Břeclav - Valtice - Vídeň = 136 km natěžko a hrubý čas byl 11,00 - 22,45
Liptovsky Mikulas, Ruzomberok, sedlo na Donovalech, Banska Bystrica, pak chvili nevim, nazvy obci si uz nepamatuji, dale do sedla na Certovici a dolu pres Lipt. Hradok do Mikulasa. Dobu jizdy presne nevim, bylo mi ...nact, ale v podstate jsem to jel cely den, na tachaci to dalo 202 km. Jel jsem to sam na silnicce.
má nejdelší smysluplná:) trasa byla Brno-Praděd-Brno 301km, 3400m nastoupanejch asi za 12hod i se dvěma zastávkama na kofolu+1xhypersupermarket na doplnění tyčinek. Pak teda trochu nad 600km za 24hodin na K24, čistej čas 20hod. ale to už je ježdění po 28km okruhu pořád dokolečka:)
Teda, když tak koukám na ty čísla, tak je mi z toho blivno .. ale aspoň dodám odvahu těm, co nejsou turbo-zvířátka ..
přibližně 89,5km za 4:45 čistého času a pak zdechlina ..:o))
Moje vzdálenosti vám asi přijdou k smíchu. Na jeden zátah (s jednou asi 15 min pauzou) kolem 60 km. Z Boru u Tachova skoro do Mariánských Lázní a zpět. Průměrná rychlost zhruba 21-22 km/h.
Jinak nejvíc za 24 hodin jsem ujel něco kolem 75-80 km. Průměrná rychlost byla také lehce přes 20 km/h. Ježdění typu: ke kámošovi na chalupu a zpět, pak různé popojíždění do města do krámu a zase na výlet do okolí. Jsem od přírody strašně lenivej tvor. Nic jiného nežli kolo mě k žádné fyzické námaze nedonutilo a asi už ani nedonutí :)
K Baltu a zpátky na těžko, 1206 km za 12 dní + 1 den odpočinku u moře.
8:00 Opava - Komárov - 18:00 Ostrava přes Kružberk. 152 Km. Prachovské skály - Ostrava, 4 dny 386 Km.
Asi ne nejdelší, ale nejtěžší:
Z Rosenheimu do Riva de Garda
13 dní, 726 km, 18 600 m stoupání.
Kudy: Schnebergscharte, Krimmeltauern pass, Ahrnatl, Schlern, Passubio.
Podrobnosti: http://www.cykloserver.cz/CykloServer/CsClNfo...
Natěžko z Liberce do Bíliny přes Zákupy, Zahrádky, Lovosice, Režný Újezd, sedlo Baková, Štěpánov. 130 km, 5:40 čistého času. Asi hodinu jsem proflákal pokuřovacími zastávkami. Posledních 5 km s naštíplým trochanterem (ustlal jsem si, no), musel jsem to došlapat levou nohou na "kašpárka".
Já sem si dal rekord na mém MTB teď nedávno, kdy sem jel něco málo pod 148 km za 7,18 čistého času, ještě k tomu sem projel celou prahu metrem, ale bylo to po placce od nás do Dejvic a ze Strašnic přes kersko a při labi do Neratovic, Kralup a Libochovičky domů.... Snad vždycky, když jedu s nakoláky, tak mám přes 100 km :-D
České Budějovice -Mondsee, něco přes 200km . 8 - 17 hodin s pivní vložkou (od té doby si dávám bacha co piju - ta 17 byla moc).Před 14 lety.
Poříčí-Louňovice-Pacov-Stráž nad Nežárkou s bagáží , 145km . Čas 11-21.10 . Chtěli jsme až do Suchdola, ale od 7večer jsme neustáli lepili kolo (špatný pásek na ráfku) a tak jsme byli rádi, když nás dobří lidé nechali přespat na zahradě pod stanem.
Můj jednodenní osobák je 142 km na MTB, trasa byla zhruba od česko-rakouských hranic u Lipna k Dunaji, podle řeky přes Linz a Mauthausen a přes Freistadt zase zpět. Jel jsem to asi od osmi do osmi se spoustou zastávek...takže cca 12 hod. hrubého.
Dávno, dávno již tomu..... :o)) Tenkrát mimo obce skoro nikdo nejezdil. Je to už tak zhruba 25 let. Na favoritu. A vím jen že z Prahy. Motali jsme se někde na jih, jihozápad od Prahy a skončili jsme snad v Berouně na vlaku. Bylo to něco kolem 150 km. Vyjížděli jsme tak někdy kolem sedmé a do vlaku jsme nalézali odpoledne snad kolem čtvrté, páté... Nevím, jestli to ještě někdy překonám.
Tak za 1 den to bylo Ostrava - Vítkov - Budišov n. Budišovkou - Rýmařov - Sobotín - Červenohoské sedlo - Jeseník - Rejvíz - Zlaté Hory - Jindřichov - Krnov - Opava - Ostrava přesně 300 km, pžesné časy si nepamatuji, ale bylo to 3.7.1994 asi od svítání do soumraku na kole značky Favorit. A přesně 300 km to bylo proto, že když jsem asi 7 km před domovem viděl že mám ujeto 290 km tak jsem to vzal ještě mírnou oklikou a´t to zarovnám.
A ještě přidám jeden 1 denní rekord na trekovém kole na těžko (s veškerým vybavením - stan spacáky atd..) - bylo to 17.6.2002 vzdálenost 234 km - s manželkou (takže to je její rekord) jsme se vraceli z cykloputování po Rakousku a nocovali jsme v motelu Kamenný mlýn pár km za Bratislavou. Ráno asi v 7:30 hod jsme vyjeli s úmyslem přenocovat v Ostrožské Nové Vsi. Ale domov nás už přitahoval tak, že jsme se cestou rozhodli jet až domů. Do Ostravy jsme dojeli ve 2:00 hodiny po půlnoci. Pro šťouraly uvádím, že osvětlení jsme měli kvalitní.
Nejdelší 150km natezko: INNSBRUCK - KUFSTEIN - ROSENHEIM - SCHECHEN, cisty cas necelych 8h.
www.klaudy.net
Na crossu, po silnici - od 4.00h do 20. 00h. Délka 250 km, nastoupáno asi 1200m. Trasa Havířov - Hrabyně -Bruntál - Rýmařov -s. Skřítek - Sobotín - s. Žárová - Hanušovice - s.Ramzová - Jeseník - Prudnik (Polsko) - Třemešná ve Slezsku.
Zdravím Krtka - mrkni na téma "kde trávíte více času"
Na jeden zátah Ústí na Labi - Teplice - Bouřňák - Fláje - Nové město - Cínovec - Komáří vížka - Adolfov - Nakléřov - Chuderov - Ústí, 113 km, 5:10 hod, 22 km/h
Nejdelší výlet byl k Baltu podle Odry po polské straně Turnov, Habartice, Krosno Odřanske, Štetín, Volin, Meidzyzdroje, Miedzywodzie, Pobierowo, Niechorze, Rewal, a zpět do Turnova. Na těžko, za 9 dní. Vzdálenost nevím, computer jsem neměl.
Kralupy nad Vltavou-Beroun-Příbram-Tochovice 120 km na těžko.Výjezd v 9 hodin a dojezd 18 hodin.Cestou nalezeny 2 geocache a přijmuty nějaké pochutiny a nápoje :-)))
hotel Plešivec - Abertamy - Pernink - Merklín - Karlovy Vary - Olšová Vrata - Útvina - Toužim - Bezvěrov - ÚTERÝ - Teplá - Mnichov - Bečov nad Teplou - Karlovy Vary - Merklín - Pernink - Abertamy - hotel Plešivec. 168 km. Byli jsme letos v červenci na dovolený v Krušných horách a já už se dlouho chtěl podívat do vesnice, kde se natáčela má oblíbená Zdivočelá země. Řekl jsem si, že tak "blízko" už třeba zas dlouho nebudu a vyrazil jsem. Taky sem to nějak blbě odhadl, počítal sem max. se 130 km, no když jsem byl v cíli a na tachometru bylo 81, začínalo být jasné, že to bude o trochu víc. Ještě jsem pro zpáteční cestu zvolil o 6 km delší trasu než tam, a ten výjezd na Krušný hory na závěr... Ale nezbývalo než dojet. Jel sem celkem 10,5 hodiny, vypil 7 litrů tekutin a měl toho nakonec opravdu plný kecky. Asi to hodně, hodně dlouho nepřekonám.
Letos jsem se konečně zase dostal na stovku a i když je teď pěkně už to asi nezlepšim.
Trasa Středohořím: DC-Lovečkovice-Sedlo (jen okolo)-Třebušín-Čeřeniště-Varhošť-Sebuzín-Střekov-DC, čistých 100, výškových 1170, AV 18, nějaký to tlačení do kopce a čumění z rozhledny, takže skoro celodenní výlet.
Nejdelší: ve Stráži nad Nežárkou v pátek asi 90 km.
Nejtěžší: Jilemnice - Medvědín - vloni.