Hlásím, že tady ve vidlákově je hnusně. V lese to klouže. To hnusný listí překrylo kameny, tak každou chvíli do něčeho vletím. Do kopce se po tom svinstvu jet nedá. Prý "toulky ve spadaném listí", praví romantici, o ústa to je! V sobotu jsem málem vytáhl pláštěnku (po roce a půl bez použití!). V neděli jsem vystrojil zimáka.Stejně, ale na něm ujedu jen pár sněžných km.
Jediný lék je plánovat příští výlety do tepla.
Tak už v tom ležím. Včera jsem studoval Almerii (sp). nejsušší místo Evropy leží kousek od ní. Od února je to tam na kolo. Adventura jede v únoru do Chile. Tam je v únoru léto! To je země! Plánujete příští rok? Plánujte! Jinak nás čeká pět těžkých měsíců.
Přes ty nejhorší měsíce musím nejvíc pracovat, takže i kdybych na krásně chtěla, o dovolené si můžu v tomto období nechat tak akorát zdát... Ale až ten největší nápor pomine, pak bych si chtěla splnit svůj sen - Francii... Sever, 14 dní na těžko...
Ikdyž kdo ví, jak to všechno dopadne - plánují se nové projekty, tak třeba budu ráda i za 3 dny na Mácháči...
Kdyz jde o to planovani, jukni na www.outdoorfo***.cz (nechci tu delat reklamu, ale ty vis co to je:-) ). Planuje se tam na pristi rok Island a uz hooodne lidi se chytlo.... Myslim, ze by te to taky mohlo zajimat:-)
To víš, že by mě zajímal, ale ten je je pro mě vzdálený finančně...
Mě to včera odpoledne skoro odfouklo ze silnice :-)))
Příští rok mám 6 týdnů dovolené, zatím ale neplánuji, zdá se mi to brzo. Říkáš Chile? Tam já nemůžu, nevlez bych do letadla, a pokud se pamatuju na mořeplavce, tak tam pluli i několik měsíců, a to by mě z našeho ústavu asi nepustili :-).
Však já se tam taky hned neženu, my vidláci než opustíme domov a přilehlé okolí, tak to vždycky dlouho zvažujem. Ale zahřál jsem se při tom pocitu, že bych v únoru, tedy tam v létě, najel 800 km. Okolo sopky a termály.
Jestli máš problém s lítáním, tak to umím dobře odstranit u děvčat...., ale možná by to šlo i u Tebe. Koupí se lahev portského na letišti ve free shopu.....
Jo a brzo to není, na levné letenky únor, březen je to akorát.
Jo tak jestli jde o portské, tak já se taky bojím lítat :o)))
Akorát vypít před odletem láhev, tak si nebudu pamatovat ani cestu zpět :o)))
Myslis, ze temi 800km ziskas naskok? :))
o))))) asi nee , viď?
Ale nevím, ještě tam ani nejedu. I když Chile mne láká už dlouho. Ta adventurní akce je spíš jen taková projžďka. Pořád po rovině, žádnej pořádnej kopec. Tak nevím, mám to v hledáčku.
Myslíš, že budeš schopen jeti čile přes Chile ? Cyklista-cestovatel Jan Červený napsal docela pěknou knihu o Uruguay, Argentině a Chile.
Jmenuje se to "Z deníku cyklotrempa."
Já čet knihu od někoho jinýho, chválil tam hlavně přejezd And do Bolívie. Nevím už kolik desítek kiláků až na 4000 m trnitou a kamenitou silnicí s deseti centimetry prachu. Kupodivu prej kuřáci oproti nekuřákům výpravy neměli potíže s horskou nemocí!
Nejmenovalo se to Přes Andy za sluncem Inků ? Já jsem těch knih s cyklotematikou četl více. Některé jsou zajímavé, jiné dosti nudné. Hezky píše Červený, Vlasák nebo Tomšíček. Problem je tyto knihy sehnat. Kupovat je nemá cenu, jsou dost drahé a v knihovnách je mají málokdy. Já třeba nemohu sehnat od Tomšíčka V Jihoafrické republice na kole, nebo Afrikou domů na kole. Jó budou dlouhé zimní večery, tak si o té cyklistice alespoň budu číst.
Kdybych to čet před čtvrtstoletím, tak bych si vzpomněl, ale tři, čtyři roky je na mě už moc krátká doba. Obávám se, že už si na autora a název nikdy nevzpomenu.:-))) V naší krajský vědecký knihovně tyhle věci jsou běžně i bez rezervace.
...ty mas asi hodne sponzoru, vid:-)))
Příští rok? On ti někdo slíbil, že bude? Já jsem naplánoval bližší dobu: http://www.sporten.cz/html-cz/produkt.php... Tak doufám, že bude to tvé "hnusně". Za hodinu a půl jsem z Libně vlakem v lesích. Ještě pořád se tam dá spát, a nikdo tam neni. Jen srnci a jeleni. :')
Jo těhle legrací (zimní bivaky, podzimní lezení, namrzlé prsty) já jsem si už užil dost, na běžkách si stejně zas jen namůžu achillovku a tak bych taky rád něco jinýho.
Munule, když bylo nejhůř a "hnusně" se hnusně blížilo jsem se tady pokusil vyprovokovat Kapverdy, ale nikdo se nechytal.Přitom tam kromě skvělýho bikování lze udělat i docela dobrý nákupy.
Mám doma mapu a v německu kontakt na jednoho, který tam často jezdí.
To já namrzlý prsty ani achilovky neplánuju (a nákupy už vůbec ne - ač se to zdá podivné, tak v lese nic neprodávaj, není kdo a komu. :') Jen tak co v klidu zvládnu a na co jsem vybaven, času mám dost. Taky jsem na lyžích skoro třicet let nestál. Uvidim, no. Prej tam sníh bejvá. :')
Já bych ty nákupy až tak nezavrhoval - viz téma Pro zahřátí :o))))
Třicet let? To by moh bejt srandy kopec.:-)
Nestraš mě s kopcema, jo (na Rálsko lyže nepotáhnu). Já si představuju crosscountry mírně zvlněnou krajinou. Panenským sněhem, víš. Jen občasný svist zbloudilých broků bude rušit ticho spící přírody. Ano, sem tam i kule prořízne mrazivý opar. Ale zatím s tím ještě nezačali. Možná už se loni všichni navzájem postříleli. :')
Přesně takhle jsem si vyjel minulý rok. Romantika, plno sněhu, vstup do lesa byl zakázán, tak jsem tam byl sám, šlapal jsem stopu a vorval si tu achillovku. Dávej na sebe bacha jako cyklista nejsi na to šoupání (nohama) a píchání (hůlkama) uzpůsobenej!!
Nejsem, dám.. Jsem si takhle natáh achilovky na koloběžce. Nejdřív jednu a pak druhou. A jaký jsem měl nepřející kolegyně v práci, to bys nevěřil. Doktor mi po dobu hojení doporučil nosit boty na vysokém podpadku. Přece si nebudu kupovat nový - jen půjčit jsem chtěl. Nějaký klidně už jetý, nevyužitý, lodičky na jehlách, velikost 46. A nikdo mi nepůjčil. Takový ty ženský jsou.
Žofka, vem nás sebou - přece nás neochudíš o ty zážitky stát zase po 30ti letech na lyžích :o)))
Mimochodem - víš, že dneska lyže váží minimálně o polovinu méně než tehdy?!? To jen abys s novou lyží u sebe nevyvolal efekt jako po sundání sádry :o)))
Tyhle lyže jsou ale docela těžký. Taky nejsou do stopy. Backcountry se tomu typu teď říká. Asi se na nich jezdí pozadu. Ale mohli bysme i na výlet s běžkama, bude-li sníh. Rychlík jede v sobotu v 7:24 nebo 9: 24 z Vysočan (vyjíždí myslím z Wilsoňáku), v Boleslavi se přestoupí na Českou Lípu a ceskou se někde vystoupí. Hodně tam jezděj lidi s kolama. :')
Jj, letos chci běžky rozhodně provětrat víc než loni...
Ale bacha, žádný extrémy - já jsem na běžkách v podstatě panna... :o)))
Počkej, počkej, to si jako ještě nikdy neměla chlapa, na běžkách???
Luzicke hory, Jedlova, Luz....doporucuju. Na bezulich jsem tam nikdy nebyl, ale na kole je to tam prima a ja to tam mam strasne rad...
Nechte lyže lyžema a podívejte se jak si žijou jinde: http://www.almeria-bike-tours.de/
Je tam "klimatabulka" a ty odkazy!
přesněji: http://www.almeria-bike-tours.de/index.html
Vdyť se tam v lednu ochladí na 16°C. A kdy si užijou tu prču na zamrzlech loužích?
Ano 16 C plus,v tabullce pod "unser region" je to natvrdo.
No je to hrozný ochlazení a k tomu v témže měsíci, tedy v lednu 25 slunečných dní. Musí to být na hlavu.:o)))