Ahoj odborníci, na rok starém krosovém kole mi začal prokluzovat v zadním náboji ořech, či jak se ten díl správně jmenuje. Celkem nepříjemná záležitost a pro chlapa obzvlášť. V servise se mi snaží namluvit, že to má na svědomí prach, který se tam nějakým způsobem dostal. Co si o tom myslíte.
Mě se to samé stalo na mém bývalém crossu. Hodil jsem to do servisu, tam to rozebrali, vyčistili a zase složili a bylo opraveno .... verdikt ? viz. co píše mqt o jeden post výš.
Taky souhlasím s diagnózou (viz výše).Sundat a rozebrat.
Pokud ses jenom trosku sikovnej, tak to vycistis aji sam... Sundat upinak, kazetu, rozebrat konusy, stejne jim neuskodi obcas vycistit a vymenit vazelinu, povolit vevnizr v orechu tu zajistovaci matici (je to ta miska konusu, ja to delam tupyn sroubovakem a kladivkem, levej zavit !!!) pak 10 imbus, orech sundat , dokoncit rozebrani. Potom vyprat a slozit, na kulicky v orechu trosku ridsi vazeliny, praporky jenom lehounce olejickem a slozit. Pozor, nepomichej si kulicky z jedne a druhe strany a dobre si je spocitej kdyz to rozebiras...
jak bylo receno, nejlepe rozebrat, vycistit a namazat...jestli si neveris, zkus sundat ten orech imbusem #10 a dukladne vykoupat v benzinu, nebo necem takovym. Pak to nech vyschnout a prostrikni ridkym olejem....je to ale spis takovy docasny reseni....
jako nouzové řešení může pomoci bez demontáže položit celé kolo nabok a vstříknout mazadlo WD ve spreji pomocí trubičky
Proč dočasný, řek bych, že úplně postačující. Při šlapání se kuličky v ořechu netočej, jenom při volnoběhu. A při něm na ně nepůsobí žádná síla. Stačí ořech vyšroubovat z náby, protáčet ho v čistidle a zbytek podle tebe.
to je pravda, ale opakoval bych to minimalne 2x za sezonu......
je to ale prinejmensim neprofesialni :-)
Tak tohle mi nepomohlo.... porad mi tam nekde zustaval kousek bordelu a v jednom miste to drhlo.... navic Ti muze "cistidlo" rozpustit vazelinu na tech kulickach, ta se Ti muze dostat na praporky a zustat 80 km od domu s nefunkcnim orechem neni nic moc... Takovej orech s bordelem na praporkach se pozna podle nepravidelnyho a slabyho cvrkani... Rozebrat orech je v pohode, takovy zavitovy osmikolecko, to me potrapilo daleko vic...
a nejhorsi byly ty favoritacky.....tam se ubrusovala ta pruzinka a musela se cas od casu menit
To se mi stalo na týdenním kolovýletě. Musel jsem měnit pružinku na mezi. Jako náhrada posloužila pružinka vyrobená ze struny (H) na kytaru. Je tam dodnes.
ty vozis na kole kytaru :-)
Čeče tehdy jo. Teď už ne. Už tak 20 let ne.
Proč bys ji taky vozil, když ti chybí struna "H" :o)))
Mimochodem a jak jsi ji vozil - hozenou na zádech nebo si jí někam připevnil?!?
Na zádech, zavěšenou na špagátě, krkem k zemi.
No, nic pohodlného, ale jinak se asi nedá...
Hele, kolikrát si s ní takhle slítnul :o)))
Teda to musela být nádhera - že bychom to zkusili navrhnout Švestkám :o)))
A jestli Švestka neumí na kytaru, tak jí místo řidítek pořídíme harmonium :o)))
Jen aby to pak nebylo jako v Jáchyme hoď ho do stroje :o)))
Střízlivej ani jednou.
:o)))
Ty děláš jako kdyby kytara byla něco jedovatého.:o)))
Pokus se jim v tom servise namluvit, že kolo používáš k jízdě a že nejede, takže ho chceš v záruční době opravit.
Jinak, jak píší ostatní. Vyprat, nebo rozebrat a vyčistit, ikdyž si myslím, že byse tohle stát nemělo, pokud se o kolo alespoň trochu staráš. Sem tam ho umyješ a namažeš.