reklama

Železná opona na mapách

Pro všechny které toto téma zajímá a pro všechny kteří tyto informace využijí třeba při plánování výletů, jsem dnes něco našel.
Na stránkách www.zeleznaopona.com jsou ke stažení zazipované soubory obsahující mapy archivu Ministerstva vnitra ČR s vyznačeným prúběhem ŽO, průchodů signální stěnou, špaků, budov rot PS a tkzv. zásahovek. Je tam Rakousko i Německo - Česká hranice. Na ukázkových foto se podle vzdálenosti od státní hranice zdá, že se ve většině případů jedná o zákres druhé, novější "signální" ŽO. Jak píše na stránkách autor, v některých místech zákres úplně nesouhlasí (já už jsem jedno takové místo hnedle našel :-))) ), ale toto je to nejpřesnější co je v současné době k disposici. A upřímně řečeno, pochybuju, že se někdy něco přesnějšího než vnitrácké mapy najde.
Tak teď ještě ten odkaz :
http://www.zeleznaopona.com/mapy.htm

P.S. A kdo si třeba náhodou myslí, že dneska nejdu spát, neb v tom budu ležet do rána......tak neni daleko od pravdy ;-)

[ Zpět ]
Datum: 26.02.2007
Autor: Zakarr
  • Re: Železná opona na mapách

Mmm, to je prima. Když mě něco takhle zatne, okolo 2 hodiny noční si odcházím do kuchyně pro zmrzlinu...

[ Zpět ]
    Datum: 26.02.2007
    Autor: stan-pilot
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklistka hledá parťáka i parťačku

10.03.2025
Cyklistka 61 let s e-kolem hledá na společné vyjížďky cyklistu i cyklistku z Prahy. Výlety do okolí Prahy,…

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

10.03.2025
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

Hledám: Cyklo Soluň - Szegedín

03.03.2025
Hledám zájemce o absolvování trasy Soluň - Szegedin. Trasa cca 1000 km, denně 99 - 150 km. Termín: začátek června…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

308 cyklistů (14 přihlášených)

Atlas Mountain Race – marockými horami na kole

Poprvé jsem v zimě letěl s kolem do teplých krajin. Účastnil jsem se bikepacking závodu Atlas Mountain Race v…
Fabulator | 11.03.2025

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025