šlehače na mtb
o jiných nepřemýšlej:o)
v cem sou slehace lepsi nez spd? nebo?
Mam SPD M520 na MTB Specialized Rockhopper Int.
Pohov ;)
šlehače - MTB
SPD - MTB
Ale můžete mi někdo vysvětlit jaké jsou výhody a nevýhody těch šlehačů? Zajímá mne hlavně poruchovost. Jestli se dá s botou od šlehače chodit a jak, jestli přitom nehrozí poškození upínání na botě.
sebevětší marast na podrážce nebo třeba našlapanej přimrzlej sníh tě nerozhází protože pak vlastně našlapuješ jen na ty metly, který si udělaj to správný místečko:) chodit se v těch botech dá stejně jako když máš kufry na spd, tyhle sou je asi o 5mm kratší.
propaguju je se ":-o)", protože každej z nás vychválí to svoje:) ale vážně na ně nemůžu říct jediný křivý slovo. nedá se seřizovat síla ale myslim, že to není na škodu, teda aspon já v tom nevidim nevýhodu. jezdit s povolenejma spd-čkama mi připadá nesmyslný.
ale nikomu svůj názor necpu:)
diky za odpoved!
nezlobíš se doufám, že sem to hodil pod mirkovo odkaz. měl delší dotaz:)
nene
Šlehače na FS, HT i na silničce. Předtím jsem jezdil SPD (Shimano 535 a Ritchey), ale šlehače jsou jednoznačně lepší.
ja nechci kverulovat nacelniku, ale f cem presne? :)
ja vim ze se ptam furt dokola, ale stale mi to neni jasne, promit vette :))) kvuli funkcionalite? vaze? drzej lip? lip se z nich vyslapuje nebo co je jednoznacne lepsi?
Konstrukčně jednoduší - neztrácí šroubky atd.
Bez seřizování - nemusím špekulovat, jak je nastavit
Méně háklivé vůči sajrajtu
Vypadaj skvěle
Asi to nejdůležitější je, že se vůbec nezanáší. Ocením to nejvíc v zimě, kdy je v terénu plno bláta a sněhu. Předchozí pedály jsem měl mnohdy velký problém našlápnout. Tohle už teď neznám. Taky se našlapávají ze čtyř stran - zase trocha ulehčení. Úhel vypnutí se volí při montáži kufrů - teď zjednoduším - na léto mám na letních tretrách jednu pozici kufrů, na zimu na zimních tu druhou. Žádné jiné nastavování. To je vhodné i pro lamy, které se v kolech vůbec neorientují. Že jsou lehčí je už jen něco navíc (ale každý deko se počítá a v součtu to může dát na celým kole docela hodně).
Takže - hlavně kvůli funkcionalitě.
diky nacelnici :)
to je zcela vycerpavajici info
Slehace na FS----kde bych se dozvedel vice o tomto nazvu.Nebo aspon obrazek jak to vypada?Diky.
Např.
http://www.progresscycle.cz/firma.asp?ID=76&...
Na silničce - Look; na MTB - SPD.
SPD 505 na fullu. Uz jsem je za ten rok docela odrovnala, takze planuju bud 520 nebo taky slehace.
Btw slehace nemaji zadnou vuli oproti SPD a ani tam casem zadna nevznika?
Časem tam vůle vzniká. Kufry se "otlačí" a nakonec můžou začít, třeba při skocích, vypadávat (u těch prvních se mi to stalo). Než k tomu dojde, tak je vyměňuju (cca po 10 - 12 000 km). Pak zase drží jak přibité.
Prodávají i kufry z tvrdšího materiálu, ale mám pocit, že by se víc opotřebovávala klec. Logicky je levnější vyměnit kufr než celý pedál.
Jestli myslis takovou tu vuli ( U SPD) kdy jde nohou uplne volne pohybovat do stran nez narazis na odpor, ktery musis pro uvolneni prekonat, tak takova u slehacu neni. Tam je odpor proti vytaceni chodidla v podstate porad stejny (velmi maly) a najednou je noha venku. Neni tam treba prekonat zadny zvyseny odpor na konci pohybu. Coz ale muze byt vnimano i nepriznive, chce to umet slapat. Pokud jezdec vselijak nohama pri slapani vrti, mohlo by dojit k nechtenemu uvolneni atd...
Prave ta vule na SPD mi trosku vadi. Ne z duvodu protaceni, ale protoze to po chvili jezdeni zacne vrzat.
505 jsou nic moc do bahna, ale jinak jsou skvele (a levne).
A mam takovy pocit, ze jsem je ojezdila docela dost. Sice zkusim koupit novy kufry, ale asi budu muset vymenit i cely SPD.
To snad ne, me SPDcka vydrzely dvoje kufry naprosto bez potizi. Radeji si zkus pohrat s myslenkou na Crank Brothers.... Ja jsem prosel cestou od silnicnich Look, pres SPD (bikove) ke slehacum a podle mne neni lepsi system nez prave slehace.
SPD na MTB.
SPD M520 na MTB hardtail, naprosta spokojenost
Shimano M520 Na krossovi
Slehace na GT :-)
A jako vyhodu bych uvedl predevsim funkcnost. Nezacpou se blatem ani snehem. Mam dojem, ze maji o malinko kratsi osu => moznost slapani ve vetsim naklonu aniz bys riskoval strejchnuti o zem. Jsou podstatne lehci. Jsou urcite bikerske :-)
Prozatim vim o jedine nevyhode a i to jen jak se to vezme - nohu lze vycvaknout i pri plnem tlaku na pedal. Myslim tim smerem dolu, treba pri slapani ze sedla lze nohu vytocenim do strany uvolnit coz muze pochopitelne byt nezadouci. U SPD se mi tohle nikdy nepovedlo. A pak jeste cena, ta je urcite vyssi nez prumerne SPD.
SPD na crossu i silničcce
Crank Brothers na MTB HT (GT Avalanche Pro). Moje první nášlapy (pokud se nepočítají klipsny na favoritu), ale přijde mi to jako maximálně funkční a luxusní řešení. Zatím naprostá spokojenost.