http://www.novinky.cz/krimi/cyklista-zemrel-po...
Jo, přívěs, to je pěkné svinstvo. Upřímně nenávidím, když mě začne předjíždět náklaďák a já vůbec netuším, jak je dlouhý a jak je velký. A když s koncem auta souprava nekončí, to je pěkně hnusný.
A stejné je to i u osobáků s přívěsem. Vždycky se leknu (což je naprosto to nejhorší, co můžu udělat), když se najednou za autem vynoří zcela neočekávaně ještě vozík...
Tak, tak, na to co se děje před tebou se dá reagovat a hlavně předvídat, ale na provoz za tebou to je horší, tam moc variant není. U náklaďáku se dá připravit jen na boční náraz vzduchu ostatní je vůle boží a umění řidiče. Nejvíc jsem se vyděsila, když jsem za sebou slyšela traktor, byť mne udivilo co na Českomoravské dělá a 20cm vedle ruky jsem uviděla zub radlice. Mé pozadí bylo v tu ránu třetinové.
Špatnej nápad, vyrazit na "dálniční" průtah Zlínem. Intenzita dopravy 32 tisíc voz/24 h, k tomu není co dodat.
Špatnej nápad, udělat "dálniční" průtah Zlínem.
V případě mnoha našich krajských měst jiné rozumné řešení neexistuje. Pokud je to hustě zastavěné říční údolí, co s tím jiného dělat. Podobně vypadá třeba Liberec a Karlovy Vary, taky všechna doprava přes město. Ale ta komunikace by měla být důsledně separovaná od běžné uliční sítě a vyhrazená pouze pro motorová vozidla. Dost se mi líbí ten průtah Libercem, s tunelem pod centrální částí. Ale co si pamatuju ten Zlín (kde jsem byl naposled někdy v roce 2000) tak tam je to jak pražská severojižní magistrála, normální městská ulice s šíleným provozem. Akorát vede ze západu na východ. Podle mapy to vypadá, že by se dalo jet do Otrokovic jinou cestou, ulicemi jižně od silnice I/49. Ale je tam pár přerušení, nevím, jestli to je možné z centra Zlína až do centra Otrokovic mimo silnici. To by se muselo vyzkoušet na místě.
Hele nestraste, me ceka asi 80-90km po E55 :)
Vyzbrojim se na to jeste jednou zadni blikackou a bocnim zrcatkem (ano, je to nebikerske, ale chci videt kamiony za sebou).
Kamarád občas po E55 na kole jezdí. Z Lovosic ( kde končí D8 ) směrem na Velemín. Říkal, že ikdyž jede hodně u kraje, tak že na něj občas někdo dlouze zatroubí a podobně. Kolikrát ho míjej jen o kousek. Tak opravdu opatrně.
Jinak silnice č.7 ( Louny-Chomutov ), tak to bude asi něco podobného. V užších částech silnice mě kolikrát kamiony míjeli opravdu jen o kousek, fakt jsem měl strach. Někteří se ani neobtěžovali se vyhnout do protisměru, když proti nic nejelo. Ale taky se našli takový, co zpomalili a vjeli až k levé krajnici, ale takových bylo fakt málo. Příště, když jsem se tomuhle místu chtěl vyhnout a jel raděj po silnici II. třídy, tak mě minul stejným způsobem osobák, co jel přes stovku. Jednak široko daleko kromě nás dvou nic nejelo a on mě minul tak na 30 cm a jednak ani nedal blinkra, tak jenom doufám, že o mě věděl a že se alespoň trochu pokusim mě objet.
Ty chceš jet po E55?!? Ty si blázen - uvědom si, že za volantem jednoho auta budu sedět já :o)))
Jo znam tvuj styl jezdeni podel cary :) Nicmene to uz budu davno v kempu :))
Porad mi prijde, ze hlavnejsi cesty (napr. benesov - jemniste) jsou jeste nebezpecnejsi. Neni tam misto a auta tam jezdi stejne silene. E55 ma sirokou krajnici a netahne se pres kazdy druhy kopec (jediny vetsi krpalek je Voticak).
No tak si to užij :o)))
Po srovnání leteckých map s mojí pamětí usuzuju, že můžeme vklidu wewerku vyšrktnout ze seznamu přihlášených, čímž bych chtěl navrhnout, abychom wewerce trasu zakázali...
Moje řeč - ale kdo jí půjde vypustit ventilky?!?
Muzete se vsadit jestli dojedu :) Dejte si k tomu nejaky kurz :)
a) bez kolize
b) s aspon osmickou na jednom kole
c) dovezou me s otresem mozku
d) nedojedu
e) nejake auto me zabije
Jestli budeš házet těma zrcátkama prasátka řidičům kamionu do očí tak bych si snad i tipla.:))))))
ad e)
budu se modlit, aby to nebylo to moje :o)))
Hele, Wew, v nejhorším máš na mě mobil, tak když tak brnkni a já tě cestou někde seberu. Hodlám vyjíždět asi tak ve dvě, tak to už by si mohla být cyklisticky na E55 dostatečně vyřáděná :o)))
To si hodně rychle rozmyslete, dámo. Existují i jiné cesty z Prahy do jižních Čech. Už 2x jsem jel cestu Praha-Tábor a nepoužil jsem ani metr téhle silnice.
Já to rovněž jela 2x (vždycky po Greenways) a musím říct, že nejhnsunější je kopec Prčice-Borotín (myslím). Jinak je to pohodička.
Na podzim 2004 jsem jel přes Slapy, Cholín, Sedlčany, Prčice a Jistebnici. Z Prčic k hranici Středočeského a Jihočeského kraje je opravdu dost prudké stoupání, na té staré silničce s 3 převody co už jsem odepsal jsem ho dokonce ani celé nevyjel. Druhou cestu jsme s kámošem jeli loni na podzim a to sme vyrazili z Prahy přes Říčany, Ondřejov, Chocerady, Divišov, Vlašim a Mladou Vožici. V obou případech to dalo přes 100 km. Ale daly by se najít i kratší cesty, co jsem tak zběžně koukal na seznamový mapy.
Diky za tip. Porovnam to s vrstevnicemi a jeste zvazim...
To co jsem tady sepsal, to jsou takový vyhlídkový jízdy parníkem.
Pokud je zdroj Praha a cíl Stráž nad Nežárkou, zkusil bych asi tuhle
cestu (podle map na Seznamu): Praha, Újezd - Průhonice - Dobřejovice - Herink
- Křížkový Újezdec - Kamenice - Čakovice - Týnec nad Sázavou - Bukovany -
Chlístov - Benešov - Postupice - Milovanice - Nespery - Veliš -
Louňovice pod Blaníkem - Kamberk - Mladá Vožice - Dolní Hrachovice -
Chýnov - Radenín - Choustník - Tučapy - Dírná - Kardašova Řečice -
Ratiboř - Roseč - Hatín - Plavsko - Stráž nad Nežárkou. Samozřejmě
taky záleží na tom, odkud z té Prahy vyrážíš.
A do Benešova si to klidně můžeš zkrátit vlakem - ale ty vlastně vlakem jen v krajní nouzi, já zapomněla...
V červenci jsem tam vytáhnul náš Croozer se dvěma dětma :-) (Na trase Sudoměřice-Prčice a zpět) ale je pravda že je docela výživnej.
Jezdím občas do práce po Praze a s cyklovozíkem o víkendech mimo Prahu - zrcátko je dobrá věc.
Pokud jedeš trasu Praha -Tábor, můžeš pouvažovat o trase Jílové-Neveklov-Sedlčany-Prčice. Benešovská je hodně frekventovaná a krajnice místy nic moc (Miličín-Chotoviny)
můj názor je cyklostezky a zcela mimo silnice kruci běžte a učte se třeba v sousedním Rakousku a nepytlíkujte pořád na českým písečku