Ahoj,když jsou téměř bez příčných drážek.
A jaký bys doporučoval?? A kolik zhruba za ně??
Těžko radit, každý má nějaký důvod proč používá ty, které používá. Měkčí se rychleji ojedou, tvrdší víc ojedou ráfek. A hlavně, nejdůležitější asi je jak kvalitní brzdy potřebuješ. Pokud jezdíš prudké sjezdy, tak bych nešetřil. Je to totiž investice především do vlasní bezpečnosti.
koolstop, cca 250/par maji vyborny pomer cena-vykon-zivotnost.
A jak to je s koupí párů??Myslím tím jestli třeba nekoupit zadní pár a nechat dojet přední, nebo jestli vyměnit přední za zadní ??Je přece škoda vyhazovat ještě funkční špalky,ale o peníze mi nejde.
Jeden pár = dva kusu, to je jeden pravý a druhý levý.
Za tu cenu mam ctyri obycejne, mekci, po 60 Kc. Setrim rafek a casteji davam nove. Mozna hure brzdi v bahne ale jinak spokojenost :-)
A je to tady, jak jsem psal. Holt každému vyhovuje něco jiného. Jak dlouho ti Lobo vydrží ráfky , než je musíš vyměnit protože jsou probržděné?
No, na prvnim horaku jsem mel tvrdy Shimana a nevim po kolika kilometrech, asi tak po peti az osmi tisicich, me rafek pri pumpovani explodoval. Stesti, ze to nebylo za jizdy. Od te doby se me to jeste nestalo.
Ja doporucuju trojbarevne BBB, lepsi jsem nikdy nemel a uz asi mit nebudu...jine uz si totiz nekoupim, pokud je neprestanou vyrabet:-)
Mám taky tyhle BBB a jsou vynikající. Nicméně, tyhle trojbarevné (ať už jednorázové nebo s výměnitelnými gumičkami) teď už dělá řada jiných výrobců (určitě author, pak jedny maj v bikeranchi na palačáku - značku si nevzpomenu, další jsem viděl v červenci v Třeboni...)
Ty BBB používám na crossu taky, a jiný nechci. Vydrží mi cca 4000 km, to se mi zdá přiměřený. Ale hlavně naprosto excelentně brzdí, a to i na mokru. Mohu srovnávat na MTB mám kotouče, hydrauliku. A jako bonus téměř neobrušují ráfky. Fakt dost dobrý.