Ahoj.Jak hodně vadí kolu, když ho nechám přezimovat na balkoně?Vždycky jsem ho odvezl někam na zimu,ale letos k mírné zimě jsem ho nechal na balkoně.Ale přesto nevím, co ty mrazíky, co jsou nebo teprv přijdou....Díky za radu...
No jestli ho tam jentak postavíš, necháš zapadat sněhem a přijdeš si pro něj na jaře, tak asi dost. Bude celý zrzavý. Jestli nemáš kam jinam s ním, tak bych všechny pohyblivý a na rez háklivý části pokryl vrstvou vazelíny, dal něco pod kola a zabalil ho do nějakýho igelitu nebo tak, aby nebylo vystavený sněhu a dešti. Samotná teplota pod bodem mrazu tomu vadit nebude.
Myslím, že mráz kolu nevadí. Ne že by si v něm přímo libovalo, ale víc mu vadí voda a sníh, jak píše Jurimír. Kolikrát mají lidi kola v nevytápěných garážích a tam není o moc tepleji než venku. Takže pokud venku, tak dobře zakrýt. Ale je to můj laický názor, nepodpořený vědeckým výzkumem. Možná to někdo vyvrátí.
Kolu takové teploty nevadí. Jenom bych ho určitě něčím přikryl, ať na něj nepadá sníh nebo neprší.
Spíše ho dříve někdo ukradne než že by mu uškodilo venkovní prostředí ;-)
Svatá pravda, balkon není nejlepší řešení, o kolech z něj ukradených se toho tady popsalo dost. Ale jestli ho tam mocímermo musíš zimovat, zabal ho do nějaký textilie, pod igelitem kondenzuje vlhkost.
Sám jsem toho zářným příkladem ;-) Moje blbost, no...
Moje současné kolečko už se mnou sdílí společný pokoj ;-)
Asi bych ho opravdu zabalil spíše do textilie než nějaké folie. A nejlépe nějak nenápadně, ať to přeci jenom někoho nedráždí...
Tady toho najdeš spoustu...
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=1598
Navleč na něj vaťák, občas kápni olejničkou trochu slivovičky, také aby se trochu projelo, kup mu lyže.
Radeji ho na balkone nezimuj a vem ho chudaka dovnitr. Chapu ze mas mozna maly byt, ale urcite mas spoustu mista pod stropem, ktere moc nevyuzivas, ne? Nemusis mit ani zadne super extra drzaky, v podstate staci tesne pod strop dve poradne hmozdinky, kolo zavesit (za ram)treba na nejake textilni popruhy a to, cim se opre o zed (tedy nejspis pedal a riditka) podlozit necim, treba kusem papundeklu. Je to teda prace na pul hodiny a naklady par desitek korun. Kolu tak bude urcite lip nez na balkone, a jestli ho milujes, neni co resit...