Tohle se dnes objevilo na Novinkách. A lituji ženské, těm je to na nic ;-)
http://www.novinky.cz/zena/zdrav/aerobni...
Tedy je fakt, že mě teda kolo na peristaldiku zrovna nepomáhá, ale je také fakt, že jsem měla kamaráda, který na kole jezdil celkem dost a zemřel právě na zmíněnou diagnózu...
Njn, ono kolo asi není jedinou možnou terapií. A když to člověk má v sobě, tak to v sobě má a záleží jen jestli se to projeví nebo ne...
Jestli třeba moc neholdoval pivu... Dole pod tím článkem je další "lahůdka", "Pivo zvyšuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva"...
Peristaltika ovšem vyžaduje vypít denně minimálně 3 litry vody, ne dva půllitry (orosené...) 8-))) Ale to přeci víš, že?
Piju 1,5 - 3 litry vody podle chuti a počasí. Dneska už mám 2 litry v sobě a litránek si dám ještě doma :o)))
Když tady byl David Hasselhof (Pobřežní hlídka), psali v novinách, že pije kvůli pleti 11 litrů vody denně. Nepsali ale, kde má schovanýcho bažanta.:-) A až ti na kole spustí peristaltika, moc si nezajezdíš.:-)
Na kole a při cestování vůbec je pití problém - je fakt, že na kole je otrava pořád hledat příhodnou houštinku a slézat - v tomhle vy chlapi teda máte obrovskou výhodu. No a po Praze si musím trasu a pochůzky plánovat podle dostupnosti příslušného zařízení :o)))
Nešlo by to, Radko, vyřešit sedlem s dírou ?? Někteř zdejší "jezdci" (i -kyně) ho mají a nemohou si ho vynachválit ... 8-)))
:o)))
Sedlo preferuji tvrďoučké a uzoučké - tam už místo na dírku není :o)))
Místo na dírku bys najít měla. Je extrémně nebajkerské slézat "při tom" z bajku (i jen zpomalovat!!!). :o)))
Extrémně nebajkerké to sice je, ale fyzikálně vzato co udělá odstředivá síla s exkrementem, padnuvším do vzorku rotujícího pláště? Je to jako v tom povídání o biči a lejnu. :-)
Doufám, že´s to ověřil pokusem ... :-)
vodu v takovem mnozstvi brrr..:) davam prednost neslazenemu caji ;o)
Neboj, já taky :o)))
Nemyslete na smrt, lidi. Až to přijde, bude vám to stejně jedno.
Nevím, jak na tlusté střevo, ale rozhodně má ježdění na kole pozitivní vliv na krevní tlak. Švestkoňovi jeho vysoký tlak klesl poté, co začal intenzivněji jezdit. Takže doporučuji. :-))
Nojo, ale co kdyz mam nizky tlak?
Začni jezdit s "opravdovou dámou" ...
Tak to je můj problém, mám tlak nízký, a kolo mi nedělá nic, tlak neklesá ani nestoupá.
Co mi jízda na kole přivodila:
- zlepšuje se mi stále výkon plic a srdce, už nefuním v každém malém kopečku a pokud nejde o krpály, vyjedu je bez následného dechového kolapsu a nemám "srdce v krku"
- zhoršuje se mi velmi rychle stav kolenních kloubů, už bez ortéz na kolo nemůžu ani sednout
- paradoxně se mi zlepšuje stav kyčelních kloubů, mohu ujít i 5 a více km bez bolestí
- vyjdu do 3. patra bez pocitu únavy v nohou - svaly jsou zjevně posíleny.
- vždy pozitivní vliv na psychický stav, a to je to nejcennější - z přírody se vracím v pohodě a když si jdu zapsat ujeté kilometry, mám z toho radost, i když nejde o rekordy.
Takže všem doporučuji, vzhůru na kolo, čím houšť, tím lépe!!!
A protože já jsem poslušná, tak dojím polívčičku, sedám na kolo a mizím s kolegy na odpolední vyjížďku :o)))
A protože já jsem taky poslušnej, tak zcela vážně uvažuju, že si zítra sám sobě udělím placené volno a vyrazím už od rána...nejlépe na dva dny (ale to nevím, jestli mi projde doma).
Tak když pojedeš kolem Sedmihorek, já tam budu ze soboty na neděli na bowlingu :o)))