Ahoj bikeři,mam dotaz.Tak po 20 km mě začínají mrtvět nohy.Nevím čím to je.Zkusila jsem různě měnit výšku sedadla, ale nepomohlo to.Křeče v nohou nemám, prostě je necítím.Když jedu třeba 80 km, tak je to dost znát :o)
Mrtvet? To jako jen nohy v tretrach, nebo cely? Jestli je to jen v tretrach, zkusil bych povolit tkanicky, ale jestli ti takhle odumiraj cely nohy, tak bych sel k doktorovi.
Zkusil bych, ve chvíli kdy to začne (jako necítit) zastavit, opustit sedavou pozici na bicyklu a zkusit se protáhnout nebo projít(klusat). Pokud to odezní, mám obavu, že by to mohlo být od páteře a v tom případě, jak povídá přítel Durman, mazat k lékaři. Ale také to může mít jakoukoli jinou příčinu.
Přeji Dobrý večer. Osobně tipuji tento problém na přisedlé nervy mezi sedlem a sedacími kostmi. Doporučil bych vyzkoušet jinak tvarované sedlo, gelovou výstelku a tak.
Díky moc za odpovědi.Ty záda mě vůbec nenapadly.Mám s nima dost potíže-párkrát jsem se hustě vysekala na kole.Jeden čas jsem málem přestala chodit.Myslela jsem, že tohle je už za mnou.Znáte to, kolo je vášeň a já se ho nevzdám.Při jízdě budu dělat přestávky, protahovat se a vyměním sedlo.Udělám všechno jen abych mohla jezdit.
Můj kamarád měl podobný problém. Už si přesně nepamatuju, jak to přesně vyřešil, ale vím, že začal hodně kmitat...okolo 100 otáček za minutu. Časem si na to zvykneš:) Taky měl nějakej speciální pás, ale v tom už ti asi nepomůžu...Nazdar
Dost velká pravděpodobnost, že je to od páteře. Chce to rozhýbat, rehabilitace, plavání, u doktora vyzvednout letáček s doporučenými cviky. Člověk by neřekl, na co všechno má ztuhlá páteř vliv.
Mě se něco podobného stalo, když jsem měl boty s tvrdou podrážkou. Když jsem je vyměnit, tak to zmizelo...