V sobotu odpoledne okolo Hostivic, Břví a Chýně se střídalo počasí - 10 minut sluníčko, 10 minut sněžení a do toho slušný severák.Silnice připomínala běžeckou stopu Jizerské 50, tam kde běžně jezdí auta vedle sebe byl koridor pro jedno.V tom co nevidím-cyklista!!! Pravidelným tempem projižděl tuto běžeckou stopu a pokračoval někam do Chýně. Měl jsem pocit,že se mi to zdálo,ale bylo to tak. Byl -li to někdo z Vás - klobouk dolů.
Chjo... ani jeden Pražák...
Sice jsem to nebyla ani já, ale aspoň jsem z regionu :o)))
Ale jestli to postačí - když jsem zavrhla běžky, tak přesně o téhle trase jsem přemýšlela, když jsem koukala z okna na to střídavé povětrnostní nadělení.
Přesně tou dobou mě chytil rapl a vyrazil jsem z Dejvic přes Lysolaje a Suchdol do Tichého údolí. Opět jsem udělal zkušenost, že to počasí vypadá mnohem hůř z okna než ze sedla. Stačí se "přiměřeně" nabalit a zima bylo to poslední co by mě trápilo. Vítr a chumelenice mají při troše úchylnosti své kouzlo (jako na běžkách). Takže ve výsledku nejhorší ze všeho je vykopat se ven a pak už je to paráda. Dokonce jsem na nábřeží z Podbaby směrem na Roztoky potkal dva ko-magory na MTB. Nejvíc jsme se bál sjízdnosti, ale na nově pořízených gumách (Schwalbe Snow Stud 700x38C - tedy trek 28") se dalo jezdit na čemkoliv tvrdém včetně hladkého ledu. Samozřejmě na měkký bořivý povrch nějaké hřeby neplatí a je to na hranici jezditelnosti. Zdařilo se projet všude včetně Tichého údolí, sice místy se člověk dost zpotil, ale na pády nedošlo. Jediné čemu se určitě vyhnu je jízda na frekventované silnici, kde jsou vyjeté rozsolené koleje a hodně aut. To je opravdu o hubu. Kdo taky jezdíte v takovém počasí - podělte se se zkušenostmi jaké máte na to pláště (typ+rozměr) a jak se s nimi jezdí.
Kenda Klaw XT 29x2,1. Ve sněhu je to menší dřina než na 26". Fakt to jede jak tank.
Jak se vešly do rámu? Na blatníky asi místo nezbylo (?).
Blatníky jsem musel v místě vidlic přerušit zvednout a napojit před a za vidlicí pomocí různých drátků a plechů atd. S tím si musí člověk dost vyhrát ale jde to vyřešit. Kdyby tady někde bylo místo pro fotky dal bych to tam. Kouknu se ke konkurenci, pokud to půjde přidám později odkaz.
Dobrá věc se podařila, hrubá síla zvítězila. Pravda z obrázku zbyla po poviném masakru pouhá jedna čtyřicetina původní velikosti a kvality, ale něco tam vidět je. Je to cross který dosloužil a měl jít do bazaru. Už měl vyhlédnutého budoucího majitele, ale pak jsem zjistil nemám plečku na zimu. Tak došlo na přestavbu.
http://www.bajk.cz/web/data/fotogal3.asp?id=87
Pěkně udělané. To kolo budí respekt.
Nebyl to ten skolnik Huml, nebo jak se jmenoval v Mach a Sebestove?
Nevím, já znám jenom VUML ;-)
Jaky mel batoh?
Něco se ti ztratilo?
Ne, to ne :-)
Po asfaltu nejel, na cestu se neptal, tak me napadlo, jestli to nebyl... no radsi nic.
Myslíš snad...soudruh Lenin?