Já osobně bych jel po silnici III.tř. 284 směr Lomnice n.Pop.(není moc frekventovaná), v Brodkách doleva na Syřenov (stoupání je rozumné) na Klepandu, pak je to z kopce na Újezdec, u Železnice se napojit na silnici 286, do Valdic se to dá přežít, a z Valdic je do Jičína cyklostezka vedle silnice. Všude asfalt.
Tuto trasu jsem vygeneroval z programu cyklotrasy a můžeš se na ní mrknout tady:
http://dvur-kralove-nad-labem.cz/stpaka.htm
Dakujem, podstatnu cast tejto cesty uz poznam, lebo do Starej Paky pojdeme uz piaty krat a Klepanda sa neda vynechat :-). Pomohla mi hlavne informacia o cykloceste z Valdic do Jicina, tade sme este nikdy nesli, ale viem, ze 286 je dost frekventovana cesta (my sme po nej sli od Zeleznice po odbocku na Soberaz a stacilo). Jednu cestu urobime urcite cez Klepandu, ale naspat sa mi uz po tej istej ceste nechce vracat . Ale je to asi najlepsia varianta
Nevies nahodou, ci rozhladna na Tabore je uz opravena?
Jestli je už opravená nevím, já tam byl naposledy před rokem a půl a to se ještě neopravovala.
Coby NáKoláci jsme tam byli loni v červnu a byla pod lešením a pro veřejnost uzavřená ;-)))
Tu pisu, ze by uz mala byt spristupnena, v cervnu 2006
http://www.infocesko.cz/Czechia/content/clanek...
Ale to bola jedina informacia, vsade inde na webe sa pise,z e sa stale opravuje. Tak ako to vlastne je?
Asi to nikdo pořádně neví, dokud se sám nepřesvědčí. Našel jsem o rozhledně tyto stránky:
http://www.rozhlednyunas.cz/rozhledny/tabor-u...
Z tohoto webu cituji poslední komentář (4.2.2007):
"Dostat se na rozhlednu na hoře Tábor jsem se snažil už dlouho. Nakonec jsem sehnal telefonní kontakt na provozovatele přilehlého penzionu a tam mi nějaká paní řekla, že vše je v provozu. Tak jsem se tam vydal. Ale ouha. V penzionu mi nabízeli vše možné, ale nahoru prý ještě nee. To až prý později. Kdy? To prý ještě neví. Už jsem myslel, že odejdu s nepořízenou. Ale šel jsem se ještě podívat k rozhledně a on tam zrovna šel nějaký nejspíš klempíř. Po chvilce přemlouvání mi řekl, že když si u něj objednám aspoň okapovou rouru, tak mě tam nahoru vezme. Slovo dalo slovo, já si u něj objednal okapničku za 250,-Kč a vzal mě nahoru "vybrat si provedení". Rozhled jsem měl nádherný. Trochu jsem jako vrozený skrblík litoval ceny ale nakonec jsem nelitoval. Do rozhlednového deníku se mě podepsal i s razítkem (další zvláštnost v mém deníku - už tam mám podepsaného i hajného u rozhledny Kohout), vystavil mi na "okapničku" daňový doklad s rozpočtem ceny : materiál ro-pozink, délka 3,5m, tvarování, letování, montáž včetně dopravy, spojovací materiál. A ještě k tomu mě autem dovezl až na nádraží do Libuně. Ještě jednou děkuji."
Vdaka za informaciu. Podobne sme raz my vysli na prave budovanu rozhladnu nad Trhovou kamenicou. Poprosili sme robotnikov, co na nej pracovali, ci mozme vyliezt hore a dovolili nam, hoci sme museli preliezat pomedzi lesenie. Dole v Kamenici nam nechceli verit,z e sme boli na rozhladni, vraj je este zavreta :-). S Taborom to vyzera tak,z e ked bude pekne vysliapeme do kopca a potom niekoho presvedcime, nech nam rozhladnu otvoria.