Fůra lidí mi říká, ty jseš blázen v tomhle počasí jezdit na kole, nastydneš, dostaneš revma......
Ale když jedu kolem trojského kanálu, tak tam na vodě řádějí vodáci, já mám rukavice, čelenku a návleky, trenér na břehu čepici, zimní bundu a ti kluci mají holé ruce, žádné neoprenové rukavice. Nevíte někdo zda si ty ruce něčím mažou aby jim nebyla zima?
Pochybuju. V namazaných rukách by se pádlo asi protáčelo jinak, než je třeba a to by nebylo žádoucí. Spíš budou otožulí.
To je asi fakt, ale nejde mi na rozum že jim ty mokré ruce v té zimě to pádlo vůbec udržej.
Však oni za pár let v rukách neudrží už nic ;-)))
No, ja jsem nekolik let padloval a ruce mam v pohode. I kdyz je pravda, ze v zime jsem to nijak nehrotil, ale taky nevim o tom, ze by si nekdo nekdy necim mazal ruce. Na to padlo buhvijaky cit nepotrebujes a tak prochladle ruce nevadi. Naviz by to mazadlo mohlo s vodou docela klouzat a to by pak byl prusvih.
já jen nechápu, že když je 5 a méně stupňů, že jim není na ty ruce zima, tý studený vodě se přece neubrání. Já bych teda měla v rukou za chvíli křeče. Ale zas kdyby nějaká ochrana byla, tak by se dala využít i na kolo.
Asi se u nich někdy zastavím a hodím řeč.
Určitě by bylo zajímavější vědět čím budou ty ruce mazat až budou v důchodu.
Jsou asi otuzili. Vetsina zrejme proto, ze sehnat rukavice, ktere se a)nenamoci b)kdyz se namoci, nestudi pak mnohem vic nez hola ruka neni takova sranda. A nejpodstatnejsi vec - neni sranda sehnat rukavice, v kterych ti pak padlo neprokluzuje v ruce. No a mozna taky jde o to, ze na kajaku mas ty ruce v podstate porad ve vode, nebo ti na ne voda tece - no a ta voda nema skoro nikdy min nez jeden dva stupne - a to se da vydrzet. :] kdyz jses drsnej vodak. :]