Pro všechny které toto téma zajímá a pro všechny kteří tyto informace využijí třeba při plánování výletů, jsem dnes něco našel.
Na stránkách www.zeleznaopona.com jsou ke stažení zazipované soubory obsahující mapy archivu Ministerstva vnitra ČR s vyznačeným prúběhem ŽO, průchodů signální stěnou, špaků, budov rot PS a tkzv. zásahovek. Je tam Rakousko i Německo - Česká hranice. Na ukázkových foto se podle vzdálenosti od státní hranice zdá, že se ve většině případů jedná o zákres druhé, novější "signální" ŽO. Jak píše na stránkách autor, v některých místech zákres úplně nesouhlasí (já už jsem jedno takové místo hnedle našel :-))) ), ale toto je to nejpřesnější co je v současné době k disposici. A upřímně řečeno, pochybuju, že se někdy něco přesnějšího než vnitrácké mapy najde.
Tak teď ještě ten odkaz :
http://www.zeleznaopona.com/mapy.htm
P.S. A kdo si třeba náhodou myslí, že dneska nejdu spát, neb v tom budu ležet do rána......tak neni daleko od pravdy ;-)
Mmm, to je prima. Když mě něco takhle zatne, okolo 2 hodiny noční si odcházím do kuchyně pro zmrzlinu...