Ahoj všem ... mám problém s vidlicí Axel Manitou: mám pocit, že je nějaká vůle mezi horními a spodními nohami vidlice. Problém se projevuje při použití přední brzdy ("véčka") tím, že vidle se jakoby rozkmitá - osa předního kola pulsuje dopředu/dozadu o cca 1 cm a na brzdové páce jsou tyto rázy i cítit. Je to normální chování vidlice, nebo je to nějakým seřízením nebo to je na reklamaci? Vidle (resp. celé kolo) je staré něco přes rok, najeto celkem cca 3000km.
Díky za rady ...
nesteloval si neco s riditkama?
zkus to nahore povolit a pak zkontrolovat jesi ti ta vidle sedi v trubce jak dole tak nahore
jinak normalni to neni
Nešteloval jsem nic. On to je už dlouhodobější problém, akorát před týdnem jsem si všiml toho kmitání na vidlici. Zkusím ještě tvou radu a dám sem vědět (asi až zítra).
Jinak zatím díky ...
TO: nezalogowane MDK
Tak jsem koukal, kde ta vidle rachtá a mám pocit, že to je opravdu mezi horními a dolními nohami vidlice. V místě, kde horní noha vstupuje do dolní je minimální "vakl", ale vzhledem k délce dolní hony se ten efetk násobí.
Asi to zavezu příští týden k prodejci na reklamaci (pokud si ovšem nezapíchnu vidle v sobotu na Kutnohorské 50).
Petr F.
nojo, vono 1cm vule by asi na tohle reseni bylo trochu dost ;)
hele nechci ti do toho kecat (teda chci :) ale pokud uz o tom vis a je to takhle pomerne hodne vyviklane a ty se s tim jeste chystas jet nejaky "zavod" (nebo co to je) tak to by taky mohlo uz dosahovat "nesetrneho a nespravneho" zachazeni (nebo jak je to tam uvadene) a voni ti to taky muzou z toho duvodu NEreklamovat...
Hm hm ... asi máš pravdu. Sice nerad, ale když tak o tom přemýšlím (na tvůj popud), tak ten závod i přes zaplacenou registraci skrečuju ...
Petr F.