Osobně používám černou lithiovou vazelínu.I když vnější část mám chráněnou proti prachu,čas od času ji očistím a lehce stříknu silikonovým olejem.
prvni co bych udelal....vyhodil bych ji a dal si tam pevnou sedlovku...
Hrabe_X , taky bych se rád dozvěděl, čím mazat odpruženou sedlovku.
Takže děkuju za tvůj přínosný příspěvek, opravdu mi v tom pomohl.
Možná tak ještě, kdybys alespoň napsal proč a co jezdíš, takhle ale myslím dost k ničemu.
Teda pane Hrábě, vy máte ještě zádíčka v pořádku, že?!?
Já jsem loni dopřála svým zádům sedlovku s paralelogramem a musím říct, že mě od tét doby milují stále víc a víc. Jednou za celého půl roku jsem měla půjčené jiné kolo, u kterého nešlo přendat moji sedlovku a ikdyž to bylo suprový RB, tak to byla tak tvrdá koza, že my i těch 50 km dalo dost zabrat.
Když už si člověk pořídí kolo s pevným rámem, pak je odpružená sedlovka jediným řešením (pokud sit eda nechce koupit novékolo) jak zmírnit obtíže s bolestí zad... Moje by ti o tom mohli dlouze vyprávět :o)))
Takže tento dotaz rozhodně není radno podceňovat...
Omlouvám se za hrubky a překlepy - holt jsem ještě neměla ranní kávičku :o)))
Take mam paralelogram a jsem s nim spokojenejsi nez s teleskopickou sedlovkou. Na cepy pouzivam titanovou vazelinu (fakt to je na strikacce napsany), na drik, po kterem jezdi kladky strikam WD40 ci jak se to jmenuje. Zatim to peruje...
Hele a mě to dělá ještě jednu neplechu - tak nějak mi od toho chvilkama rezonuje celý rám. Ozývá se občas takový slabý klapavý zvuk. Dalomi dost práce, než jsem zjistila, že je to od sedlovky, ale byly to nervy. A to máms edlovku seřízenou dost na tvrdo, takže nelze říct, že bych se na tom houpala jak na houpačce.
Pocťuješ to taky?!?
Nemam s ni zadny problemy. Ale aby RAM klepal kvuli sedlovce...??? Kdyz jsi sedela v sedle nebo byla stoje v pedalech? Nevim co mas za model, ja mam Suntour, tam by se ev. mohla projevit vule v cepech...Mam ji nastavenou jako "medium" :-)
Mám taky Sentour a dělá to právě jen v sedle. A to ještě nepravidelně. Prostě když se jí zachce, tak rám jakoby ťukne". Původně jsem myslela, že cvrlikají středy, ale bylo to nezávisle na šlapání, takže se to rychle vyloučilo.
Ale to byl dotaz jen tak na okraj.
Mně toto občas udělá málo dotažené sedlo. Prostě si někdy jakoby křupne, a přitom to zní jako z rámu. Podle mne se nějak třou lyžiny se zámkem. Když to pořádně utáhnu, tak to pak nějakou dobu nedělá.
Zkusím...
ja sem sice zmrzacenej skoro celej ale zada me nastesti neboli :-).
sory ze sem neporadil, ale nikdy sem nevidel, jak je to reseny...
neuvazovali jste spis o karbonovy sedlovce ? je to docela znat, ale musel sem ji vymenit, zajizdela mi do ramu...
ten karbon jsem zkoušela na RB - s paralelogramem je to nesrovnatelný. A to mám seřízeno celkem na tvrdo.
no jo, zenska....este si kup gelovej navlek na sedacku :-)
Tak to teda opravdu néééé :o)))
Jako bys nevěděl, že já preferuju uzounký tvrďounký sedlo, aby pěkně sedlo :o)))
Já si na žádný "křeslo" nepotrpím. To pak trpím :o)))
Moje osoba zatím dřepí na teleskopu - teda ne momentálně; zatím snad ok.
A děk. za rady.
Řeším stejný problém a pomalu docházím k závěru, že to asi nemá cenu. Sedlovka s třecím tlumením hlavně za chladnějšího počasí tuhne. Nevím co máš za typ ale ta moje je nějaký low end Zoom, od kterého nic lepšího nelze očekávat. Pokud ji namažeš nalehko tak tě bude na hrbolech vyhazovat ze sedla. Pokukuju po nějaké opravdové s kuličkovým vedením a vzduchovým tlumením. Mám vyhlídnutou nějakou od Spešlu v ceně do 2000 Kč. Důvodem jsou věkem vyklepané obratle.
Pry dobre jsou Kangaroos (uz jsem ale o nich dlouho nic neslysel) a high end je Sitting Bull.
Ta vzduchová sedlovka by mě dost zajímala. Jedna z nejlepších na našem trhu je podle mě paralelogramová Cane Creek. Už jsem se na ní koukal, ale prodejce nějak nejevil ochotu mi ji na pár dnů půjčit na vyzkoušení. A koupit něco za 3500,- a zjistit, že to nešlape podle mých představ, nechci.
Vyhlídnul jsem tuhle:
http://www.specialized.cz/new/doplnek.php?x=49...
Díky. Vidíš nějaký rozdíl v té sedlovce v pořadí druhé a předposlední - kromě peněz?
Ne. Myslím, že použili stejné foto i popis. Vloni měli pěkné demo jak to funguje, letos překopali web a demo je fuč.
Opps, to demo je u Airwings, to jsou opravdu vymazlené trubky (Extra Bike II). Ale kde to v tuzemsku koupit, netuší někdo?
http://www.airwings-systems.de/
Bratří a sestry, koukám na vaše debaty a mám taky příspěvek...CaneCreek tuhle krásnou sedlovku má v nějáké akci teď za 2000,- +-. Tak nevím, jestli si neutrhnout od huby a nedojít pro ní...
Kde, kde, kde?