Když je ta plesová sezóna chodíte rádi na plesy?Nebo vás partner musí přemlouvat?Jdete na jeden nebo na víc plesů?A co tombola už jste něco vyhrály?A když jo tak co?Tak se pochlubte.
Šaty mám několikery, boty taky ale nechodím - není to můj "šálek čaje" :o))) Ovšem ve vybrané společnosti bych třeba udělala výjimku :o)))
A o silvestra jsem vyhrála v tombole "magické oko" - naštěstí bylo možno vyměnit za samostatné pivo a místo zelené za můj oblíbený nápoj :o)))
Já chodím jenom na farní, protože jsem tu tradici kdysi spoluzaložil. Jinak mě to moc nebaví, obykle je všude kravál a kouř. Raději tancovačku v létě na vilémovské pouti, protože to je pod širým nebem.
Tombolu jsme na plese zrušili, protože většina lidí ráda tancuje, tak je to zdržovalo od tance.
Mě čeká velmi brzo maturitní ples, ještě jeden kámošův a ten můj asi uzavře moji plesovou sezonu navždy :-)
Neboj,až budou mít tvé děti maturitní ples,zase si užiješ.Dcera jej měla před vánocema a asi jsem to trochu přepísk,neb mě od té doby pobolívají záda (asi stárnu).-)))
Dej pokoj - já jsem ráda, že jsem si odškrtla dva plesy svých dcer. Teda 4, protože teď je v módě i stužkování v prváku. A když dcera čtvrťák musela měsíc před maturou přerušit, tak jsem měla jedinou podmínku - nebudu muset na maturiťák znovu.
Teď je na vyšší odborný a už zahlásila - "matko, jen 400 na lístky a ani jeden není pro tebe." S láskou jsem jí je věnovala :o)))
Prosím Tě když jseš maturant, to mě zajímá, zjišťuji, že u nás na maturitní ples se studenti skládají někde už od prváku, takže nakonec každý přispěje nějakých 2000-4000 Kč. To mě přijde docela drahá sranda když se k tomu ještě připočte cena prodaných vstupenek.
Je to i jinde takové nebo je to nějaký místní folklór?
To mě přijde lepší za ty peníze udělat nějakou privátní pařbu než se nervovat s pořádáním plesu.
To jako že každou neděli s rozvinutým prostěradlem obcházejí pod okny rodičů spolužáků?!?
Mě to teda přijde jako vydřidušská drsárna... :o)))
Byl jsem si to ověřit. Opravdu toho většina padne na ples, protože jak to všichni chtějí "profesionálně" tak platí kdejakou pitomost, kterou by zvládli i sami - např. konferování či výrobu a distribuci vstupenek. Navíc musí být součástí plesu i multimediální prezentace maturujících a to se také nepořídí zadarmo. To je fakt uhnutý.
No u nás sme se neskládali zatim na nic, ale my tu lucernu vyprodáme, teda myslim, že máme všude dost plno... Máme 8 maturitních tříd, místa na sezení jsou vyprodaná...
hned bych vyrazila :-) myslím to upřímně, tanec je mou velkou zálibou a láskou. pocházím z malého městečka, kde jsou plesy tradicí. Jen mě mrzí, že tam nejsem a že Vašek taky není tanečník... :-/
To mojí láskou a zálibou je tanec také, ale jsem na tancování hrozné dřevo, tak jen tiše závidím těm, kteří to umějí.
Jo když to někdo umí, to je panečku pokoukáníčko...
na plesy chodím rád a většinou svou přítelkyni přemluvím, aby šla se mnou:) jinak jsem v tombole vyhrál láhev whisky, boty, noční košili(dámskou) a 2 kg uzenin. Přítelkyně vyhrála pytel zrní... :-)
Doufám, že tu výhru vzala s humorem.:-)
ale jo, vzala to sportovně a slepicím její babičky to pak moc chutnalo... :) ale whisky jsme si spravedlivě rozdělili :-*)
A kdo spí v tý noční košili :o)))
koukněme na lišku podšitou... Že Ty máš na tu košilku zálusk?
Hezké "cyklo"téma 8-))) A jak jsme na tom s Burískem? Já celkem plesy můžu (ale max 2x za rok) a Burískovi se v 50 letech zřejmě změnily hormony a dokonce sehnal lístky na Myslivecký ples. A to posledních 25 let byl zarytým odpůrcem tancování. Akorát jestli ty lístky nesehnal kvůli tombole, protože tam budou mít zajíce, divočáky, ...a co já vím ještě.
ne
Krátké, výstižné. Jsme na tom přibližně přesně stejně:-))
Z plesů mně zajímá pouze výčep.
A co pani vycepni? Nebo slecna?:-)
Pokud tam ovšem není pán. To ale na pivo nemá vliv.
No...pokavad je tam pan, tak to je to pivo asi opravdu zajimavejsi:-)
Hlavně to člověka nerozptyluje.
Naopak...cloveka to naplnuje....A to doslova:-)
Švestka + Švestkoň = 4-5 plesů za zimu. To platilo do roku 2002, byli jsme mezi svými známými uznávaný taneční pár v tancích klasických, a ač v tanečním provedení zvláště neškoleni, valčík byl naší specialitou. Pak zasáhla nemoc v rodině, nějak už nebyla nálada, poslední ples jsme zkusili vloni a zjistili jsme, že nás to už ani neoslovuje. Jistě to má souvislost i s věkem a změnou hmotnosti, přeci jen tanečnice s 65 cm v pase a tanečník bez bříška, to má jiný švih. Ale užili jsme si tanečků dost a dost, a doporučuji všem pánům - nerkřičte NE! I kdyby Vám plesy nevoněly, pokud jste zdraví a mladí, máte jaksi povinnost vyvést své drahé polovičky alespoň 1x v roce do společnosti, pokud nesdílíte společné hnízdo se zarputilou himalájskou horolezkyní - a i ta by možná takovou nabídku ráda přijala. Tak krásné taneční zážitky!!! :-)
O je to taky docela sport, když třeba na našem plese je zvykem úderem osmé začít tancovat a odcházet z plesu okolo třetí ráno. Ale pravda je, že získat jednu ze 150 vstupenek je skoro tak těžké jako za socíku sehnat předplatné na časopis Vesmír. V podstatě se zamlouvají hned po skončení plesu lístky na ten příští rok :)
No, nebyl jsem už asi 10 roků, ale klidně bych s partou šel. Konečně - v mládí jsem platíval za nadějného tanečníka :-))), kromě základních tatečních jsem absolvoval i pokračovačky + nějaké speciálky. Kromě toho jsem na gymlu i recitoval :-)))
Recitovat? To jako basne? No to nam musis nekdy ukazat:-)
Děcka
musím korigovat svůj statement
s rodinkou nakoláků
byť dospělých,
třeba výt jak s vlky
my, byť dospělí máme přeci právo
byt i jako děcka
a vylít si srdéčko na webu
byť o plesech
nebo jiných milích diskuzích
třeba s názvem
"k"
nebo
"co právě ted děláte".
tedy zde moje plesy:
pravidelně
oblíknu Jozivka každý rok jinak
letos jako berušku s kyblíkem medu
já si vezmu blískavé šatičky po tetě Lidušce
mašli do vlasů
umělé nehtíky s obrázky, každý jinej
vysoké botky s kovovým podpatkem,
-ale jen jednou do roka
dělají dírky do linolea
a sousedi pod námi buší do stropu koštětem
vyklidíme kuchyňku do panelákové chodby
(nebezpečí od sousedovic fenky boxera Petra,
že se na rohu stolu vyvenčí)
ledničku šoupnu do koupelny
trouba zůstane
zapnu telku
kaseťák
troubu
a s Jozivkem si vyhodíme svižně z kopýtka
v rytmu samby, tanga a ča ča.
něco jako Lídia a Vašek nedávno
O tombole a výhrách
dnes později.
Noční v Tescu byla namáhavá
a to mám dva diplomy
ach jo
tak jdu spinkat
Pa pa
a pak budu zase u vás
děcka.
Ty diplomy zcela jistě nejsou z mateřského jazyka a jemu příbuzných oborů.
Broučku,
je vidět, že jseš pozornej nakolář
Klikni na můj nik a dozvíš se více
pa pa
Ve Tvým nicku nevěřím lautr ničemu.
Tak nějak.
Kominíčku,
pochopil jsi podstatu života
Vše je jen velká hra
kde jak divák,
tak účinkující je jeden a ten samý
ty, já, on
nevěř nikomu a ničemu
pa pa
No právě, tobě nevěřím nic!! Ani že umíš udělat tu tvou pizzu.
Ráda bycht tě pozvala ale mám 3 dny smutek
To zas Jozifek slapl do hovna?
nebo tam spadl celej a tři dny nejde umejt
Rad by som na ples siel, ale akosi nemam s kym. Tanec je super relax aj po celodennej cykloture, skusili sme tohto roku na Krozike. Pri tanci sa asi inak pouziivaju svaly a pomaha to (aspon mne) pri regenaracii. Inak vsetky tance mam rad, nie vsetky samozrejme viem dobre, ale rad sa naucim.
Já si myslím, že bych klidně na ples teoreticky jít mohl. Tancovat umím výborně ploužáka a kdysi jsem jako druhou polohu ovládal i mazurku. Ale nakonec obě polohy bych zvládnul i bez plesu.
Potíž mám totiž s tombolou. Vždycky, když jsem na něčem takovém (z donucení) byl, tak jsem vyhrál. Zajíce jsem daroval, bažanta taktéž, dostal jsem z něj polévku, vyřezané jeleny na desce mám schované, talíř s třemi gráciemi se už rozbil. Živého krmníka jsem zapřel, králíka převzal tehdy nejlepší kamarád, byl živej (i ten králík). Kdysi jsem byl takto málem vyobcován z jednoho spolku. Koukali na mne jako na šetřílka, když jsem si nechtěl ve zlé předtuše koupit lístky do tomboly, že to jako přeji jiným, tu výhru. "No přece podpoříte, že....." a tak, říkali. No dobře nakonec jsem pět lístků vzal a čekal v hrůze jak tohle dopadne. Vyhrál jsem čtyři první ceny.Čtvrtá byla sud chipsů, ty jsem začal rozdávat a v nastalém zmatku jsem s těma prvníma třema cenama dusíce se smíchy prchl.
Never more, jsem tehdy přísahal.
Never more, never more, never more...
Krkavče :o)))
Připadal jsem si tak jako krkavec, pravda.Lepší bylo když jsem jednou vyhrál dvě stejný CD od nějaký přiblblý skupiny. Podařilo se mi pak ukecat jednu jinou výherkyni o výměnu, ona vyhrála podvazek. Tak ten podvazek mám teď trofejněfetišisticky schovanej a ona poslouchá tu bABBU nebo co to bylo.
Nešlo nedat hlas :o))))))
No já na plesy nechodím od tý doby co nepiju a nekouřím. Předtím jsem chodil. Občas kdysi dávno dokonce i v kvádru, ale jen na takový ty vesnický u nás. Tam kdybych nešel, tak nemůžu potom rok do hospody, protože by byla furt spousta keců:o( Ale vždycky to blbě dopadlo. Stalo se mi třeba, že jsem cestou ze sokolovny domů (cca 40m) krapet zabloudil. Pak jsem se u nás na autobusový zastávce (100m od baráku) v sedm ráno ptal jak se jde k nám. V kvádru, kabátě, klobouku ale bez bot, jelikož jsem je někde nějak ztratil. :o))
A v tombole jsem vyhrál skoro vždycky a dokonce i první cenu. Pamatuju si takovej stolek pod televizi, kterej sem pak dal v práci kolegovi neb mi byl k ničemu :o)
Ale už jsem léta nebyl a myslím, že hned tak nepůjdu. Rozhodně to v příštích cca deseti dvaceti letech neplánuju.
Tos dopad eště dobře. Kamarád (bytem v Praze) měl chatu někde u Luk p. Medníkem a cestou z tancovačky zapoměl, že je na chatě a šel domu. Prej vystřízlivěl někde u Jižního města. :o)))
Ale tak to mě se taky stalo, že jsem v Bunkru (praha-Petrské náměstí) slavil a když jsem se probudil ležel jsem někdu baráku s opadanou omítkou. Tak jsem se ptal na cestu na metro, když jsem potkal nějaký lidi a oni se smáli a neřekli mi nic. Další párek chlapíků se taky řechtal, tak jsem řek ať mi poví aspoň směr a jak je to zhruba daleko a já dojdu. Ukázal a řekl támhle . . . a je to asi tak 70km. Byl jsem v Sázavě uprostřed skláren. :o)))
Svoje zážitky z tohoto oboru nehodlám publikovat, jen bych řek, že za nejhorší následek považuju morální kocovinu.:-( Kdo to neumí, ať nechlastá.
Jo tak ta je teda fuckt hnusná. A ještě hnusnější je, když ti navíc někteří vnucují počiny, které si rozhdoně nikdy nemohl udělat a plácají se do stehen, jaká to byla legrace.
Mě takhle jednou ráno po veselém večeru na bowlingu děkoval a plácal radostně po ramenou celý hotel, neb jsem údajně držela pod krkem jistého všemi nenáviděného číšníka a cosi jsem mu vysvětlila tak důrazně, že pak nebyl schopen obsluhovat a do rána plakal schoulen za barem na rameni servírce :o)))
Děcka,
vydržte,
ještě dva dny smutku
zemřela mi holčička včera
před léty
a budem plesat,
ju?
Tak pohřbít, umejt Pepíčka,upéci pizzu a bude mejdan.
Já sem buran. Tancovat neumím, nebyl sem ani na vlastním maturiťáku.