Ahoj, potrebuju vymenit kazetu. Mam tam ted Deore LX CS-HG 70. Ted jsem videl na netu SRAM ESP 970 za 590.- , ta moje stavajici je tam za 990.-. Mam jit do Sramu? Retez mam taky LX, coz by asi nemelo vadit, ikdyz jsem slysel, ze kazeta a retez maji byt od stejne znacky a nejlepe i rady...Diky za vase nazory a zkusenosti :-)
S kazetou sram Ti konkrétně neporadím, ale já přešel z kazet XT na kazety Deore, dají se koupit do šesti stovek (www.koloshop.cz). Možná je ta deore trochu těžší než XT, ale zcela jednoznačně mi déle vydrží a je podstatně levnější. Mám s ní vysloveně dobrou zkušenost. A řetěz taky bez problémů - buď HG 53 nebo 73, oboje mi vydrží plus mínus stejně.
Pokud měníš kazetu, tak by jsi měl vyměnit i řetez, Tak že si prostě koupíš tuho výrobce co kazetu. Ale myslím že je to jedno. Já na Shimanu běžně točím řetězy SRAM a jsou podle mě i lepší. Jak je to opačně nevím, ale asi stejně.
Nedávno tady merida uváděl na pravou míru naše tápání stran označení řetězů. Zdůraznil, že řetězy SRAM jsou nejkompatibilnější, takže by ti měl spolehlivě chodit i na Shimanu. Až se rozhodneš, pořiď si řetěz i kazetu přibližně stejné kvality.