kamarádi, napište jen třeba 175/ 18"...dík!
182/19 nebo 19.5", jinak M.
Ale kolo mám úmyslně malinko menší než by mělo být ;-)
Hmmm, tak už ani nevím co vůbec mám ;-) V palcích jsem to uvedl správně, ale u Mongoose je to velikost L... Chjo
no..chci právě tuhle značku..!
Tabulka velikosti Mongoose http://www.mongoose.com/bikes/detail.php?id=337...
Nojo, ale tady nejsou ty rozměry co pořebujeme vědět, oni to mají číslované jako oblečení, XS,...XL. Už si ani nevzpomínám, kde já jsem před koupí tenkrát zjistil...
A opravuji se (už naposledy), L je 20" ;-)
Když to tedy vezmeme podle mého, když L je 20", tak se pak dají odvodit i ty ostatní, jedno "číslo" bývaly 2"...
Takže:
XS - 14"
S - 16"
M - 18"
L - 20"
XL - 22"
No a to je to , co mě mate. Mám GT ( to nejlepší má za sebou) a ty to maj : 19 - L , 21 - XL. Mám 21 ( 183 cm), ale nevim,jestli by mi nestačilo menší ( Mongoose), prostě s tý 22" u Mongoose bojim...
Já bych to zas tolik neprožíval. Zkus si projet kola v obou velikostech a uvidíš sám co Ti bude více vyhovovat. Toto se dá určit jen podle pocitů, na to je každý vzoreček krátký, ten jen navede na přibližný rozměr... Jak se ale člověk na kolo pak naskládá a jak se na něm cítí je důležitější než jen "doporučení"...
kamaráde, kdybych se na tom Mongoose mohl projet, tak tady ani nejsem...( kupuju přes net )
No a ? Zajdi si jentak na čumendu do kamenného obchodu a nech si to předvést... Pak si to objednej přes net...
Jinak ale nechápu, proč nákup kola řešíš takto... Uvědom si, že na něj máš jakousi záruku, drtivá většina prodejců nabízí i garanční bezplatnou prohlídku atd... Nedokážu si totiž představit, jak bych toto absolvoval s bydlištěm na druhém konci republiky než je obchod...
u nás na vsi jsou 3 shopy s bikama, ale ani v jednom M. nedělaj. Kupuju přes net protože, cca 3-4 litry jsou rozdíl!
Tak si někdy udělej výlet "do města" kde ty kola mají a máš to vyřešené...;-)
co já vim, kde je maj?
kamaráde, tak sem si našel, že v jednom z těch shopů u nás na vsi je maj. Supr.
Už to nešlo zařadit tam kam to správně patří...
Oficiálním dovozcem do ČR je Pell's, sídlo mají v Brně. To už jsem Ti myslím napověděl dost, tak si na jejich stránkách zkus najít jejich smluvní prodejny nebo jim zavolat a zeptat se kde je v Tvém okolí krám kde to vedou...
Např. v Praze je to třeba Štěrba...
Ještě dodatek - někteří prodejci uznávají klasickou záruku na kolo až po absolvování první garanční prohlídky... Ta je po určité době, buď podle najetých km nebo třeba za 14 dní nebo měsíc ježdění. Zde záleží jak to mají v tom kterém obchodě a většinou se s nimi dá domluvit a nemusí se přesně dodržet např. "150km a musíte ihned k nám"...
Z tohoto a ještě dalších důvodů bych kolo koupil co nejblíže bydliště (nebo místa kde ho budu mít nejčastěji)...
Jardo, dík.
Skládám čas od času kola lidem kteří si půjčili kolo v kameném krámu, projeli se, kolo vrátili a obědnali ho přes internet o pár tisíc levněji. Není to sice ůplně fair-play, ale když se kouknu na marže těch obchodníků tak nevím co je větší prasárna.
Jo, a ještě jedna věc... Nevím jak je to dnes, ale v '04 kdy jsem to kolo kupoval, tak Mongoose obecně měl u HT kratší geometrii. Tzn. že kolo je pak lépe manévrovatelné, živější, lépe se s ním dá vytočit v úzkém prostoru... Na druhou je ale trochu "nervoznější" nebo jak to napsat...
183cm/20"/XC
Ty měříš 183 cm?!?
175 / 17,5" (HT Mongoose Rockadile), 17" (HT RB), 17" (FS KHS FXT LT), M (FS Specialized Enduro FSR S-Works), M (HT GT Zaskar Pro), 56 (Silnice Duratec Attentive)
honzo to je na otevření pujčovny:-P
A to ještě nevím, jak to dopadne za dva týdny po návštěvě na srazu lehokolistů. Ještě aby mi tak ježíšek nějaký "křesílko na kolech" přinesl... Ach jo!
no, jel sem na tom jednou, honzak byl tak hodnej a půjčil mi svoje v nový pace a nějak nevim. byl sem vyděšenej jako malej kluk:-P něco na tom ale je, to musim uznat:)
182/19,5"-HT, M-enduro
192/22" Merida na XC chrtění, 130 mm představec.
178cm .... 19,5 XC; 20 Cross
Jinak docela zajímavá anketa, zatím jsem tu nejmenší (teda kromě Honzy, ale tam to asi bude věkem, to se prý lidé začínají zcvrkávat :o))), a to jsem si myslel že jsem slušně dorostl :o))
Tak jako tak, těch 20 palců na krosu je skoro málo a u XC bych dost možná šel na 19 nebo 18,5.
Jo a ještě než stačí 333 zareagovat, tak předesílám: hádám že víš co a kam mi můžeš víš co, ne ? ;o)))
ví..
176/L (tedy cca 19") - mám GT a měla jsem asi dát na rady prodejce a vzít "M"...
Author Traction 17"/170.
193/ 21"
175 cm/ 20" krosss author i HT merida, upřednostňuji turistické pojetí před tvrdou bajkeřinou :-)
192 / 21" Spesl
27/174/70/19
Ehm, ten posledni udaj je velikost ramu, ne tamto:-)
To jsou údaje o velikosti rámu nebo už spíš do seznamky ? :-))
...rámu, je zadaný :o)))
Nooo, to je otázka... "Ram" v angličtině má i význam "buchar" nebo "palice" ;-) Kdoví co tím vůbec myslel ;-)))
Má psát s diakritikou a nebyly by teď dohady ;-)))
nebo "beran"
179/17" Ravo Sago.
Mám přečtený všechny noviny a dlouhou chvíli - vtom jsem si vzpomněl na starýho horáka na chatě, takže 179/17" Rock Machine.
To je dost zajímavý - máš dvě kola a v obou případech měříš shodně 179 cm :-)
Taky jsem měl ještě kolo Pionýr - tzv. půlku, to jsem měřil podle starších zdrojů 115 cm.
178/19 Apache Hawk
196/22" HT Merida
Stačila ti 350 mm sedlovka? Já mám cca 192/3 cm a mám taky 22", ale sedlovku ještě tak 2 cm pod měrkou. Zřejmě mám dlouhé nohy
sedlovka stacila puvodni )nevim jak dlouha byla)... ale ta odesla a ted tam mam myslim ze 400 nebo 450, ale fakt nevim. Moc vyjeta neni, vejde se na ni akorat mala brasna, blikacka na vysku a blatnik :)
Ráno měřím 178, večer 176.
Silnička a zimák 54cm od středu středovýho složení po horní hranu sedlový trubky.
Full 44cm, tuším papírově má 18"
Tak mě to nedalo a sešel jsem těch 27 schodů do sklepa a změřil si rám a taky sebe.
182 cm / 70-72 kg
Rám 58 cm , silnička
Píšu to spíš jen tak, že nemám co dělat, když v mám případě o MTB nejde.
Bubíku, v kohoutku se měří pes a kůň :o))) Velikost rámu je udávána v palcích a číslici najdeš někde na rámu enbo v papírech od kola. Při tvé výšce to ale tipuju tak na 20" nebo 21" - to by také odpovídalo přibližnému převodu cm na palce.
Problém je ale v tom, že každá značka to má trošku jinak. Některá měří vzdálenost střed středového složení - střed horní rámové trubky, jiná až konec sedlové trubky.
Nejlogičtější je udávát právě vzdálenost až k horní hraně sedlové trubky, protože u extrémně profilovaných trubek, nebo u rámů se skloněnou horní rámovou trubkou jsou rozdíly zásadní.
Nejlogičtější je to protože pak není problém doměřit délku sedlové trubky. Trend je kupovat menší rám (nižší hmotnost, vyšší tuhost) a dohnat to právě vysunutím sedlovky.
Velikost ramu v palcich = delka penisu v centimetrech.
Kéž by :o)))
Tak už sem se podíval taky, já mám cca 180 cm, mám meridu speed 20´
183 / 21" ( GT )
149/XS - Scott