Prosím, bylo by možno s každou novinkou publikovat ve zvláštní rubrice návod k použití?
Prosím, je možno zařídit, aby se mi můj seznam přátel, který se mi po přihlášení pod heslem "přátelé" otevírá v pravém sloupci, řadil podle abecedy? Mám v přátelích prakticky každého a když chci někomu poslat zprávičku prostřednictvím chatu, lovím v řadě jmen. Řazení od A po Z by pomohlo.
Děkuji. Švestka.
Kolik tam mas lidicek? :)
Zatím 22, ale přibývá to. :-))
Teď jsem zaktualizoval stránku .... a hle, změna!! Přátelé se už řadí podle abecedy.
Díky!!!;-)
Co takhle si zajít všichni jednou na pizzu? Alespoň by jsme se poznali místo jen těch ikonek. Jistě by to bylo překvápko, kdo se za nimi skrývá. Navrhuji Prahu, Ostravu, Brno a Plzeň a jedou všichni v Praze, co vy na to?
Co třeba tohle ? ;-) http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=3821
Ty pises i nohama neeee:-)))))))))))))
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=3821
Pavlino...asi jsi tu nova...ale vetsinou se vsichni zname a spolecne akce poradame.
Jinak te zvu na silvestrovsky vecirek nakolaku:-) http://www.nakole.cz/clanky/clanek.php3?id=187
Opět já ;-)
Nešlo by nějak zprovoznit uživatelské nastavení intervalu refreshe stránek ? Těch 30 vteřin mi připadá docela moc často. V práci si tím jen zvyšuji traffic a vypadá to jako bych nedělal nic jiného než klikal na NaKole ;-))) Až se moji nadřízení jednou podívají do logu na proxy serveru, tak se asi budou divit ;-)
Ee, divit se nebudou oni, ale ty :o))))
Taky bych byl pro. Me to sice nevadi, ale lidi jako ty muzou mit hold problem. Ono staci mit nakolaky jen otevrene a stejne to vypada, ze jsi tam furt klikas....:-) Me na obnoveni staci i obycejny refresh, pripadne pokazde, kdyz vlezu na nejake vlakno... Tim by se mozna dalo obelstit i to o cem pise wewe...ale nevim, nejsem PHP guru:-) Ale prijde mi to, ze je to uplne to stejne
Ještě jedna věc. Možná, že se tu už někdy objevila.
Docela by se mi hodil nějaký přehled registrovaných účastníků. Zrovna nedávno jsem chtěl dodatečně někomu poslat soukromý vzkaz a jelikož si už nepamatuji ve kterém tématu jsme si povídali a nedal jsem si ho hned do přátel, tak je docela problém ten vzkaz poslat. Nick to vyhledává jen v samotném textu, jako "Autora" už ne...
Možná, že jsem tady jen něco přehlédl...;-)
...registrovaných uživatelů...
Na stejný problém jsem už taky narazil. Vyřešil jsem ho tím, že jsem si do PŘÁTEL postupně napsal už asi 160 lidí. Vlastně téměř všechny, které jsem potkal v těch 75 diskusích, do nichž jsem v posledních čtyřech měsících přispěl :o))
Zdravím, Riggere !
Měl bych jeden nápad ;-)
Nešlo by nějak ve stromech diskuzí udělat kliknutelné skočení od navazujícího příspěvku na ten původní, případně i druhým směrem ?
Asi se vyjadřuji dost neohrabaně, ale jde mi o tohle: někde nahoře na stránce je příspěvek, na který někdo po delší době odpoví a odpověď se objeví až dole. Mezi tím původním a příspěvkem který na to reaguje může být za tu dobu hromada dalších a pokud se budu chtít dostat na ten původní, tak se docela ukroutím kolečkem myši nebo budu pěkně dlouho (a opatrně scrollovat). Je tu sice naznačený jakýsi strom, aby bylo vidět co k čemu patří, ale tohle ruční šoupání stránek nahoru dolů mi připadá zbytečně složité a v některých obzvlášť dlouhých diskuzích i neúměrně zdlouhavé...
Ahoj Riggere, už jsem dlouho nic nechtěla, tak jestli můžu mít také jednu nebo dvě prosbičky?!?
Jednak - když jsem na posledním sluníčku a kliknu na něj, tak už se neobrací šipka vzhůru, jako že je poslední. V počátku to tak fungovalo a teď už to nedělá.
A potom - nešlo by nějak udělat "odmítnutí" obálčičky?!? Teď je možno blikající obálčičku zneškodnit jen tak, že ji otevřu. Nešlo by udělat tak, abych ji mohla "zneškodnit" i jinak než otevřením?!? Může to být i třeba tak, že se vrátí zpět k odesílateli s tím, že adresát nechce obálku přijmout.
Jo a v některých profilech se u ICQ neobjevuje kytička...
Protože vím, že víš odpověď na každou otázku, neobracím se na Riggera, alébrž na tebe. Zařadil jsem si jednoho vocaďzdejšího mezi přátele. Když jsem ale zjistil, že mě (ale nejen) se snaží prokecat "díru do hlavy", chtěl bych ho z přátel vyřadit. Nechcu ho ovšem mít ani na blacklistu. Jak tedy na něj?
;-D
No děkuji ti za důvěru, ale na tuhle otázku tu už odpověď je - o kousek výš - do 29.3.
-----
Re: Vzkaz určený pro webmastera.
Stejný problém nastává při snaze vymazat z přátel někoho kdo dlouho nezadal žádný příspěvek. Přimlouvám se rovněž za nějaký interaktivní seznam registrovaných.
Datum: 29.03.07 13:54
Autor: Peldy
tenhle problémek řeší to, že si klepneš na jeho jméno v seznamu přátel, otevře se ti chatovací okýnko a nahoře klepneš na jeho nick a otevře se ti jeho profil;-)
Datum: 29.03.07 16:00
Autor: vette
No úžasný, člověk se učí pořád.
Datum: 29.03.07 22:28
Autor: Peldy
-----
Je to ono?!? :o)))
Jo a pak ještě musíš mít ve svém profilu nastaveno, že chceš přijímat zprávy JEN od přátel... Pokud tam máš že od registrovaných, pak budeš obálčičky dostávat i nadále :o)))
Opět já :-)
Nejsem si jistý jestli je chyba u mne nebo tady. Používám Feedreader (RSS čtečka) i na tyto stránky. Bohužel se mi ale nějak asi zbláznila aktualizace, protože co obnovení kanálů v RSS, to nová položka ve čtečce pro stránky NaKole. Prostě se mi objevují, a přibývají, ty samé články, které už Feedreader načetl a označil jako přečtené... Takže za dnešek, ikdyž se neobjevil žádný nový článek od redakce, už tam mám ty samé věci 25x...
Feedreader je verze 3.12.
No, a nějak se Ti tu Riggere zbláznila databáze či co... ;-) Z nějakého mně neznámého důvodu tu mám z ničeho nic 1752 nepřečtených ! I takové, o kterých jistě vím, že jsem je už četl. Znova to otvírat se mi teda moc nechce... A mezi těmi nejnovějšími přečtenými se určitě objevily i nové příspěvky, které mám nepřečtené. Tohle teda znova pročítat, a hledat ty nové, nemíním už vůbec, chjo...
Jardo já mám to samé. Jsem úplně bez přátel. Zůstal jsem úplně sám, opuštěnej, odloženej. :-( Asi nějaká chyba v Matrixu nebo něco podobného.
jako organizátor: http://velkyvuz.adam.cz/matrix/ jsem na chyby v Matrixu dost háklivý :)
také jsem přes noc přišel o přátele:o(
To mě mrzí víc než , že mám všechno nepřečtený.
Už teď se mi po vás všech stýská. Odcházím do sklepa zemřít steskem:o((
Teď s přezbrojeným kolem a zemřít... Ale zase na druhou stranu ten skvělý nekrolog: "... jeho Rollof se ani nestačil pokrýt prachem, když ta tragická chvíle, kdy nespatřil zelené puntíky přátel, zasáhla ho natolik, že v rozpukajícím se jaru v tajuplném příšeří sklepa zemřel..."
Mně ve Firefoxu nefunguje vyhledávání v diskusích, nevíte někdo, co s tím? :-(
Tak mne to nyni nechce prihlasit, mel jsem to automaticky:/(
Riggere, je teď normální stav, když mám pořád 29 nepřečtených příspěvků ve 4 tématech? Jak jste na tom ostatní?
Prošel jsem zpětně asi 20 stran diskuze a nic. Žádný sluníčka.
No, a tohle téma je nějaké pochroumané ;-)
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=6416
Chtěl jsem v diskuzi o putování ve východních Čechách (Holice.......) nechat webovou adresu na ubytovací zařízení. Nepodařilo se mi příspěvek dát do diskuze.
hele mě se nikde nezobrazuje vlákno "Nejlepší vtip IV aneb obroda úsměvu nakole"
Když si dám hledat, tak mi ho najde. Můžu do něj i přispět, ale ukazuje mi to jako kategorie diskuse a nic víc a ve "všeobecně o kole" ho nemůžu najít...
Co je špatně?
Já zas před pár dny nemoh za boha dohledat vlákno o letošním Sport Pragu. Ve vyhledávači podle nějakýho klíčovýho slova mi ho to najde, ale v diskuzi ne-e.
jo, to je přesně to samý. proto jsem to plácnul sem, jestli je těch témat víc. Ten vtip už Václav opravil a funguje normálně. Co to tvoje?
Já nevím, já to pak už nezkoušel. Ale prubnu to.
Tak ve vyhledávání to najde, ale chybí tomu zařazení do nějaký kategorie.
Jestli narazíte na nějaká nezařazená támata, pošlete mi jejich ID (číslo v horním řádku za ID=xxxx) emailem nebo obálkou a já to zkusím dohledat a zařadit. Došlo k tomu zřejmě při přesunu databáze na nový server. Díky
Tohle je sice trochu jiné, ale nefunguje taktéž
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=6416
Toz ja se taky ozvu:-)
Neslo by udelat neco s tou horni listou (uplne nahore webu), kde je v leve casti sipka a "Diskuze" a v prave casti "nakole.cz"?
Dost casto se mi stava (a urcite nejsem sam), ze kdyz v prohlizeci preklikavam na jine okno (na jiny web) a "netrefim se", tak kliknu prave sem a tak me to hodi na hlavni okno diskuze. Ono by to tak nevadilo, ale uz nekolikrat se mi stalo, ze jsem psal prispevek a behem psani jsem se chtel podivat nekam jinam...a bac, netrefil jsem se a bylo po prispevku...musel jsem psat znova. Jinak oci mam dobre, mys drzim pevne...ale bohuzel se nekdy nezadari:-)
Nesla by ta lista nejak zneaktivnit? Alespon uprostred:-)
Dik.
Tento týden se tady "něco" změnilo a mám následující problémy:
- pokud (odhadem) půl hodiny neaktualizuji stránku, samo mě to odhlásí
- tlačítko "zpět" dříve i aktualizovalo stránku a nyní jen vrací do předchozího stavu a musím tudíž aktualizovat "růčo"
- pokud mi přijde obálka (zprávička) od Buríska, komolí to jeho jméno (...neumí česky...)
Jj, potřeba neustálého refreshování po vrácení se z tématu zpátky na hlavní stránku diskuze je docela vopruz.
Taky mi to přijde celkově nějaký pomalejší.
Ale Buríska mi to nekomolí. Bude to asi tím, že mi dneska nic nenapsal:))
cituji: "tlačítko zpět dříve i aktualizovalo stránku a nyní jen vrací do předchozího stavu a musím tudíž aktualizovat růčo"
Mám pocit, že problém bude v internetovém prohlížeči. Např. Firefox při "zpět" stránku znovu natahuje ze serveru => nepotřbeješ F5. Opera při "zpět" netahá ze serveru, ale z paměti => větší rychlost, méně přenesených dat pro ty co mají datové limity.
Co s tím krámem zase je? Přijel jsem z dovolený, doma mi to v exploreru jakžtakž chodí, ale v práci je explorer horší než dial up a firefox pomalej. A kromě toho se mi nezobrazujou přátelé, zato se tam točí nějaký okvětí a nápis oznamuje "nahrávám data...", který stejně nikdy nenahraje.
Ku.va, nezobrazuje mi to přátele. Co si teď, při své skleróze počnu?
I když: Mým přítelem je každý ("jsme jedné krve, ty i já"), ale ne každý má mne za přítele (ani se jim nedivím, já bych sebe za přítele asi taky nechtěl)
Myslím, že by pro kvalitu diskuse bylo přínosné, kdyby:
a. nešlo diskutovat bez registrace
b. zobrazovala se alespoň část IP adresy, ze které příspěvky chodí
Asi by to omezilo "práva" některých diskutérů, ale pokud si tento server dal za cíl poskytovat prostor nadávání a útokům na ty, proti kterým nemám argumenty, pak je chyba i na straně serveru.
S IP adresou moc nesouhlasím, ani s její částí. Myslím, že to nemá smysl. Tedy abych se přesně vyjádřil, registrace mě nevadí, ale zobrazování IP adresy ano, možná je to paranoia, ale nestojím o to zveřejňovat, kde se kdy vyskytuji. To bych tady rovnou mohl napsat, kdy nejsem doma. Nakonec k čemu to, když se moje příspěvky budou vyskytovat pod X různými IP adresami.
To už tak chodí, když se člověk pohybuje po různých lokalitách. I já mám kromě 2 vlastních IP adres ještě několik dalších, ze kterých mohu do netu a také z nich občas funguju.
Myslím, že přílišná anonymita je někdy na škodu, ale každý se jednou profláíkne, i když se nechce podepisovat jménem ...
Kdykoli se obnoví stránka, odhlásí mě to... Stává se vám to taky? :-(
Mohu se zeptat, co to znamena "obnovi stranka"? Jedna se o znovunacteni "ON-LINE" boxu se seznamem uzivatelu? Take by se me hodilo znat verzi prohlizece.
Obecne je nutne mit pro spravny beh stranek povoleny JavaScript a povolene cookies.
FF i IE. Nastavení jsem neměnil - cookies i JavaScript jsou tedy povoleny. Jakékoli znovunačtení celé stránky - například když se přihlásím a pokusím se odeslat příspěvek do diskuse, hlásí mi to, že nejsem přihlášen a nic se neodešle. Nebo když se pokusím projít z "Diskuse" na konkrétní diskusi apod. Při automatickém znovunačtení "ON LINE" boxu (pokud jsem tedy správně pochopil, co to je), mě to neodhlásí.
FireFox, jede bez problému, IExplorer taky. Asi nemáš povolené "cukrátka"...
Mám. :-(