Už nejaký čas tu máme babie leto a vzduchom poletuje hromada bielych pavučín. Vždy sa na mňa toho dosť nalepí a ťahám to za sebou. Najhoršie je keď sa zachytí na tvári a potom tak šteklí/svrbí a nedá sa toho celkom zbaviť. Snažím sa uhnúť, prikrčiť alebo oháňať rukou, ale márne. Tiež vám to vadí? Čo proti tomu robíte?
To je dobře, že tenhle boj vede ještě někdo jiný. Já ho vedu už několik let se vší vehemencí, ale zbytečně. Letos jsem protestoval u ombudsmana a jestli nezakročí, půjdu třeba do Štrasburku. :-)
Tak já Ti nevím jestli je to správně s tím ombudsmanem - on ten MOTEJL jak stárne už taky vypadá jak pořádnej PAVOUK. Jestli tedy není podjatej.
Ale jinak znova opakuji: s tou přírodou je to všeobecně hrozný. Ptáci se přemnožili až řvou až si kolikrát myslím, že mi skřípe kolo nebo zvoní mobil. Teď se houfujou a vytvářej na obloze klíny, chřipky jedny ptačí. Vítr ve sjezdu hučí do uší, MP3 není kvůli tomu slyšet. Brouci furt běhaj přes cestu - snad pořádaj ruskou ruletu. To už ani neříkám co dělaj krávy a jak TO zůstává na pláštích (a odletuje od nich). Všude jehličí a nevytrhané kopřivy. Schwalbe podkluzujou na zarosené trávě. Komáři vlezou za bikerem až do ložnice.Teď do toho ty pavučiny! Na člověka si troufne prostě kdejaká havěť, zatímco jeleni se klidně pasou....
Prostě nádherné babí léto :o)))
Pekne ručičkami stierať za jazdy.
Ta slovenština je stejně prekrásná:o))). Němalo by byť správně po slovensky "ručkami" ??
Němalo! ;D
A ja ich chytám nôžkami - teda, keď nefúka bočný vietor...
Teda asi jsem divná, ale mě nevadí. Naopak, jak začnou poletovat, už se těším na orosné pavučinky v borůvčí a ve větvičkách smrčků a na ty nádherné barvy podzimu :o)))
Mne to též nevadí. Holt své k svému.:))
Jj :o)))
Jeseň je teraz naozaj nádherná, tie farby, k tomu modrá obloha... proste krása. A dokonca aj tie poletujúce pavučinky sú pri západe slnka jedinečné, ako sa trblietajú na blankytnej oblohe s krvavým horizontom.
Číst to, když z kanceláře ve 2. patře vidím akorát tak do vnitrobloku Vinohradského činžáku, to je horší než být na mučidlech :o)))
Ignoruju je, pokud mi nevletí do pusy; jsou docela hořké (mušky jsou chutnější)... Dnes jsem si připadal skoro jako zámotek:-)
Tak bacha, aby tě nespředli na bavlnu :o)))
Abych nebyl bavlňák? jó, to bych opravdu nerad... :-) Ale zase by byla menší zima; teda možná...
Máš výhodu,že se nemusíš zastavovat kvůli hladu, tobě stačí za jízdy lapat, co ti vítr k ústům přinese....:-))))
při posledním vejletu v sobotu s Toničkou na Pálavu, tahala Tonička i já asi 3-4m pavučinu a ty potvůrky to nechcou vzdát. V Brně byla na rodlech hezká pavučinka :). Boj marný :)
Proboha, co to je zase "na rodlech" ?!? S těmi slengy mi v poslední době nějak motáte hlavu... :o)))
Ale Radko...;-) To říkáš zrovna Ty, kdo má kolo zmáknuté na jedničku ? ;-)
To mám z toho, že porád jen mlžím... :o)))
To jako na "ovečkách" ?!?
Asi bych to neměl říkat, ale jednu pavučinku mám doma v pokoji - nechci ji dát pryč, protože v ní bydlí pavouček - dal jsem mu jméno Liduška. Taky ho trochu přikrmuju :-).
Moje tchýně se také jmenuje Liduška. Nepřikrmuju ji....
No asi není Liduška jako Liduška.
Ta moje má šest nožiček :-)
Pavouk invalida...
Napočítal jsem šest, ale je tak malinká, že jsem mohl nějakou přehlédnout :-).
Jen jestli si je nakonec ukousala z hladu. Budeš jí muset víc přikrmovat... Ale je fakt, že živé mušky se teď už chytají špatně...
Jo a mimochodem o takovémhle soužití vypráví i jedna kreslená pohádka o Petříkovi a Pavlíkovi - kdy Petřík byl obyvatel pokoje a Pavlík pavouček. Nebo to bylo naopak?!?
Na pavoucky v byte plati 800 strankovy manual od deplhi...
Vrhnutý z pár metrů směrem okno...;-)))
Nee, chyba, směrem do pavučiny :o)))
Aha, tady nekdo nevi jak se pouzivaji manualy :)
Vezmeme manual. Stale ho drzime a presuneme se nad inkriminovane misto. Zamerime cil a stred manualu umistime nad nej. Priblizime se na 10cm a prudce akcelerujeme. Krev nechame zaschnout a upadle nozicky odneseme do kose. Manual ocistime. Po nekolika hodinach opatrne oskrabneme zaschlou krev.
;-) A co když je ten manuál větší než plocha na které se pavouček zrovna vyskytuje...? ;-)
To je vzdycky...
To je fakt, Delphi ještě nedělá své manuály v kolibřím vydání :o)))
Nebo co když je pavouček větší, než manuál???
To by byla hrůza, ten by musel pavučinku spřádat z horolezeckých lan... :o)))
Detailisto ;-)
V tom případě ale asi následuje taktika, nevím proč nazvaná, "úprk z místnosti" ;-)))
Jo to znám. Tuhle taktiku používám i u mnohem menších pavoučků, než je Odulka. Arachnofobie je pěkný svinstvo... :o))
;-)))
Kamarádka má doma dva sklípkany... Ten menší si způsobně hoví v terárku. Ale ta větší potvora (7.5cm tělíčko, přes 20cm rozpětí nohou) si to umí už otevřít... Šoupací boční sklo pro něj není problém ;-) Takže teď zrovna bydlí ve vitríně v obývací stěně ;-) To by se Ti asi mooooc líbilo, jednou se ráno probudit a mít tu bestii přes celý obličej ;-)))
To bych asi ten manuál aplikovala na svůj obličej - při představě, že me v noci otlapkává, to by mi teda dobře nedělalo...
Za kolik - že bych měla pro dceru dárek k Vánocům :o)))
To by byla docela hustá "ježíškova pomsta" :o)))
Knihu... Koupit dceři pavouka, tak jsou to její poslední Vánoce :o)))
;-))) Zase bys ušetřila na dárcích pro ni ;-)))
Hmmm, tak to asi zklamu, nevím jak by se líbilo mému zaměstnavateli, kdybych mu začal rozprodávat majetek...;-)
A vlastně ani pavouček není na prodej, jsou to s láskou opečovávaní a rozmazlovaní milášci ;-)
Tak holt dostane kalhotky jako obvykle :o)))
Radka:
Taky bych se asi lekl ;-)))
Jinak je to ale takový malý ňuňu plyšáček ;-) http://www.arachnomania.cz/Fotogalerie/original...
http://www.arachnomania.cz/Fotogalerie/original...
Jestli máš 19" monitor a nastaveno rozlišení 1280x1024, tak na té první fotce je jeho skutečná velikost až jednou vyroste...;-)
Mám 17", ale stačí to... :o)))
Milé, ale ať se neurazí, ruku mu nepodám :o)))
jedna naše kolegině si stěžovala, že se jí doma takovejto drobeček ztratil. Po týdnu ho našla ve skříňce na šatně. Přinesla si ho do práce s čistým oblečením. Velká část ženského osazenstva se dost hlasitě projevovala.:)
Dost živě si dovedu představit, kam jí i s pavoučkem posílaly - domů to určtiě nebylo... :o)))
Jo, ale ta chudinka byla tak vystresovaná, že na prdelce neměla jedinej chloupek.:)
Moje nervy... :o)))
Tyhle mi taky nedělají dobře, ale ty menší domácí již zvládám :o)))
Na potvurky typu Odula ( http://www.fantasyplanet.cz/eporedax/gfx... ) pomaha uz jen cerveny cudlik :)
Jsem rád, že tam Liduška se mnou bydlí, chová se naprosto tiše a způsobně - na rozdíl od tý komáří mrchy :-)
Jen se koukni na tu kreslenou pohádku, abys veděl, jak takováhle nerovná přátelství končívají...
Wewe chápu, že k manuálu máš jistě vztah, ale neakcelerovalo by se lépe s něčím méně hmotným?
Už jsem se lekla, že napíšeš hodnotným - neznám nikoho, kdo by tyhle manuály čet...