Hlavně jsi to měl viditelně označit, že se to vůbec, ale vůbec netýká cyklo, takhle v tom děláš jen bordel ;-)))))
No snad každého napadne že se na kole nepeče a tudíž to není cyklotéma:-)))
To není tak jasné ;-) Co když se někdo bude domnívat, že jde o cyklistický slangový výraz, vleze sem a bude jen zírat ? ;-)))
Je to tak, cituji ze slangového slovníku na bajk.cz:
Peču na to - už dále nechcete jet tak rychlým tempem
My teda na kole nepecem, ale hrnec na riditkach vozime, to zase jo....to uz je k peceni kousek....Takze dle meho to je CYKLISTICKE tema!
Mě paradoxně kdosi napekl a já z toho mám teď pěknej průser... Tak mi aspoň držte v pondělí palce...
Ja mam pocit, ze tady jste vsichni hodne vypeceny.
vy jste tady všichni vypečení a pečete na všechno, ale mně právě končí ejchuchů ve vzduchu a začíná ouvej na zemi, odjíždím na víkend péct cukroví :-P vysvětlete někdo vettemu, že cukroví je nezdravé s tloustne se po něm, chce po mně napéct nelidské množství cukroví :-I
Fandim vettemu:-)))))
Hele, ale takove skotske maslove Shoartbreat.....to je nejuzasnejsi mnamka na sveta.... Ulitavam na tom jak blazen...
Pošli recepis...
jj...obcas tu v kucharkach je, ale spis jsou to rodinna tajemstvi. Vetsinou se ale kupuji....jsou to klasicke susenky.
http://www.walkersshortbread.com/
Tak je aspoň přivez na ochutnání - výjimečně u tebe nebude hleděno na domácí výrobu :o)))
No...tak recept ti poslu.... Ale pred chvilkou jsme je dodelali....A uz jsou v kosi:-))) Urcite veci je lepsi kupovat:-)
Ale není! jen musíš překonat tu počáteční fázi s neúspěchy! CO ti šlo hned napoprvé? Skoro nic. I z toho kola si napoprvé určitě spadl. S tímhle přístupem bys na něm dnes nejezdil :o)) Podle mne je to, co si upečeš sám, tisíckrát lepší, než to co koupíš. Už pro ten pocit, žes to dokázal. Navíc si tam dáš přesně to, co chceš.
Tedy alespoň u mě to tak je a začal jsem si doma píct i chleba. Nedá se to z kupovaným srovnat ani chutí ani s tím pocitem, když jíš něco co jsi s láskou stvořil sám. Ta radost, když se ti poprvé povede, to se nedá popsat :o)))))))))
Něco na tom asi je !
Podle mne je ale to, co někdo upeče za tebe (a ty to můžeš sníst), minimálně desetkrát lepší než to tvoje "tisíckrát lepší". Už jen pro ten pocit ... 8-)))
asi by tento filozofický problém byl na delší debatu. Navrhoval bych se někde sejít, přinýst spousty věcí, co jsme upekli sami a spousty, co upekl někdo jinej a konzumovat a porovnávat svoje pocity až do úplného naplnění břicha! CO říkáš? :o))))
když si jen vzpomenu, co jsem všecko na Vaškovi testovala, než to bylo konečně k snědku. nakonec jsem se "poprala" s kynutýma Honzovskýma buchtama, bramborovýma knedlíkama a jako své mistrovské dílo teda považuju zvládnutý houskový knedlík. tady se takové věci totiž koupit nedají, takže suroviny si vozíme ze sladké domoviny :-)
Cukrová je záludný. Malí králící po něm hubnou a chřadnou, velcí tloustnou a leniví. :')
Zdravím všechny NaKoláky z provoněné kuchyně. Právě mám pauzu mezi pracnami a lineckým. 8-)))
Jak to pečení sleduju,začínám být drobet přeslazenej.....dal bych si ted pořádnej flák teplého pěčeného bůčku,kus chleba a pěkně vychlazené pivko:-)
Mňam,mňam,mňam.to je sem mlsného Hanáka...
Koupím kilo libovýho bůčku, vložím do kastrólu, zaleju vodou, zasypy půlkilem (aspoň) cibule, pokmínuju, osolím, 90 minut dusím. Pak to vrazím na hodinu do trouby a když maso odpadává z kostí (troubová lepra) je hotovo. Zkus to a půjdeš si třikrát přidat.:-)))
Kdybys vedela, na co ja se tesim, az dorazim do cech. Csss...cukrovi, pracny, linecke....ja se tesim na obycejnej ROHLIK!!! Uz mam tech zdejsich toustaku plne zuby, krk, zaludek, streva....cenzurovano...:-))))
co to jsou ty pracny? to se u nás v rodině jaksi,hhmmmm, nevede :-)
to je po lineckým to nejlepčí cukroví!!!!!
U nás se to taky nevedlo, ale přítulkyně je ze Šumavy, tak už mě to naučila. Je to takový jednoduchý a suchý těsto ve tvaru pracen nebo půlky škeblí nebo jak to popsat. esli chceš, zeptám se a pošlu ti recepis. Já to totiž udělat neumím :o))
také moc dobré předvánoční téma, fakt jo .-))
já tedy peču s moji elektrickou toubou AEG, má 4 plotýnky a troubu, která má žárovku, takže vidím jak bublají a praskají puchýřky mé pizzy.
Bohužel ta trouba už nefunguje 100% protože v ní nemohu grilovat. Ta vrchní spirála jaksi nehřeje a nemám doma chlapskou ruku, která by mi pečení něčeho s něčím umožnila.
Takže peču sama, bez někoho.
Nejraději pizzy.
Často se sýrem, tedy pravou mozarellou, protože poslouchám zase tu muziku (jiný velmi zajívavý a náročný téma, kterýho jsem se také dneska zůčastnila), jak puchýřky nádherně praskají.
moc se těším na jiné zajímavé téma, také nemám co dělat, aby komunita nakoláků se setměla v tomto pochmurném zimním období
všechny vás zdravím a objímám a vymýšlejte prosím nové zajímavé otázky
také bych přidalo nějakej ten recept na 18 druhů cukroví
nejdřív vytáhneneme plech z čerstvou pizzou a necháme kamna na 200C
pak vytáhneme z mrazáku koupené oříškové těsto
rozrolujeme falškou
sedneme si, otevřeme astrologický atlas, vybereme 18 hvězdiček a opatrněje vykrajujeme
nejíme neupečené
opatrně vložíme na očištěný plech od pizzy
osolíme část
posypeme část mozarellou
sedneme si k okýnku a nasloucháme praskání puchýřků mozarelly
když nahnědlá barva, vytáhneme
a
máme 18 druhů x 3 (solené, sýrové, pur na sladko)
čekáme až ježíšek zacinká
jíme
Nevím, je-li moje otázka zajímavá, ale přece: Přijdeš se ukázat 29.12. ? Tam bys mohla přinést svoje trojjediné cukroví ... 8-)
měla jsem v plánu péct zítra, od rána, má přijít kamoška Pavla. Před chvílí mi volala kolegyně z práce, že je snad někdo nemocný, a že asi budu muset , kruci, přijít na ráno.... Ještě je jedna koleg. v záloze, tak doufám, že to nezhatí mé plány :-/ to by mě neda nepotěšilo... chjo...
Tak takhle ne !!! To by dál nešlo !!! Vaše mysl se má zabývat tím, jak si zdokonalit fyzickou kondici. Jak si dechovými cvičeními roztáhnout hrudníček, aby jste se dostečně okysličovali . Také by se vaše mysl měla zabývat zdravou a vyváženou stravou, jako je ovoce, zelenina a nízkokalorické potraviny. Pokud maso, tak jedině sojové. Uvědomte si, že správný nákolácký biker má mít štíhlou, elegantní a sportovní postavu, na které oko náhodného diváka se závistí pohlédne. Jste bikerská elita!!! Tak na to myslete!!!
A na co myslíte vy. To jsou jenom : Čokolády, vánoční cukroví, bůčky, jídla zajordánských čechů, pracny, majonézy, pizzy, pivo a becherovka.
To máte před sebou ještě Vánoce, to jsou smažené řízky a kapři s bramborovým salátem. Dále to jsou pečené husičky, krůty a králíci na černo. To vás ještě čeká leden, únor a březen, kdy se v mnoha rodinách pořádají zabíjačky.
Přátelé je mi líto, ale pokud se příspěvky na tomto vlákně nezmnění, budu muset požádat Riggera o ukončení tohoto vlákna. Je to pro vaše dobro. Vaše příspěvky jsem konzultoval dr. Rajko Dolečkem, který je ochoten vám podat pomocnou ruku a bude vám chodit kontrolovat ledničky. (:o)))
Já myslel že jsi to konzultoval s doktorem Rusým.
Omlouvám se, že jsem ti hned neodepsal, ale spadnul mi chleba se sádlem do klávesnice. To byla doba než jsem to vyčistil. (:o)))
Sakra kocoure,nezanášej mi sem nějaké vitamíny a nějakou zdravou výživu:-)......já tu chytám inspiraci,konečně usínám každý večer s plným žaludkem a tak mi tu prosím tě nekaž morálku.V pondělí si plánuju na večeři vařené vepřové koleno, křen s jablkem,kyselé okurky, pořádnej kus kupovaného chleba a dobře chlazenou 12tku.Na doražení si potom dám čokoládovej pudink hezky posypanek strouhanou čokoládou a s kousky meruněk.Ještě zvládnu kávičku s rumem a se šlehačkou.Rajko Doleček může klidně přijít.....rumu mám dost:-))))
nedá mi to a musím reagovat. Jak je známo, kolem vánoc je vždycky výkrmna v plném proudu. pro nás tio bude platit dvojnásob. nebot dorazíme doomů, k maminkám.. A ty se předjhánějí, která upeče a usmaží co lepšího, kolik druhů cukroví a to všechno budeme muset ochutnat a sníst :-) Taky běháme dost po dospodách, abychom viděli známé... Věřte mi, že se pak už i docela upřímně těšíme zpět k nám, do Luxu, kde si můžem jíst co chcem a kolik čeho chcem, aniž bychom někoho naštvali :-) Tak jsem i vcelku ráda, že ten nákolácký sraz bude hned zkraje našeho pobytu a já ještě projdu futrama :-)