Zdravím všechny. Nemohl by mě někdo poradit nějaký přístroj na kolo, který by zaznamenával výškový profil ujeté trasy. Přitom nechci ale několikatisícové GRPS přístroje s mapami, atd, které bych nevyužil. Výškový profil by se měl následně převést do počítače. Děkuji.
Ahoj,
ja pouzivam Naviion www.naviion.com, stoji ale tiez par tisic (tusim 4 alebo 5). Je to skoro obycajny cyklokomputer zasunuty do drziaka na Sigmu .Zapisuje kazdych 5 sekund (frekvencia sa da tusim nastavit) rychlost, cas, vysku, ubehnutu trasu a tusim este teplotu na CF kartu. Da sa zaznamenavat aj hlas (poznamky po ceste) K pristroju je soft (a aj USB citacka CF karty), ktorym si vyskovy profil stiahnes do PC , alebo si data natiahnes do excelu, a tam si s nimi mozes robit co chces.Pouzivam ho uz par rokov a paci sa mi, ked mi ho vlani ukradli, kupil som si este jeden :-) Software napriklad vie, v ktorom mieste si si nahral ten ktory zvuk(poznamku). Takze uz pocas jazdy si mozes popisat trasu slovne.
Možností je víc, ale není to záležitost několika stovek. Podle mého bys GPS využil.
Já to jen zevšeobecním - jakákoli "krabička" co tohle umí, nebude levnější než 4000,-. Problémem u těch levných může být to, že mají už moc velké intervaly mezi jednotlivými meřeními. Některé totiž zaznamenávají i po 20 vteřinách, kdežto ty lepší třeba po 5.
20 vterin je hodne treba pro zaznam tepaku. Ale na vysku to staci vic nez bohate, protoze pri rychlosti stoupani 10m/min se rozdil namerene hodnoty a skutecne vysky nijak extremne nepromitne. Ale jinak potvrzuji, pristroje tohoto typu jsou vetsinou drazsi nez 4000 Kc.
Opakování je matka moudrosti. Ciclomaster CM436 M/ USB. Náhled profilů zde http://album.olympus.cz/PhotoGallery/Public... Cena od 3600 do 4800 podle štěstí.
Docela dobrý, ale není to málo těch 64 hodin záznamů - to je tak 6 dnů. Při více denní akci ...
Absolvoval jsem s tímto compem desetidenní akce na Ukrajině a Černé Hoře bez ztráty dat. Na dlouhé přestávky se prostě vypne záznam do paměti. Jediná pomoc by byla vláčet sebou PC.
A kde se dá taková věcička koupit? Když jsem to nechal v Googlu vyhledat stránky v češtině, tak mi to vyhledalo jenom 2.
Např. tady http://www.vltava2000.cz/sportovnidum...
Je pak mozne primo v te krabicce vyvolat treba maximalni vysku, maximalni stoupani v %??? Jen to tak porovnavam s VDO MC 1.0. Ten mi prijde jako pekne promakanej, ale nema prenos do PC. Ale zas jde dle meho hodne veci vyvolat z historie primo v krabicce.
Taky teď řeším problém co koupit....Ciclomaster je teď za vynikající cenu,ale nemůžu si pomoct : ten displej je na takový přístroj ostudný.Zobrazení jen dvou údajů.....to u VDO 1.0. je krásný přehledný displej a asi upřednostním přehled během jízdy než záznam trasy.....pár záznamů z GPSky mám a ruku na srdce : kolikrát jsem si je prohlížel ?
http://www.pells.cz/download/katalog/ciclosport...
Na jaro snad budu mít ten nový model. Když jsem to srovnával s konkurencí (která má připojení s PC) tak ta vyšlo pro mě už dost draho. Chci udaje dát pak na web, proto jsem chtěl jen s propojením s PC.
Taky jsem s timhle bojoval, co si koupit, hodne vazne jsem uvazoval treba o HAC 4 Pro Plus, ale i kdyz uz byl skoro objednanej, nakonec jsem si to rozmyslel. Tolik stiznosti na kvalitu, hodne obchodu Ciclosport kvuli tomu prestalo prodavat uplne. Urcite to nebude takova hruza, ale prece. Vyhral to Polar, strasne drahej, ale osvedcenej. Potrebuju v jednom cyklocomputer, pulsmetr s kodovanym signalem, vyskomer, sporttester, prenos dat do PC vcetne SW a prace s grafy, to vsechno pro 2 ruzny kola.