Koupím si nový :o)))
meju jen pohyblivy casti na ram kaslu
Dokud mě s ním pustí ráno do kaceláře a večer domů tak nemá.
Protože se po každé vyjížďce v tomto počasí musí pečlivě ošetřit všechny pohyblivé části (a to nějakou dobu trvá), není problém se postarat i o rám. Přijedu domů, hodím kolo do vany a za pět minut je čisto. Pak se můžu půl hodiny věnovat převodům, čepům, ... Všechna kola mám doma v bytě, takže i z tohoto důvodu je leštím a leštím (přece je neuložím na noc do postýlek špinavá, že?) :o)))
Teda čekala jsem, že se "pak se půl hodiny můžeš věnovat šohajce..." a ty zase jen převody a čepy... A tak to mohlo být zajímavý počtení :o))) Zvlášť, když to má takový pěkný závěr :o)))
"Šohajka" mezitím už zahřívá pelíšek na provozní teplotu. A jenom půl hodiny??? To by mi teda neprošlo!!!!! :o)))
To musis mit pekne chlupaty periny od ty kocko-sohajky :)
To si trošku vedle :o)))
Jenom trochu. Ta vlezlá mourovatá kočka se mi tam furt snaží nastěhovat a tváří se, že MOJE postel je JEJÍ pelech! Vůbec nezná pojem "soukromí". A je zvědavá jako každá ženská... :o)))
No, tak napadá mě toho spousta, ale ušetřím tě. Vážíš si toho :o)))
Ty to kolo fakt dáváš do vany..?? :o)) Já pořád řeším problém, kde ho mýt... Budu muset přeměřit vanu, jestli se tam vejde.... :o))
Tak kdybych chtěl zkusit doma tohle tak se asi budu muset odstěhovat. Myslím, že to už my Madlenka nezkousla :o)) Připomínáte mi kamaráda motorkáře, co svojí mašinu (choppera) parkuje v zimě v obýváku na takovým krásným bílým koberci s dlouhým chlupem (nyní se skvrnami od oleje), aby jí chudince nebylo v garáži zima a nebo smutno :o))
Skvrny od oleje na koberci by se mi asi taky moc nezamlouvaly--ale z druhé strany : ta motorka je několikanásobně dražší než ten koberec. Mimochodem : kde parkuješ kolo? My co ho musíme parkovat doma-to kolo musíme taky trošku pucovat. Teď nedávno jsem je (máme doma 4 kusy - já obyč. a leho a synkové každý jedno) musela pověsit ke stropu, protože už se kolem nich nedalo projít. Teď mi visí v předsíní=kuchyni nad stolem. Budem muset pucovat, když nebudeme chtít baštit přivezené bahno... :o( :o)
Nemeju to. Chtěl jsem , ale fakt to nejde. Včera jsem rukavicí setřel 1kg bahna než jsem to vzal do bytu, pak umyl řetěz a přehazku, pod nánosem našel přesmykač a už je to zase jako prase. Už aby napadlo. To bude všechno prosolený a donutí mě to ho (bike) každý den osprchovat. :o)
Taky nechávám mytí až na lepší počasí.
Trošku problém je s předpovědí. Buď předpovídaj déšť a mýt nemá smysl. Nebo předpovídají pěkné počasí a opět nemá smysl bajka mýt, protože se pletou. V okamžiku kdy jim uvěřím a kolo umeju, nasune se studená okluzní fronta, klesne tlak a začne pršet.
V okolí jsem za idiota, který zkazil počasí.
Já si ho nemyju. Mně stojí jen v garáži. Letos jsem si ho ušpinil jen jednou tak, že bylo umytí nevyhnutelné, ale bylo to po náročné jízdě, takže když viděla choť můj zbědovaný stav, raději mi ho umyla sama. A s láskou (jinak to ani neumí), bylo to příjemné, mohu doporučit. :o)
Nechceš nám ji půjčovat?!? Že by jako v sobotu a v neděli večer objela s láskou a s hadrem republiku... :o)))
Copak Daník snad tvrdí, že mu hotam myla harem? :')
Já taky nechci umýt "hotam", ale kolo :o)))
Nevím, jak se myje hotam. Možná hadrem, ten (to) jsem ještě nemyl.
Ale kousek od nás mají hasiči vodní nádrž, takže by to možná šlo udělat ve velkém. Pošlete svá kola a my vám je tam vymácháme. A přiložte poštovní znmánku a obálku se zpáteční adresou, ať vám můžem poslat kola zpět.
Nejdřív s ním párkrát fláknu o chodník (zvednu za sedlo a předstávec a bouchnu koly o zem, alternativně to provádím pár set metrů před barákem, ale lidi koukaj divně proč na tom kole pořád poskakuju). Pak to vezmu hadicí (bydlím v 1. patře a házím si jí na chodník). šaltr, smyk, kazetu, placky, šavle vezmu cyklostarem, vypletu lanka, otřu hadrem a namažu olejem. řetěž nejdříve propláchnu v jarové vodě, pak cyklostar, pak chaiinstar a pak můžu znovu vyjet...
Nechápu lidi, kteří to mejou ve vaně. To se vám neucpe odpad? To se nepoškrábe? Narvat třikrát týdně 5kg bláta do kannalizace neníé jen tak....
Já bych to taky klidně vzal hadicí, ale blbě se mi hází z jedenáctýho patra dolů... :o))
ale zase by bylo zajímavý sledovat tvůj závod s vodou - schválně když nahoře otočíš kohoutkem, jestli by dole byla dřív voda nebo ty :o)))
No já budu stát dole a čekat, až kočka nahoře otočí kohoutkem. Žádný běh ze schodů se konat nebude. :o)
Buď rád, že nahoru tě nechám vyjet výtahem ačkoli bys mohl běžet a mávat s kolem aby lépěji oschnulo :o)))
Nahoře už bude čekat kočka s fénem, kolo vysuší, namaže, rám napustí voskem a vyleští vlastním kožíškem :o))
Jestli se v příštím životě narodím jako kočka, tak u tebe teda být nechci :o)))
A u mne jo ?
Bacha na ni - má na zahradě kocouří hřbitůvek !!!
Když se na sebe ráno podívám do zrcadla, tak věřím tomu, že bych tam mohl klidně skončit.
Náhodou - móoooooooc klidné msítečko. Navíc s mými oblíbenými americkými kosatci :o)))
chjo... místečko...
Ty biologický nevzdělanče :o)))
A žádní Rumburaci se mi po pozemku necourají - přece jenom domovní stráž v podobě zbylých dvou koček jim nedělá moc dobře na psychiku :o)))
Snad na mě nechceš, abych je nosila do kafilérie, dyž jsou zvyklí na zahradě :o)))
Kosatci jsou samci od kosatek a jsou černí a mají bíle plochy na bříchu.
Vybral sis, půjdeš do skalky, ale klid tam mít teda nebudeš, kocourku, protože ji celou rekonstruuji :o)))
Život je dlouhý boj a klid jen bezděky, smrt je krátký boj a klid navěky.
Ty až umřeš tak tam budeš mít epitaf.
Zde odpočívá naše drahá Radka, která dne XX YY konečně přestala mluvit.
Chceš říct, že si ode mne někdy slyšel slovo ?!?
A my se rozptylujem :o)))
To je fakt výhoda. Urna se dá krásně přidělat na nosič u kola a můžeš jezdit na výlety.
Urna je nebajkerská. Já se chci přesýpat v piksli od Isostaru :o)
Promiň já jsem začátečník.Nedavno jsem isostar pil, asi v tom byl někdo rozpuštěnej, fakt divná chuť.
Můžeš být klidný, ckp13 to ještě nebyl :o)))
Teda je to trošku morbidní humor, ale známému zemřel kolega bez rodiny a příbuzenstva a tak vyzvednul jeho urnu a postavil ji na jeho pracovní stůl, aby nebyl v kanceláři tak sám - byli na sebe prostě zvyklí :o)))
No a asi před 3 týdny tam sekretářka přivedla někoho jiného, že jako prázdné místo obsadí, ovšem když dotyčný viděl vedle počítače urničku, už nechtěl v kanceláři sedět ani kdyby mu zlatem platili :o)))
A nemusel tomu zfajrovanýmu zaměstnavatel platit přesčasy? Určitě tam ta urna stála i v noci a o víkendech. :o)
Stojí tam ještě dnes - hádej u koho :o)))
Včera tam měli další smrťák, ale tuhle urničku mu asi rodina nebude chtít dát...
Tos´ zklamal - koho asi tak může taková věc napadnout...