Myslím tím ten piškot v cyklogatích :-)
Začaly výprodeje letních oblečků a já chci (a potřebuju) zainvestovat do nových krátkých elasťáků na příští rok. Zatím mám zkušenost jen s kalašema a authorama - mají klasickou vložku ve tvaru piškotu - sice pohodlné, ale při dlouhých jízdách v závěru někdy cítím, že by to mohlo být o trochu lepší.
Tak jsem se trochu pohrabal v kalhotech od spešlíků a demarchi - mají tu vložku navíc různě "zprofilovanou" - takový systém žlábků.
Ptám se - máte někdo osobní zkušenost a můžete porovnat míru pohodlí s klasickým piškotem a s tou profilovanou vložkou? Je výrazně lepší než piškot nebo to vyjde zhruba stejně?
Děkuji :-)
Kdysi mely vsechny cyklisticke kalhoty dostupne v zemi maximalne ten piskot. Dnes si kupuji jen ty drazsi a ty maji vsechny takovou vlozku jakou popisujes - profilovanou, tvarovanou, atd. Jestli je pohodlnejsi, to nevim, je to uz davno, ale rozhodne maji ty dnesni gate o mnoho vyssi zivotnost po vsech strankach. Pokud se pamatuji dobre, tak "piskot" stezi prezil jednu sezonu a to jsem jezdil mnohem mene a po silnici.
agu... nevím, jak pro muže, ale pro ženy dokonalé cyklo spodní prádlo, ale spodní, takže na to kraťasy...
Ač mám sama klasický piškot, tak si myslím a též pomýšlím o koupy,že ty profilované by měly být pohodlnější..Vložka na sedle se musí určitým způsobem ohnout (zdeformovat).A i tomu by měly ty drážky asi pomoct. I malý záhyb dokáže být dost nepříjemný. Jsem pro profilové.
Navaro, sice to říkáš - zřejmě - reálně, ale já bych rád porovnání na základě OSOBNÍ zkušenosti. Ty spešlíky, demarchi a. j. jsou samozřejmě dražší než kalaše, takže chci mít jistotu. Stejně děkuji za názor.
Rozhodně profilované a rozhodně pánové volit pánské a dámy dámské kalhoty. Je to sice pár korun navíc, ale vyplatí se to. Kalhoty pak sedí naprosto perfektně.
Prvni elastaky jsem mel od speslu ciste s piskotem. Nic moc, na zadku extra nesedel, ale nemel jsem srovnani s necim jinym
Ted mam Pells s profilovanou vlozkou a sedi uplne supr. Osobne bych do jine uz nesel. Lip sedne na sedlo a imho lip odvadi pot.
ale fakt je ten ze spesl byly Lka a pells jsou Ska, mozna taky proto lip sedi :)
Vozim spesly a je to skvela vec. Vlozka se krasne vytvaruje a sedi. Neni to jako u sensoru, kde je vlozka velka a spatne tvarovana, tam mam pocit ze sedim na pline ve tvaru tyce. Na druhou stranu, jine nez sensor a spesly jsem nezkousela. Sla jsem primo po vyhlasene kvalite a nezklamalo me to.
Osobne mam teda s posedem jediny problem. Zatim to testuju, ale zda se, ze diky natazenemu posedu (mam ted o 2cm delsi predstavec) prestava fungovat spesl sedlo. Kdyz jsem dala sedlo vic dopredu, problemy zmizly (ale zase nezachovavam logiku sezeni, stred slapani je za stredem kolena a jizda je proste utrpeni). Zrejme pujdu do testovani jineho sedla, tohle se hodi spis na rekreacni jizdu (anebo vratim stary predstavec :).
Souhlasím s wewerkou. Kdysi jsem vozil kalhoty s obyčejnou vložkou, která se různě kroutila , neseděla a tlačila. Teď už kupuji jen kvalitní profilované vložky třeba od toho spešlíka. Za víc peněz je víc muziky, přestože to nemusí platit stoprocentně.
Díky za názory, půjdu do těch profilovaných. Včera jsem měl na sobě Nike, už na první pocit takové festovnější, vložka jakoby tvrdší, ale jeví se mi to dobře :-).
Že bych je dneska v Lidlu přehlíd?:-)
pleteš Lídla a Penny ...
osobně jsem si nakoupila asi 2-3 kraťasy bez extra tvarovaného piškota-otázka financí, ale teď jsem se "odměnila" a zainvestovala do kalhot značka Giordana. Nemůžu si je vynachválit.
Vašek - manžel- měl taky dlouhodobé potíže s nalezením ideální značky pro něj, našel ve značce Sportful.( musela jsem si to ověřit 8-) )
Mám Nike Ace s tou profilovanou vložkou a spokojenost.
Tak včera jsem jel v nových gatích, zakoupených v úterý - sice dlouhé, ale taky bylo chladněji. A mají profilovanou vložku. Můj pocit z toho je, že ta profilovaná je skutečně lepší než klasický piškot. Takže už po jedné jízdě jsem rozhodnut koupit i krátké s touhle vložkou.