Nevím si rady s tím zda jet se sedmiletým synem na kole za ním nebo před ním.Každý mi radí něco jiného a někdy dost rezolutně.Já ho mám raději před sebou a vidím na něho.zdá se mi to bezpečnější a co vy????????????
Ja mam synatora (taky je mu sedum) radsi pred sebou.
A pokud nahodou jedeme po silnici, tak jsem i trosku vic vlevo od krajnice a delam mu "stit".
Sice jako cyklista jsem ucastnikem silnicniho provozu jako auto, a muzu tak v pohode jet po silnici, ale preci jenom - kdyz to jde, tak jedeme radsi za postanni carou.
Já s dcerou (6) jezdím úplně stejně, tedy před sebou a já více do středu silnice. Za jedno ji tím snad více chráním, za druhé i přijiždějící auto ji přes mě vidí.
Po silnici musíme v 99 % případů, sjízdné polní či lesní cesty okolo nás v podstatě nejsou. Postranní čáry, za kterými by bylo místo také ne.
Po silnici jezdíme s dětma úplně stejně + zapnuté zadní blikačky i ve dne. Jenom před křižovatkou, pokud jedeme z vedlejší, je předjedu a zastavim, abych měl výhled, to bych se bál, že vjedou do křižovatky příliš.
Dík jsem ráda,že se mi to potvrdilo,teď se mi bude lépe odporovat rádoby radilům.......
Při jízdě na silnici nechávám jet svojí čtyřletou dcerku před sebou. Já ze ní, více ke středu vozovky. Pokud je silnice dostatečně široká, jezdím radši vedle ní s předním kolem zhruba na úrovni jejích pedálů, abych s ní mohl lépe komunikovat a zároveň se stačil v případě potřeby včas za ní zařadit. Doporučuji také oblečení z barev, které jsou dobře vidět, např. žluté vesty/bundy s retroreflexnímy materiály.