Tak na popud Švestky zakládám nové téma ke Stráži.
Protože lze opravdu předpokládat, že se večer (nebo už ráno) sejdeme ke společnému zhodnocení dne a to se nikdy neobejde naprázdno, tak se přiznejte, kdo co tentokrát plánujete sebou vzít do kapsáře pro mlsné jazýčky :o)))
Zase ale abychom to nepřeháněli - je možné, že ve čtvrtek spíše půjdeme i do hospody a pokud vím, tak na sobotu je plánován táborák, takže pro tento večer se určitě hodí akorát tak nějaký ten buřtík.
A aby se neřeklo, že se jen ptám, tak já mám zatím odloženou nějakou tu sklenici s řeckýma olivama (Asterixi, jsou fakt přímo z Řecka!!!) a dál ještě uvidím.
Víno beru červené a becherovku.
No a samozřejmě griotku, kdyby se přece jenom ochladilo :o)))
Radka: ...když to říkáš tak skálopevně, tak to asi budou řecké :)), škoda, že je nemůžu okoštovat, poněvadž já bohužel ve Stráži nebudu :((, ale užijte si to a nepřejezte se :)))
U mně je to jasný - Krkonošský buchty, velký Fernet citrus - jako vždy.
Hanka - asi nějaké nakládané plněné papriky, ještě přesně neví.
Abych napravil svou reputaci z Novopacka s párky vařenými v konzervě v autě na sluníčku (mimochodem, asi za dva týdny jsme si je dali a vše ok ;o))), tak nabízím že bych jakožto milovník nesladkého přivezl kaviár, nějaké dobré salámky a klobásky na opečení. Tak kdyžtak dejte vědět, zda-by byl zájem :)
Kaviár a šampus k snídani může být v neomezeném množství, takže já si přibaluji šampus :o)))
Ale vážně - na opečení si myslím, nechť si každý přiveze, co má rád a kaviár vem podle vlastního uvážení. Ale už se na tu snídani vysloveně těším :o)))
šampus? tak to chce ještě i jahody a bude to dokonalé.:)))
Když je kaviár, jahody oželím :o)))
kaviár, tak to by chtělo ještě vejce.:)))
Ten Matyx bude zřejmě děsnej pracháč - kilo kaviáru stojí prý asi 30 tisíc. Nebo že by vzal takový dvě - tři kuličky? :-)
Takovej pracháč fakt nejsem. Jen že kamarád dost často pendluje mezi ČR a Ruskem, jezdí tam na montáže a je schopen "provézt" přes hranice třeba i půl kilča pravého jeseteřího kaviáru, který tam koupí za peníze naprosto směšné v porovnání s tím, co to stojí u nás.
Jen by holt muselo vyjít načasování, protože jde pouze o jednou zchlazený kaviár, tzn. de facto "čerstvý" a bez konzervace .. v ledničce přežije tak max. 2 týdny.
Okamžitě mi přestaň masturbovat chuťové buňky !!! :o)))
Xakru, co to ten Pavlov vymyslel za hnsunej reflex... :o)))
tedy, pokud je něco, co bych si skutečně přála ochutnat, je to právě pravý kaviár... kdyby se ti to podařilo, bude to můj největší gurmánský zážitek :-P
Já tedy preventivně k tomu přibaĺuji crecry, máslíčko a houstičku - kdyby teda jako náhodou. Jo a jednu limetku :o)))
Kruci, mě se sbíhaj sliny...
Myslíš? Já ochutnala červený i černý a stačilo to. Jo, takovej čerstvej chleba s máslem a medem, to je pošušňání!
Co by ne, kaviár ze sírobřichý vyzy je velkej jako golfový míčky. :-) A co ústřice, budou? Ty prej se vysrkávají jako chrchle.:-)
Tak to je zase moje velký přání ochutnat ústřice...
Také jsem párkrát měl tu možnosti, taktéž i šneky, ať už v těstíčku nebo třeba pražené se špenátem a tak. A upřímně, kaviár z těchto variací vítězí, snad až na olivy, ale ty jen v omezeném množství. Jinak samozřejmě ze všeho nejraději mám pořádný brazilský steak z mladého býka, který pokud možno neměl v životě moc stresu, a to s bazalkovo-sýrovým přelivem a šťouchanými bramborami zapečenými se špenátem, cibulkou a smetanou. Ale to asi nikdo nepřiveze, co ? :o)))))))
Ty prevíte... :o)))
Teď jsem tu posnídala svůj nízkoenergetický koktejl a jak mám teď přesvědčit svůj žaludek, že je najedený a na nic jiného nemá chuť :o)))
Tak aby se neřeklo, tak v případě svého vypravení mám pro vás připravenou opravdovou lahůdku pro fajnšmekry!!! Slivovici z Moravy, domácí, která je ještě nějak upravená medem či čim....
Ty jsi asi hodně mladej, když chceš kopnout takovou lahůdku. Vždyť je to rodinný stříbro, tahle šňába. :-)
A my jsme jeho zlato, tak se to vyvaží :o)))
Te radka neví, že to budu dávat po kapkách a ještě si to budu muset rozmislet, co když máma nebo babička něco upeče :-D
Nacpat, najíst, nažrat, nafutrovat, nagáblovat se tam jedete bando líná ! Do kopců s Váma!o)))
Mluví z tebe slepá závist! 8-)))
Slovo "závist" neznám, od Tebe ho v posledním týdnu "slyšímů už podruhé, polepši se.o))). Mluvil ze mne hlad a vztek, že už se tady zas nedá pořádně jezdit, zima, hnus.
Vzhledem k tomu, že já nepeču a máti teď v neděli poměrně nečekaně odjíždí (a jinou máti nemám), tak v tom zatím lehce tápu. K pití červené víno + něco.
Prosím - sice asi bude chladněji, ale nezapomínejte na to, že tam nebudou k dispozici lednice.
Jelikož jediný člen mé domácnosti, kočička Zuzanka nepeče ani nevaří (protože by si mohla popálit tlapičky a ocásek), přivezu pouze různé tekuté potraviny. Koneckonců hlavní , na co by cyklista neměl zapomínat je "dodržovat pitný režim".
mám nějaké nápady, jak na slano tak na sladko, něco asi zrealizuji, snad to bude chutnat... tento víkend je u nás posvícení, ale koláčky do dalšího víkendu nevydrží, navíc by už neměly tu správnou kvalitu a že by se mi je chtělo péct dvakrát po sobě, to nevím... :-/ no, uvidíme...
Koláčky oželíme, přivez husičku :o)))
Tož cami buchta od maminky bez rozinek tentokrát nebude,budu na cestě od soboty,tak někdy příště bude upečena část buchty specielně pro Tebe....
Jak tak na vás chlapci koukám, zase nás bude muset s buchtama k ranní kávě zachránit maminka Kominíková, že :o)))
nezapomeň na švestčiny vynikající krkonošské! :-)
zvažuji, čím bych přispěla já... nicméně husa to nebude :-DDD u nás jsem zavedla kachnu na pomerančích, jediný způsob, jak jsem do členů rodiny dostala kachnu :-P i můj bývalý manžel, který kachnu s odporem odmítal a o huse se ani nebavil byl nadšený :) dělám ji jednou do roka, právě na posvícení a musím říct, že do pondělí nikdy nezbyl ani kousíček, takže budeš muset vzít za vděk jinými pokrmy, ať už z mojí kuchyně nebo od jiných :) nakonec, jak je vůbec možné konkurovat Matyxovo kaviáru :-P
konkurovat mé nabídce se dá velmi jednoduše, protože naneštěstí pravděpodobnost, že se kamarád trefí s příletem zrovna do první poloviny příštího týdne je dost nízká, a na nákup pravého kaviáru v krámě v ČR fakt nemám ;(((( ... ale promyslím nějakou domáckou alternativu, která by byla zdravou konkurencí dobrůtkám, které se tam vyskytnou ;o)))
tak to mě mrzí, protože kdo ví, kdy se mi dva zase na nějaké akci potkáme... ale někdy bývám trpělivá, tak na svoji modifikaci "strejdoliborovomaminkovské" buchty v režii tvojí maminky si počkám :-) a snad se dočkám :-)
bóže, nedovede nařídit ani budík :-O (hovořím tím o sobě...)
"mi dva" je samozřejmě správně dle pravidel českého pravopisu "my dva". hluboce se stydím :( možná víc než si kdo dokáže představit...
Podívejme - ta se nám ale rozjela... :-)))
však už zase propadám studu :-) myslím, že se tu raději opět nějakou dobu se tu budu pohybovat jen jako čtenář, jako obvykle...
no já si to představit dovedu...:-P
Jak to tak čtu, tak já si vemu leda leda prášky na žlučník, na žaludek a na sra... .
Doporučuji acidofilní mléko na dezinfekci a uklidnění a potom Smektu na ucpání. Těžko ale říct, jestli zbyde ještě síla na ježdění ;o))
zdravim tě koline zpátky:)
Jak to čtu co tam vše bude:Přátelé po všem hovno jenom po včelách med.
Ráno do čajíčku také móooooc dobrá věc :o)))
Tak Koline, to pozóóór! Buřtíky v nálevu, jinak nejezdi!!!
Navrhuji založit ještě jedno téma, a to "Griotka aneb co do sosáčku..." ;-)))
Já sám ještě nevím čím mne mamina vybaví na cestu... Vypadá to ale opět na něco sladkého, pečeného... Ještě včas upřesním ;-)
Asi se tam přijedu do té Vaší vývařovny podívat.Poslal jsem manželku na dovolenou , vařím si sám, tak by to chtělo změnu.Prosím zaměřte se na zeleninu, sýry a ryby. Sladkosti nejím. Z alkoholu mohu výjimečně trochu slivovice. Děkuji.
Rád Tě uvidím, mirku, ale pokud chceš ryby, tak si nezapomeň vzít udici :-)
Pekne me stvete!!! To ja si v tu dobu budu zvykat na skotske "pochutiny"...chjooo, jeste ze umi Kamca pect:-)
Jo vite, co je narodni jidlo Skotu? Fuuuj, ani nechtejte vedet...:-)
No já sem v americe bydlel u lidí, co měli skotské předky a jestli budou vařit ve skotsku jak v usa, tak hodně štěstí kamaráde!!! Ať žije český jídlo!!!
Bleeeeh... jak si ctu ingredience haggisu, tak se mi dela spatne. No jeste ze se to aspon vari...
Vypadá to hnusně, ale prej je to dobře kořeněný a můžou se po tom utlouct. Dokonce soutěžej, kdo toho nejvíc sežere. :-(((
haggis
skotské národní jídlo
Skotské národní jídlo připravené naplněním dutiny žaludku ovce (nebo i jiného zvířete) rozsekanou směsí masa z jiných částí stejného zvířete (obvykle jsou to srdce, játra, jazyk, apod.), cibulí, tukem (lojem), ovesnou moukou a kořením.
Scotch Haggis
Tradiční skotské jídlo v ovčím žaludku. V konzervě (dlouhodobá trvanlivost). Hmotnost 456 g
350,- Kč
No nekupte to. :-)) Michale můžeš začít trénovat.
Royal Haggis
Hluboce mražené tradiční skotské jídlo. Vyrobeno dle tradiční receptury ze skopových vnitřností. Na objednávku do jednoho týdne. 110,- Kč/456 g
Nebudou to mít v Lidlu se slevou :o)))
Já to vidím na něco pečeného od buchet (bábovička nebo tak nějak) a něco od masa + něco na zapíjení + něco malého k snídani. Ohledně buřtů na sobotu bych se přimlouval k řešení dojet v pátek odpo nebo v sobotu - bude-li kam - pro nějaký co nejčerstvější. Při dnešní kvalitě uzenin se mi moc nechce kupovat buřty ve čtvrtek dopoledne a bez lednice je mít někde do soboty večer.
S těma buřtama je to asi rozumný, má být docela teplo a bez tý lednice...nevím,nevím!
Jinak snad nic nepokazím několika litříky červeného (stáčený Cabernet Sauvignon) a něčím tvrdším na zahřátí (griotka?...že bych ochutnal zde mnohokrát opěvované recepty?)
Airline tvrdil, že tam lednička je a je teda fakt, že já osobně s ní počítám.
Nicméně Cabernet Savignon může být a griotku ti na zahřátí klidně osobně připravím. Já ji beru rovněž - má se ochladit :o)))
No jen aby to nebyla lednička podobná té, jakou máme v práci. 2 jogurty, jedna dobrá voda a je plná:-)
Hele a víš Ty vůbec, že se dá griotka svařit?.o)))
Tuhle jsem sjel do vidlákova úplně zmrzlej a v Tornádu měli svařenou!
Ano, vím, ale je to teda síla. A nesmí se svařit doslova - jen přivést k bodu varu, aby z ní alkohol nevyprchal.
Tohohle nápoje pak stačí fakt akorát panák na to, aby se člověk rozehřál po těli i po duši. Ale doufám, že takový mráz nebude a my zůstaneme u klasického grogu z griotky :o)))
Tak jsem to konečně našel kde jsem to viděl....příspěvek od Ai o něco výše ze dne 30.8. 7:27.....nemáme prý zapomenout, že k dispozici nejsou lednice!
Ano, teď jsem s Ai mluvila - lednice jsou jen v kuchyni a nejsou k dispozici nám. Asi v krajní nouzi by se dalo lecos domluvit, ale je to orpavdu jen v omezené a nezbytné míře. A zatím nevíme, jaké mají paní kuchyřky pochopení pro to, že je nezbytné, aby šampus k snídani byl příjemně vychlazen :o)))
Jinak je tam dostatek dřeva, takže v sobotu bude oheň a zakoupí se buřty, chléb a hořčice společně.
S tím šampáněm je to jenom rozmazlenost. Když jsem se v jerevanský zahrádce před lety při 41 st. ve stínu ptal, proč není šampáňo vychlazený, odvětila mi obsluha: Chaladilnik něrabótajet.:-))
No, je fakt, že ve Stráži je sice teplo, ale 41° tam není. Tak to snad nějak půjde :o)))