Může mi někdo poradit jak uchovat boty na kole v suchu i pořádném lijáku. Nepromokavé oblečení mám, ale ještě mi zbývají dořešit ty boty. Viděl jsem nějeké neoprénové návleky, ale nevím jak dlouho v dešti vydrží.
Žádné návleky, obyčejné mikrotenové sáčky. Když je dáš přes botu, tak se i nacvakneš do SPD a opravdu zůstanou boty v suchu.
Musíš ale vybrat správnou velikost - tj. takovou, abys zavázal nad kotníkama.
Jo a jestli už boty navlhly, pak vezmeš suchou ponožky a pytlíky přes ponožku do boty.
Používám návleky BBB Isolator. Jsou z neoprenu s jednolitou vrstvou pružné gumy na povrchu. Jsou absolutně nepromokavé. Celá podrážka je volná, takže nedochází k ničení návleku při chůzi, zároveň spodek dokonale přiléhá k botě, takže se vlhkost nedostane dál. I v největší slotě (schválně jsem v lijáku vymetal louže) zůstaly uvnitř naprosto suché a nožičky se měly jak v pokojíčku. Stojí cca 700,-
V katalogu letos nejsou, podobné jsou jim BBB Hardwear.
Taky mam neco podobnyho- pogumovanej tenkej neopren. Pisou tam 100% H2O resistant, ale jak lije, tak tam stejne voda natece vrchem, teda spis prosakne pres kalhoty. Nehlede na to, ze po par ostrejsich jizdach v terenu uz jsem si do nich udelal z boku i par direk, jde to snadno :o(