Ahoj, potrebuji par rad o koupi treter a naslapu. Jezdim pul silnice, pul teren, mam trek. kolo - spise cykloturistika.
Dekuji za Vase nazory a doporuceni, jake tretry a naslapy a jestli je to opravdu rozdil oproti klasickym teniskam, diky moc.
Viděl bych to na tretry z kategorie "turistické", popř. "sport - turistika". Cena v rozmezí cca 1650 - 2300,-. Plně vyhovující nášlapy - Shimano SPD M 520, sportovní kategorie, cena cca 1240,-.
Já jezdil dříve v klipsnách, používal jsem opravdu dobré - takové masívnější - tenisky, měly tvrdou, ale přitom ohebnou podrážku, stály přitom jen 199,-, vyhovovaly. Pak jsem najel na nášlapy, je to o mnoho lepší, jen se musíš naučit rychle vypínat, tím, že nejen tlačíš jeden pedál dolů, ale současně druhý zvedáš - šetříš energii. Jsem jednoznačně pro nášlapy (klipsny beru jen v zimě do sněhu).
diky za info, vybral jsem si scotty - 2.300 CZk a naslapy nekake od authora a uvidime , jak to bude slapat, uz se docela tesim.
diky moc.
Pokud jsi ty SPD jeste nekoupil, tak rozhodne ty Shimano 520. Cena kolem tisicovky a na netu se daji sehnat za 850kc.
Jinak rozdil mezi SPD a norm. pedalem je nepopsatelny, ale je potreba si na ne chvilu zvykat.
Ty Shimana 520 mají obě ložiska průmyslová. Mám také původní autorácké nášlapy a tam je jeden průmysl + "kluzné pouzdro", ale musím podotknout, že to také chodilo bezchybně (na nich jsem najel 12 tis.). Ale to víš - průmysl je průmysl...
Dnes jsem koupil v ostravském Bagbike SPD 520 za 790 kč a to včetně plastové ohrádky, která se používa při užití bot bez SPD (třeba v zimě)
No to mě šokuješ, já za tyhle nášlapy (včetně "plastů") dal 1240,-.
kde bych se měl na tom webu porozhlídnout pro ty 520 za 850,-?
Tak, pokud ti budou stačit "jenom" za 790 Kč, tak je to - www.bagbike.cz
Doporucuju na www.bikestore.cz taky za 790kc.
Ja jsem je bral asi pred mesicem na Bikezone , ale uz tam je zmena.