Jak trénujete v zimě?
poctive....
Na tohle téma se tady už také napsalo habaděj. Ale vidím, že budeš možná z Ostravy, napiš mi mejla. Možná něco vymyslíme. Mrkni na mou stránku,je tam v kontaku na mě mejlovka.
www.cyklisprint.wz.cz
Dík za nabídku. Bydlím v Brně, ale k Ostravě se pořád budu hrdě hlásit, třeba i takto.
Kolo, spinning, brusle, gaučink - vše v přiměřených dávkách a v pravidelných intervalech :o)))
pokud to jde jezdím na kole. Pokud to nejde chodím se psem po lese a vyrážím na několikadenní pěší vandry, lyžuju, občas bruslím. To je asi všechno. Letos v zimě chci začít s jógou, ale vzhledem k tomu, že jsem si dal závazek, že v zimě uklidím sklep a s přihlédnutím k množství mýho volnýho času, to je dost nejistý
Pokud je nad +5*C, tak jezdím. Jinak běhám, ale jsou to pro mne hrozná muka. Zatím naběháno 19,3 km.
To mne by tých 19 km bolo na behanie dosť aj na 5 rokov. Na bajku aj do Budapešti ale bežať ma nedonútia.
Taky jsem si to říkal, ale je to hodně o psychice. Začal jsem běhat až nyní v prosinci a první běh byl po okruhu o délce 2,3 km. To byl nářez, ale nyní je to v pohodě. Běhám 4x do týdne a nyní jsem délku běhu o něco prodloužil 3,1km. Do konce roku na tom nebudu nic měnit a v příštím roce bych to chtěl dotáhnout na 5 km. Jde o to běhat své tempo – pohodové a nějak to nervat na vysoké tepy.
Souhlasím s tebou...
Jelikož nezávodím tak ani netrénuju. Na kole jezdím víc oblečenej a dokud mě to láká.
Vcera 85, predvcirem 81, pravda, uz jsem si musel koupit takove ty sprcky na boty, protoze jsem pak palce u nohou musel 3 hodiny rozmrazovat... Je tu nejaky podobny maniak z Prahy?? Na zitra tj. stredu planuju neco vetsiho.. Prida se nekdo...? Start neco po 10:00, cil je mi to jednop.. Akorat rano musim k nejakemu KOLO doktorovi, mam prasklou spici na zadku a dost mi to zadni kolo ted smajda :o)
http://www.mountainbike.cz/clanek.shtml?x=1107070
Je to sice už ke konci zimy, ale vypadá to pěkně.
Na startovací listině je zatím 94 účastníků, nestaršímu dědkovi je tam 52.Naveze to tam všechno jedno letadlo LTU. Já bych jel.
Letí to z Mníšku pod Alpou. Letadlo je za 188, pobyt za 300 EUR.
Vypadá to dobře, ale za tu cenu (není vysoká) budu jezdit měsíc na Krétě.
V půli března to ještě nebude na Krétě to pravé.
Já bych tam taky nejel v březnu, ale v létě. To už bych těch pár měsíců vydržel.
Bacha na to. určitě ne uprostřed léta. Já mám na Krétu nejdřívější příjezd úplně na konci srpna. Září tam na kole jd, říjen taky. Prý je dobrý i květen.
Všestranně - to znamená všechno, na co není normálně čas. Letos je vzhledem k počasí vyjímka - dá se jezdit.
Jinak je zima obdobím kdy je nutné zapracovat na dlouhodobé základní vytrvalosti.
Vhodné jsou běžky, nebo rychlejší procházky, zajímavá může být chůze s hůlkama......
K tomu lehký posilování, strečing, plavání....
Objemy podle nálady a ambicí - 2-6hod v aerobním režimu.
Když nad tím tak přemýšlím, co je to vlastně zima? V posledních několika letech jsem víc než -17 stupňů nenaměřil. To ještě není tak hrozné. Když se člověk obleče tak je to v pohodě. Pokud je do -10 stupňů, tak při vhodném vrstvení funkčního oblečení není žádný důvod omezovat pohyb venku.
Jak nasnezi tak bezky, pesky. Aůe neberu jezdeni moc sportovne, tak spis netrenuju.
Tak ja bych to nenazval treninkem,ale je neco kolem 3az5 stupnu,koupil jsem si od axonu teplejsi zimni elastaky s nowind membranou a i rukavice a takovou elastickou cepici od kami pod helmu taky s windstoprem a musim rict,ze nemam absolutne zadnej problem, je mi naopak spise teplo, na navleky na nohy mi zatim tak zima nebyla, stacily teplejsi ponozky.Docela jsem si to dnes uzil,ikdyz to bylo asi jen 30km,ale v kopcovitem terenu,takze zhruba 1,5hodky na kole.Zitra jedu zas,kdyz uz se u nas neda lyzovat.