Zdravím. Vím, že se tady poměrně často diskutuje o brzdách. Zajímalo by mě, jaké VÉČKOVÉ brzdy považujete za nejlepší pro MTB kola. Díky za vaše názory.
Ale vazne, abych nebyl obvinen, ze to neberu dost vazne. Pominu-li naprostou nezbytnost spravnehop serizeni, pak mohu (za sebe) rici, ze i ty levnejsi typy poslouzi dobre. Ne ty uplne nejlevnejsi, ale Deore nebo Avid 5 jsou docela slusne a brzdi dobre. Cenovy rozdil mezi temi nejdrazsimi a zlatym stredem neodpovida rozdilu ucinnosti, troufam si rici, ze se zavazanyma ocima bych nepoznal, zda jsou na kole XTR nebo treba to Deore.
Naprosto souhlasím,takové Alivia s dobrými špalky odvedou neskutečnou práci a jsou za hubičku.Já osobně teda jsem zatížený na AVIDy-SD7,ale u véček hodně dělají špalíky-tady se nevyplatí šetřit-ani origo špalky nejsou zárukou dobrého výkonu-spíše naopak je třeba brzdu "dotunit" lepšími-zde zase používám osvědčené BBB-tříbarevné,ale jsou i jiné značky.Každému na potkání ukážu,že jde kolo do smyku na ťuknutí dvěma prsty na páku-bez problémů.Pochopitelně zde záleží moc i na ráfku.Ale už nikdy bych se nevrátil k paralelogramovým brzdám od SH.Osobně v tom nevidím až takový přínos a hoši z Osaky asi taky vědí,proč už dělají D-LX opět zase jako obyč.Náchylnost na vůle je značná....Ale na jaro stejně chystám hydry-jak jinak než od AVIDu,člověk má zkusit všechno :-o))))))))))))))))
NEJlehčí bude asi některej karbonovej model co se testuje na Taiwanu. Možná nějaká frézovaná garážovka.
NEJtěžší
NEJhezčí
NEJvícSexy
to nevím ;-)
Nejlepsi vecka jsou moje kotoucovky.