Mám jednu krátkou otázku - co to znamená SX? Některé modely kol jsou SX a některé ne...
Bejvá to odpružená přední vidlice. Třeba v katalogu: http://www.cykloshop.cz/vyber.php?druh=2007-Kolo
No me by to taky zajimalo..mam Autor Solution SX..to je enom ta odpruzena vidla?
Já myslím, že jo. Ještě před pár lety měl Author některé modely SX i bez SX (s pevnou vidlicí). Ale už to tak nedělá, tak myslím už to SX ani nepoužívá. Možná je to škoda, někdo zas pevnou vidlici pracně shání.
Náhodou toho bez SX jsem měl. Byl to Stratos. Měl CrMo rám z neuvěřitelně tenkých profilů a vážil pouhých 12 kg (podívejte se kolik váží crossy do 15000 dnes). Co ale na něm bylo nejlepší, to železo tlumilo vibrace podstatně lépe než ten zatracenej hliník. Dnes na tvrdých hliníkových rámech je vidlice vlastně nutností.
Moje řeč. Měl jsem CrMo trekkinga od Treka, 14500Kč, 11,7kg. Pak mi praskl rám ve sváru, dali mi novej, hliníkovej kostitřas. Sice pak mělo 11,5kg, ale kdybych si tam dal vidlici, tak to bude 13kg.
Připomíná mi to ahead na trekkingy. Když to byla novinka, výhoda byla váha a pevnost. Pevnost u trekkinga není tak důležitá a protože se nastavitelná výška řidítek musí řešit těžkým představcem, váha je naopak větší (nemluvě o menší spolehlivosti výškově nastavitelného představce).