Ahoj, chtěl bych vědět, jak se pozná píchlá duše?? Díky
Musis si s ni povidat a ona ti to povi. Sice to neni bikerske, ale pokud ma duse cerne bryle, tak se to vetsinou akceptuje.
No, ona většinou začne mluvit, i když si sní nepovídáš :o)))
Když jich je víc, tak musíš říct kouzelnou formuli: eniki beniki kliki bééé, která duše zde píchlá jéééééé. Nad píchlou duší bude poletovat moucha, když je píchlá lehce, popřípadě sršáň, to když je tam díra jako vrata. Někdy se může sejít hmyzu teda i více.
Stačí ji trochu nafouknout a dát ji do vody. Když je píchlá, tak začnou unikat bublinky, podobně, jako když si ve vodě prdneš :))
Občas neškodí naslinit prst a máznout slinu na ventilek. Někdy se stává, že duše je OK a vzduch utíká ventilkem. V takovém případě, se na poslintaném ventilku udělá bublinka.
Daleko horší než píchlá duše je píchlej řetěz :-)))
Taky ho strkas do lavoru a cekas na bublinky???:-)
Mně utíkají ventilky na Kendách s nálpní proti defektu. Jak se hustí tak ten marast časem zalepí gumičku na západce ventilku, a pak uchází. Pak musim vytáhnout kemra až z paty a flusnout ho na ventilek i do čepičky. Když je dostatečně hustej, tak se to zalepí a drží!
Někdy docela těžko. Už dvakrát se mi stalo, že bylo prázdý kolo, tak jsem vyndal duši, nafouknul ji, dal do vody - nic, žádné bublinky, tak jsem ji pověsil na zeď - držela tlak, po namontování přes noc prázdná, znova - vpořádku, po namontování prázdná. Pak jsem si ji dal jednou na noc do pokoje, kde spím, koukám na televizi a zdá se mi, že slyším slaboušký sssss...., šlo to z tý duše, našel jsem hned dirku, po naslinění to dělalo bublinky, tak jsem si to označil křídou, ráno jsem ji znovu dofoukl a pro jistotu to označené místo dal do umývadla - NIC!!! Prostě v tom místě neucházela. A to jsem ji přefouknul a různě ohýbal. Tak jsem tam dal záplatu a potom už držela :-).
jasně, pokud je při jízdě defekt, tak před sundáváním pláště je lepší zjistit, zda to není ventilkem a už při pumpování je někdy slyšet, odkud to uchází(tedy pokud je někde díra). no a ventilek slintáme a zjišťujeme. doma to pak zjistíš nejlépe v lavóře či umývadle
No jasně to je ten případ kdy je to píchlé jen lehce, trošku, v takovém případě kolo radši dofoukám na cestě minipumpou kterou vozím a zase to třeba vydrží půl hodiny, no a doma se do toho pustím...najdu a zalepím, pokud tedy nejde najít kudy to ve vodě utíká, je třeba s tím různě kroutit a ohýbat, protože někdy se to projeví jen takhle...
JÁ jezdím aktivně8roků a jenom jednou jsem lepila.Jak ty to děláš .To bude asi tím že když usedáš na kolo tak už se těšíš jak budeš lepit.To můj muž když jsme jeli do Francie tak za den píchl 8.krát.To je teprve na mašlu.A ten taky usedá se slovama ježiš mám já lepení.Tak to bude asi tím.A u tebe to bude taky tak.