http://www.super.cz/vtipky/5146-nejenom-auta...
A jseě si jistej, že to není stojan na kola před čínským nádražím :o)))
Nebo holandským. Nepamatuju si bohužel, v kterým to bylo městě, ale ten pohled byl naprosto neuvěřitelný. Ta ty dva dny jsem si zvykl, že kola jsou všude, ale to nádraží mi vyrazilo dech, tam jich bylo snad tisíc na ploše kam by se nenaskládalo víc jak deset osobních aut, každý kdo chtěl odjet musel napřed odklopit pár destítek kol, jako když se vytahuje karta z kartotéky.
Auuuu. To by se mi, tedy spíše laku na rámu, asi moc nelíbilo ;-) Také zamotané pedály ve výpletu jsou moc šikovná věc ;-)
Oni to opírají chytře, pedály do výpletu nebudou, leda pedály do pedálů. A lak na rámu? Jestli tam nejaký kolo mělo něco jako lak co by se dal poškrabat tak já si toho nevšim. Taková ta retro černá barva nanejvýš. Nevím, jestli ta se nepoškrabe, nebo to občas přetřou, nebo prostě nechají tak. V Amsterodamu je prý ukradeno v průměru jedno kolo za minutu, hodlanďani to dělají tak, že jezdí na starých vracích (v holandsku zákon dokonce ani nevyžaduje dvě nezávislé brzdy), a když to někdo čmajzne, koupí za pár euro jinej vrak, pravděpodobně taky kradenej. Takže se to tam tak jako protáčí, zloději z toho žijou a bazary z toho odvádí daně. Všichni na to nadávají ale to je asi všechno co s tím jde dělat.
Je to skutečně krásný pohled, to se u nás nenajde. Hlavně - zde nehrozí ekologická pohroma jako na autovrakovišti.
To by ses hochu divil, co se vylíhne v ionťáku zapomenutým v cykloflašce ... A plíseň vyleze a rozleze se všude, přibydou alergie, alergici, světoví protiplísňoví revolucionáři etc., etc. ...
Jen jestli to neni skladiste exportovanych kol do Evropy :))))
A tady je pak natírají na růžovo :o)))