http://jaja.kn.vutbr.cz/~faltynek/kolo/
Pokusím se porozhlédnout, ale prej to hned prodávají přes zastavárny anebo hned rozeberou a prodají přes zastavárny. Znám člověka, který oběhl zastavárny v okolí a svoje kolo našel.
Jo, taky jsem vcera lital po cernych ctrvrtich. Fakt hnus... Ale nic... Prolezl jsem cejl, husovice a tam kolem, je tam zastavarna co 100 metru.
Chtěl jsem se zeptat jak se postupuje při krádeži kola,, když moje kolo nemá žádné výrobní číslo prostě nic a ja nemám doklad o jeho vlastnictví??jak postupovat abych se nedostal do situace že mi bude policie tvrdit že jsem si to všecko vymyslel??Mám obavy že v takovýchto případech se nedá dělat vůbec nic,,i kdyby ho našli tak může zloděj tvrdit že je jeho,a policie s tím nemůže nic dělat,, prostě tvrzení proti tvrzení...
Jo, to je pech. Jako důkaz, že je kolo tvoje může postačit nějaká (zřetelná) fotka. Ale obávám se, že podle fotky ti kolo stejně hledat nebudou - pokud by ho vůbec hledali (o tom silně pochybuju). Jediná možnost je, že si ho najdeš sám, ale na tvém místě bych se spíš smířila s tím, že už ho nikdy neuvidíš. Bohužel, taková je realita :-(
Petře, policie Ti nebude tvrdit, že sis to vymyslel, anžto jí je takováhle věc šumafuk. Policajta pořádně naštveš už tím, že ho donutíš sepsat protokol.
Jo dik za odpovědi, máte pravdu že by ho nehledali,,jak asi, Budou chodit od domu k domu a prohledávat sklepy?? Na to nemají právo, čas, ani finanční prostředky, prostě je to neřešitelné. Takže raději si své kolo budu více hlídat..:-)
Doporučuju koupit si alarm. Je jasný, že se dá kolo ukrást i s alarmem, ale přeci jen to aspoň nějaký zloděje odradí, když to začne řvát. A nebo to člověk uslyší.
http://run.to/alarmy
Opravdu si někdo myslíte, že po nahlášení ukradeného kola Vám ho budou policajti hledat??? Mě vzali dvě, jedině jsem tím ztratil cca hodinu na policii sepisováním protokolu. ZARUČENĚ v tom žádné pátrání nepodnikli...
Máš pravdu, znám ale výjimku. Ne z toho, že by kolo hledali, nehledají. Ale známým ukradli čtyři kola naráz a jeden a půl se ho našlo díky tomu sepsanému protokolu, když policie udělala plánovaný zátah na podezřelou zastavárnu, která fungovala jako legalizátor kradených věcí, našli jedno celé a jedno rozebrané, porovnali s databází a vrátili majiteli. Ale to je jen štěstí, to se stane málokomu.