Ted nevim,jestli pisu do te spravne rubriky.Prezouvate plaste na tenci(uzsi) nebo nechavate silnejsi(sirsi)?Ma sirsi plast vliv na bezpecnost na kole(mensi riziko padu)? Diky za odpoved
Já osobně nepřezouvám ;-)
Ale šířka pláště se odvíjí od toho, kde a jak chceš jezdit. Obecně se užší používají na silnici a lepší polní cesty a ty široké především do terénu...
Riziko pádu ovlivní jen sám cyklista svými zkušenostmi a způsobem jízdy ;-) Můžes mít super výbavu, ale pokud jsi nemehlo nebo trouba bez mozku, tak si nabiješ kokos na všem a plášť to neovlivní...
Hleď, abys byl MEHLO, to se ti pak nic nemůže stát! 8-)))
Plaste prezouvam, mam slicky na najizdeni kilacku po asfalte a do terenu mam "drapaky". Ale jsem posledni dobou nejak linej, tak brousim drapaky aji po asfalte s tim ze si kdykoliv muzu skocit do lesa, to na slickach je dost o drzku, do zimy je asi sjedu a na zimni radovanky dam novy, aspon budou lip drzet.
Nedávno jsem si pořídil Kendu Karmu 2,0 v kevlaru, velmi lehký a rychlý plášť, i přes nízký vzorek má celkem dobré trakční vlastnosti a drží v zatáčkách, nejezdím žádný "brutální" terén ale většinou lesní a polní cesty s menším podílem asvaltových cest.