impregnačním roztokem - je to ve velkém spreji, koupil jsem ho v Gigasportu v Čestlicích, cena cca 240,- Kč. Vydrželo to cca 2 roky (a možná ještě drží, ale už pár měsíců jsem nejel s brašnami v dešti).
Spolehlivý způsob neexistuje. Osobně, než bych se s něčím matlal (zátěr) nebo stříkal, radši bych si pořídil kvalitní převleky, low cost by bylo balení věcí do igelitových tašek pytlíků. Lepší jsou vodotěsné brašny. A ta cena té impregnace není taky láce, protože to musíš obnovovat, takže na konci... no uvidíš sám... Používal jsem na bundu Nikkwax a nic moc.
můžeš mě poslat na e-mail info, kde se dají koupit přípravky od firmy Nikkwax. Díky.
Nikvax....jedny z nejlepsich impregnaci na nasem trhu (stany, batohy, GTX...). Maj to v Hudyne
mě zatím vychází jako nejlepší kombinace "pláštěnky" přes brašny a blatníku půl centimetru od pláště. Zvenku chrání "pláštěnka" a zevnitř to díky blízkosti blatníku na brašny necáká a všechno uplně v suchu. Naposledy odzkoušeno tenhle pátek. Jel jsem několik hodin v dešti a žádný problém.
jak jiz bylo napsano vyse- igelitova taska uvnitr Nemam vyzkouseno ale domnivam se ze ucinnost plastenek je omezena. Kdysi jsem se pokousel zalit svy na brasnach roztokem na zalivani svu stanu ale po case to stejne zacalo promokat. navic staci jeden pad a i brasny usite ze silne latky s tlustym pvc nanosem propousti tou dirou :-( material byl podobny tomu z ktereho se delaji brasny Ortlieb.