Dneska mi prišlo zopár fotiek z bikerskej akcie v Írsku. S pomocou google som našiel zdroj, teda tento link
http://www.lat34.com/bmx/beyond_bmx/
Sú tam nádherné zábery, ale hlavne chcem upozorniť na fotky č. 8,9,10 a 11. Z jednej strany útes, z druhej priepasť ...len blázni by tam jazdili.
Kdo je blázen ? Ten, kdo se chová nestandardně ... To občas každý. Standardně se chová "mrtvá ryba", ale s takovým jedincem jen málokdo kamarádí, že? B-)
Nejde o to neštandardné chovanie, ale na môj vkus je to až príliš veľké riziko. Stačí chvíľka a všetko je v ...
Jezdíš po městských ulicích, občas po silnici 1. třídy? A kolikrát tě míjel auťák aniž by dodržel nějaký boční odstup? Co je větší riziko: naše silnice nebo chodník 0,5 metru široký, po kterém kromě tebe nikdo nejede?
Na silnici to kdyžtak můžeš vzít do pole, ale pokaždé taky ne. ( Zatím se mi to nestalo ) .
Třeba kdyby se utrhlo kus toho masívu po kterém zrovna jel, tak copa by mohl dělat, padák předpokládám neměl.
Ale jako jo, riziko na některých silnicích je opravdu velké. Třeba v životě bych nechtěl jet z Loun do Chomutova po silnici č. 7...
Pokavaď někdo bere jako velkou výzku si zajezdit po tom masívu, tak je to jen jeho věc, ale na druhou stranu co potom maj dělat v případě nehody pozůstalí.
Pokud nemají děti, je jejich věc jakým způsobem odejdou z tohoto světa. Navíc tohle je to lepší než jednou umírat na rakovinu. Viděl jsem to na vlastní oči, a raději bych padal z útesu.
Říká se, že život prožitý na půl nemá ani z daleka cenu té poloviny. Ale kde je ta hranice?
Tím nijak nechci hodnotit dotyčné, jestli je to moc nebo málo.
Častějš si nadáváme za to, že jsme něco neudělali, než za to, co jsme udělali. I když ...
"Co maj dělat ...", pokud věděli, že je takhle trhlej, měli ho dobře pojistit a třeba tu pojistku platit. (jenže pak asi nebudou vědít, co s penězma ..) B-)
No na kole to asi bylo vostrý a některý věci pro mě nesjetelný, ale třeba to jak tam jeli po celkem hladký cestě a vedle sebe sráz, tak top bych jel. Musel tam bejt krásnej výhled a to já rád.
No výhled byl určitě bezkonkurenční. Akorát já bych tam asi kolo tlačila... to abych si dostatečně užila těch výhledů :o)))
Když ho budeš tlačit budeš širší a budeš potřebovat víc místa, tudíž je to větší risk! Já bych neriskoval.
Xakru, tady se taky nic neutají - zrovna na tohle jsem myslela, když jsem to psala, ale doufala jsem, že to nikoho nenapdane :o)))
Ja bych to teda videla naopak. Protoze mam zavrate, tak balancovani s kolem nekde na uzke pesine je pro me docela risk. Ten pocit stahujici hlubiny je podle me dost nebezpecny. Musi se to ignorovat a tim hur se soustredi na zbyvajici pesinu a udrzeni rovnovahy.
To radsi vezmu kolo, telem jdu bliz ke skale a v pripade nutnosti muzu kolo i nest nebo se o nej zaprit.
Závratě jsem míval. Trénuj. Dá se to z větší části přerazit. Pořád mám občas blbý pocit, třeba na jedné vyhlídce tak 2km od Hřenska. Hodně desítek metrů pod tebou a lezeš po dvou vedle sebe položenejch poloschnilejch kládách tak dva metry na takovou skalní věž. Šel jsem do kleku, nebyl jsem to schopnej přejít normálně, ale ten výhled stál za to!!! Ale jeden čas jsem se nedostal blíž než na dva metry od kraje skal. Postupným trénováním, jsem se dostal k tomu, že už zas můžu dojít až na konec, sednout si, klátit nohama ve vzduchu a vychutnávat si krásu toho pohledu. Akorát tedy musím překonávat tu chuť se odrazit a letět. Pořád si musím tou logickou částí mozku připomínat, že nebudu letět, ale padat :o))
Redbull tí dává křídla, tak se napij a leť.
Radko, přez zimu natrénuj ve vyšehradském tunelu a v létě tam můžeš vyrazit.:))))
To bych ale musela jezdit nad tunelem přes vyšehradskou skálu :o)))
Jen aby si mě pak někdo nesplet se Šemíkem :o)))