Otekl mi střední palec na noze hlavně zespodu, a zapálené je celé okolí. Když našlapuji, tak si kulháním odlehčuji bolest. Je to jako po píchnutí včely, ale nikde není vpich a trvá to už 3-4 dny. Vypadá to jako nějaký zápal zevnitř.
Jelikož jezdím každý den i v zimě mrazech, otečou mi někdy podobně ale ne tak hodně některé palce na noze, které pak doma bolí.
Tentokrát je bolest daleko větší a navíc léto.
Měl někdo podobné potíže a eventuelně jak léčit?
Tak jednoznačně k doktorovi - na nic se neptat a k doktorovi. Když tak už jen kvůli tomu, že máš na noze všechny prsty palce :o)))
Nemáš spadlou příčnou klenbu? To někdy vyvolává záněty v prstních kůstkách. Dostala jsem na to jen ibuprofen mast a prášky, jinak nic - ale určitě jdi k ortopédovi.
Nevím sice, kde je střední palec na noze, ale to je fuk. Vykašli se fofrem na všechny rady nakoláků a utíkej k doktorovi. Případný zánět kostních tkání není sranda a doba léčení se měří ne na týdny, ale na měsíce.
Díky. Psal jsem o palcích, což je hloupost, prosím o prominutí. Ono to bude přece jen něco vážnějšího, protože ten střední prst už se napuchnutím okolí pod ním ani nedotýká podlahy. Ale stále ještě odkládám návštěvu doktora, mám to z naší vsi 65 km.
babu kořenářku asi přes web neseženeš
No jen aby to nebyla únavová zlomenina.
leduj, nenaslapuj na to, maz octanovu masti (ta je na zanety a otoky)...
A neodkládej toho doktora ať je daleko sebevíc - můžeš tam mít i něco vraženýho a neléčený zánět není žádná legrace. Aby ti pak nemuseli odřezávat prstíček po prstíčku - a to si nedělám legraci...
Souhlasím s Radkou. Bez jednoho prostředního prstu se sice obejdeš, ale není nad to mít vše v tom počtu jak to narostlo. Zdraví máš jen jedno, tak si s ním nehrej.
Jj asi by si měl zase přečíst něco z klasiky - třeba "Opravdového člověka"...
Je to hnusný, ale na tebe, hochu, asi nic jiného než "bubáci" nepomůže... Klidně se zaměj, jenže příště už to může být o tobě...
Děkuji všem. Včera byla bolest dost velká, přes noc mírnější. Nohu mám jak balón v místě prstů, ale lepší se to. U doktora jsem nebyl, ani nevím, jak se tam dostat. Kde mám vzít na hájence octanovou mast? Ale myslím, že nejhorší mám za sebou.
Hlavně že máš na hájence internet. Je to skoro jako příběh opravdového člověka, akorát on-line.
Nevím, co je na tom neobvyklé. Mám tu signál GPRS. Co to má s oteklou nohou společné?
no právě, co má oteklá noha společného s těmito stránkami. Evidentně to není z jízdy na kole. Jestli chceš pofoukat bebíčko, tak už ti tady poradilo dost lidí a myslím že rozumně.
Možná jsem se nepřesně vyjádřil. Bolest nohy jsem zjistil po jízdě na kole. Mám podobné potíže v zimě, když jezdím v mrazu. To už jsem ale psal. Možná se to stalo nějakým tlakem nebo nárazem na pedál, který jsem si možná neuvědomil.V podstatě jsem chtěl vědět, jestli někteří ostatní kolaři mají podobné i když ne tak extrémní problémy. A že jsem si chtěl i trochu pofoukat bebíčko, to beru. Jen se mi hned vysmívat?
Názory na téma jsou různé a některé tedy opravdu nemají s kolařinou nic společné.
Nikdo ti tvou bolest nebere. Otoky patří felčarovi. Domluvil jsem.