Tak dneska jsem si domů přinesl své první hydraulické brzdy LX (585) s kombinací s DC. Mezi destičkami, samozřejmě mám ten oranžový plast simulující kotouč. První co mě napadlo, bylo pomačkat brzdu (i s tím plastem), jestli správně chodí atd. Teď jsem se, ale dočetl, že když je kolo vzhůru nohama a zmáčkne se brzda, tak dojde k zavzdušnění. A mám brouka v hlavě, jak jsem si s tím hrál, jestli jsem to nezavzdušnil. V tomhle jsem totální amatér, zatím ještě jezdím mechaniky.
Nemělo by,ale stát se může vše-teď toho teda víš,co?Zavzdušněné brzdy poznáš-velmi rychle,ale myslím,že to bude v poho :-D
Zatím nevěš hlavu. Nejdřív to namontuj a pak se ukáže.
Pokud ano tak mrkni sem :
http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id...
Vetšinu z toho někde seženeš, jen tu kapalinu asi budeš muset koupit (stejně je lepší jí mít pro každý případ doma). A čím dřív se to naučíš, tím líp pro tebe ... fakt.
Taky bych to nevidel nijak tragicky :o) Vidis sam, ze jsi koupil brzdy zkompletovane a odvzdusnene, myslis, ze mezitim se packa nijak nezmackla? :o)
Ten plast je takova bezpecnostni placka, aby ti pri nahodnem zmacknuti brzdove paky bez kotouce ve trmenu nevyjely pistky ven. S timhle a s normalne bez poruchy fungujici hydraulickou brzdnou soustavou muzes paky mackat jak chces, diky tesneni se nic nestane.